FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

VIDEO Răzvan Burleanu anunță schimbări majore în SuperLigă » 8 cluburi sunt vizate de FRF!

Articol de , , - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 18:22 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 19:46

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut azi o conferință de presă, după Comitetul Executiv al Federației. În discursul de la începutul conferinței, șeful fotbalului românesc a anunțat că echipele organizate ca asociații nonprofit vor avea posibilitatea să își schimbe în vara viitoare forma de organizare.

Șeful FRF încurajează cluburile din Liga 1 să devină societăți pe acțiuni, pentru a putea atrage investitori privați, și să se asocieze cu un ONG, pentru a putea primi și finanțare din partea statului.

Răzvan Burleanu cere reorganizarea cluburilor din SuperLigă

„Ne-am dori ca cele mai multe cluburi să fie organizate într-o structură asociativă, formată dintr-o societate pe acțiuni și un ONG. Am luat o decizie cu un impact asupra a opt cluburi. Sunt 8 cluburi care sunt organizate ca asociații nonprofit. Vor avea posibilitatea ca în pauza dintre sezoane să transfere licența din Liga 1, cu anumite condiții. 

De exemplu, noua entitate trebuie să fie continuatoarea din punct de vedere sportiv. Trebuie să păstreze sediul și stadionul, să utilizeze sigla și palmaresul... Și trebuie să fie o entitate nou înființată. 

Această intervenție dă posibilitatea ca echipele care sunt organizate ca asociații nonprofit de drept privat să se transforme în societăți comerciale”, a declarat Răzvan Burleanu.

8 formațiidin Superligă sunt organizate în acest moment ca asociații non-profit: Hermannstadt, FC Botoșani, UTA, Oțelul, Sepsi, U Cluj, Petrolul și Poli Iași

Ulterior, întrebat dacă aceste cluburi mai pot primi fonduri publice dacă-și schimbă forma de organizare, Burleanu a declarat: „Deja avem unele în Liga 1 care funcționează sub această formă. Și alte două cluburi vor să-și modifice structura și să adauge un ONG societății pe acțiuni. 

Practic, o asemenea formulă, care presupune că un club înseamnă un SRL și un ONG, deschide mult mai multe oportunități de finanțare. Ne așteptăm ca aportul acționarilor să crească și datorită acestui ONG cluburile sunt deschise finanțării din mediul public. E o formulă acceptată de UEFA. Ne-am dori să o vedem cât mai repede implementată, iar cluburile vor putea accesa fonduri din ambele direcții”.

8 echipedin Liga 1 sunt societăți pe acțiuni: FCSB, CSU Craiova, CFR Cluj, FCU Craiova, Dinamo, FC Voluntari, Farul și Rapid

Citește și:

Emil Grădinescu a comparat fanii unei echipe din România cu niște cimpanzei! » Reacție incredibilă la audierea de la CNA: „Îmi cer scuze pentru cimpanzei”
MEDIA
Emil Grădinescu a comparat fanii unei echipe din România cu niște cimpanzei! » Reacție incredibilă la audierea de la CNA: „Îmi cer scuze pentru cimpanzei”
Răzvan Burleanu, despre scandalul în care e implicat Adrian Mititelu jr: „Va mai dura până scăpăm”
FRF
Răzvan Burleanu, despre scandalul în care e implicat Adrian Mititelu jr: „Va mai dura până scăpăm”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (20)
Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  14 Noiembrie 2023, 08:38
Postat de Bumbisor pe 13 Noiembrie 2023, 20:36

Deci sa inteleg ca si FCSB trebuie sa fie de acum pe actiuni si nu cu unic proprietar? Adica daca vine in arab si cumpara majoritatea de actiuni ale FCSB va putea decide in locul lui Becali?

....si daca face Becali din FCSB echipa cu actiuni pe BURSA isi va pastra capitalul majoritar....dar nu il duce pe el capul ...poate pe Sucu..... Becali a avut timp sa arate ce poate in Romania ! ....Nu il intaratati ca iar va spune cat a ajutat..... Astea nu se spun , ca atunci isi ia plata cu lauda .....

Bumbisor
Bumbisor  •  13 Noiembrie 2023, 20:36
Postat de Extraterestrul_2023 pe 10 Noiembrie 2023, 21:24

Trebuie sa intre miliarde de eueo in tara , daca vor intrare strainii sa cumpere o echipa de fotbal prima data de pe Bursa sa arate ca are bani de investit. Eu as lua cate o actiune la fiecare echipa de pe Bursa si as lasa mostenire nepotilor ! Piata trebuie sa fie libera si fluida , nu ca acum cand pun piedica Generalii si coleneii.... cand ei trebuie sa apere tara , ei fac schimb de terenuri si administreaza stadioane . Poate vor Ghencea pentru o noua REVOLUTIE !

Deci sa inteleg ca si FCSB trebuie sa fie de acum pe actiuni si nu cu unic proprietar? Adica daca vine in arab si cumpara majoritatea de actiuni ale FCSB va putea decide in locul lui Becali?

Cristixyz
Cristixyz  •  12 Noiembrie 2023, 13:28

NU POT SA CRED CA *** CAPABIL CA ORCE SECU DISTRUGĂTOR DE TARA MAI E ÎN FRUNTEA FOTBALULUI CA ASA VOR SECURIȘTII, ROMANI, FOTBALUL ÎN ROMÂNIA E BĂTRÂNESC??? E LA FEL CA VOI, NIȘTE BĂTRÂNI VOTANȚI DE PSD PNL USR PMP ȘI ALTE ARĂTĂRI SECURISTICE

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează