FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

LPF vs. FRF » Răzvan Burleanu a primit o replică dură după ce a cerut oprirea play-out-ului „Arată cu degetul, dar a uitat asta”

Justin Ștefan
Justin Ștefan

Articol de - Publicat luni, 27 iulie 2020 08:06 / Actualizat luni, 27 iulie 2020 09:10

Creșterea numărului cazurilor de COVID-19 din România și problemele apărute la Dinamo, care au dus la amânarea unor partide, provoacă scântei între LPF și FRF.

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a replicat dur în această dimineață după ce duminică seară Răzvan Burleanu, președintele Federației, a cerut ca play-out-ul să fie oprit.

Oficialul LPF s-a declarat împotriva ideii expuse de șeful FRF și a publicat un răspuns al cluburilor, trimis pe 4 iunie către FRF, privind scenariile care se pot aplica dacă nu se va putea încheia sezonul actual din Liga 1. 

2 cluburiau cerut anularea campionatului și să nu promoveze nicio echipă

6 echipeau vrut să fie luat în calcul clasamentul la momentul întreruperii, iar dacă echipele nu au același număr de meciuri să se stabilească conform principiului puncte pe meci

Mai mult, Ștefan a prezentat și un document de la UEFA și susține că Liga 1 respectă recomandarea forului de la Nyon, de a face tot posibilul pentru a încheia sezonul pe teren. Acesta a propus și două soluții pentru evita o îmbolnăvirile la cluburile din Liga 1: testări din 7 în 7 zile și meci pierdut la „masa verde” dacă există un caz de COVID-19 la un club.

Intr-o perioada in care ar trebui sa fim ghidati de legea moderatiei in cadrul discursului public, raman uimit de atacul lipsit de sens al presedintelui FRF, Razvan Burleanu, lansat impotriva LPF si a celor 14 cluburi din Liga I, in cadrul Buletinului de Stiri de la Digi24 difuzat ieri seara, la ora 22:00.

Mai jos gasiti dovada ca LPF a comunicat FRF inca din data de 4 iunie 2020 pozitia cluburilor din Liga I cu privire la scenariile aplicabile in situatia in care competitia nu se va relua sau va fi intrerupta. Totodata, in document se arata de ce convocarea unei Adunari Generale la acel moment nu ar fi fost oportuna, mai ales ca obiectivul setat initial impreuna cu cele 14 cluburi a fost acela de a depune toate eforturile pentru a finaliza competitia pe teren. De altfel, aceeasi pozitie a fost adoptata si de Bundesliga (liga profesionista din Germania), care la 28 mai 2020 a comunicat ca nu va stabili niciun regulament detaliat pentru situatia in care suspendarea competitiei devine inevitabila, tocmai pentru a nu afecta integritatea competitiei aflata in desfasurare.

A mai spus Razvan Burleanu aseara ca FRF si LPF au abordat modalitati diferite de gestionare a crizei, vorbind totodata de diferenta intre solutiile propuse. Fara sa lungesc prea mult discutia, ii reamintesc domnului Burleanu ca LPF si cluburile din Liga I sunt singurele entitati din Romania care au urmat intocmai recomandarea facuta de UEFA, inca din 17 martie 2020, de a depune toate eforturile pentru a termina competitia interna in formatul programat initial. De altfel, la acest moment ramanem atasati obiectivului de a termina competitia Liga I pe terenul de joc, in ciuda recomandarii presedintelui FRF de a opri play-out-ul, solutia propusa de Razvan Burleanu creand premizele unor pretentii financiare din partea detinatorului drepturilor TV.

Cand vine vorba de cazurile de COVID-19, Razvan Burleanu tot arata cu degetul catre Liga I, dar bag de seama ca a uitat de cazurile de COVID-19 aparute in Liga a 2-a, precum si in cadrul corpului de arbitri, semn ca se impune o revizuire urgenta a regulilor din cadrul Protocolului medical al FRF si o responsabilizare mai mare a conducatorilor de cluburi si a arbitrilor de fotbal. Pentru a creste eficienta regulilor si a permite desfasurarea in bune conditii a editiei urmatoare de campionat, am propus deja public cateva idei:

- testarea obligatorie a tuturor celor implicati in activitatea fotbalistica din 7 in 7 zile (inclusiv a arbitrilor);
- introducerea sanctiunii pierderii jocului cu 3-0 de catre cluburile care vor avea, cu ocazia testarilor obligatorii, un caz confirmat de COVID-19. Sanctiunea se va aplica pentru toate meciurile programate in perioada in care clubul respectiv va face obiectul unei anchete epidemiologice.

In final, ii reamintesc lui Razvan Burleanu ca LPF este gata sa puna la dispozitia FRF, cu titlu gratuit, o echipa de avocati pentru a sprijini Departamentul Juridic al FRF in redactarea unor regulamente clare, deoarece dorim ca in viitor sa fie evitate aparitia unor situatii litigioase decurgand din greselile existente in cadrul regulamentelor FRF.

Pentru toate cele de mai sus, il rog inca o data amical pe Razvan Burleanu sa se abtina de la orice declaratii de natura sa afecteze imaginea Ligii I sau sa prejudicieze financiar competitia, mai ales in situatia in care acestea sunt eronate sau nu sunt sustinute de dovezi.

Totodata, consider ca in aceste vremuri ar trebui sa fim cu totii uniti si mai responsabili.
-Justin Ștefan, secretar general LPF

LPF vs. FRF » Răzvan Burleanu a primit o replică dură după ce a cerut oprirea play-out-ului „Arată cu degetul, dar a uitat asta”
Poziția cluburilor din Liga 1 dacă sezonul se va opri

VIDEO. Cluburile au votat! Pe cine au ales campioană în sondajul primit de la LPF + ce s-ar întâmpla cu Dinamo

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Cluburile au votat! Pe cine au ales campioană în sondajul primit de la LPF + ce s-ar întâmpla cu Dinamo

Liga 1 fierbe! Răzvan Burleanu cere oprirea play-out-ului: „Nu vom putea amâna la nesfârșit finalul sezonului”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
3273676242659958
David Titi  •  27 Iulie 2020, 12:53

Credeti ca il baga cineva in seama pe Justin Stefan asta. Pai e mai importanta LPF decat sanatatea oamenilor? Ce atata scandal : 16 sau 18 echipe , bani ceva mai putini, care e peoblema? Nu e mai frumos cu 18 echipe? Avizul lpf e doar consultativ, ce trebuie sa moara oameni ptr ambitia unuia.? Sa ramana Clinceni si Voluntari si sa pice Dinamo si Iasi? Echipele si orasele mari aduc sponsori , spectatori....Cine sufera pentru Clinceni de exemplu? Nimeni....echipe de la sat care joaca pentru NIMENI

andrei.f
andrei.f  •  27 Iulie 2020, 10:20

burleanu se dă cu cu.. de pământ degeaba, nu va putea salva dinam0 de la retrogradare prin înghețarea campionatului. De ce?Simplu, creșterea nr de echipe va duce la scăderea salariilor la jucători, banii de la tv rămân aceeași. Nicio echipă nu va accepta bani mai puțini numai pt a se salva dinam0 !

tutan_camon
tutan_camon  •  27 Iulie 2020, 10:10

Justin Stefan are dreptate, vrea sa se decida pe teren, conform regulamentelor,Burleanu vrea sa faca jocurile pentru dinamo prin birouri.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează