FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - CFR CLUJ

CRAIOVA - CFR CLUJ. Răzvan Burleanu atacă LPF: „Am intervenit pentru a rezolva o problemă” » EXCLUSIV Dovada că Liga trimisese adresa încă de dimineață!

Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Articol de - Publicat luni, 03 august 2020 18:19 / Actualizat luni, 03 august 2020 23:45

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit despre decizia luată în Comitetul Executiv al FRF în legătură cu meciul Craiova – CFR Cluj, care se joacă azi, de la 20:30.

  • Craiova și CFR Cluj e liveTEXT și VIDEO pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, Digi Sport și Look Plus;
  • În cazul unui rezultat de egalitate, vor exista două reprize de prelungiri și, dacă egalitatea persistă, penalty-uri.

Șeful fotbalul românesc a precizat că au existat cinci scenarii luate în calcul, iar cel care a strâns unanimitate de voturi a fost acela în care câștigătoarea meciului Craiova – CFR Cluj este desemnată campioană.

„Nu ne-am dorit să ajungem în această situație, ca într-o ședință de CEx să stabilească o asemenea decizie. Mai ales că am făcut în repetate rânduri apel către LPF de a lua în calcul, împreună cu cluburile din Liga 1, toate scenariile pentru acest final de sezon. Toate intervențiile au avut lot atât înainte de reluarea acestui sezon competițional, cât și pe parcursul sezonului. Ultima a fost acum o săptămână. Intervenția Ligii a fost aceea că există o decizie în acest sens. Am văzut azi că nu există o decizie în acest sens.  

Comitetul Executiv a intervenit pentru a rezolva o problemă care nu a fost gestionată bine.

Au fost cinci scenarii care s-au dezbătut. Înainte de ședință am vorbit cu reprezentații UEFA. Cel mai bun scenariu ar fi fost ca UEFA să accepte ca meciul Astra – Craiova să se joace 5-6 august. Nu am obținut derogarea, iar toate planurile ne-au fost date peste cap. A trebuit să discutăm despre acesta scenarii.

Scenariul care a întrunit o unanimitate este acela în care campioana României va fi câștigătoarea din această seară. Dacă vom avea un rezultat de egalitate, vom avea prelungiri și, dacă va fi cazul, vom avea lovituri de departajare. A fost scenariul care a întrunit umanitate de voturi! Acesta a fost adoptat.  Am spus că am făcut apeluri către organizatorul competiții de a stabili toate scenariile în care putem fi puși și posibilitatea apariției de jucători afectați. La Liga 2 noi am făcut asta, înainte de reluarea finalului de sezon.  

Aceasta este varianta care produce cel mai mic nivel de nedreptate și ne care expune celui mai mic risc. Și pune mai presus de orice meritul sportiv”, a declarat Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu: „Au fost cinci variante”

  • „Prima varianta a făcut referire la omologarea rezultatelor și trimisă la Comisia de Disciplină. Doar ea poate decide dacă meciul este pierdut cu 0-3. Ne-am fi aștepta să fie o problemă în a da o decizie”
  • „Al doilea scenariu ar fi fost înghețarea campionatului, fără să conteze dacă o echipă are mai multe meciuri”
  • „Al treilea scenariu ar fi fost o medie de puncte pe meci”.
  • A patra variantă a fost să se facă o medie de puncte pe meci, dar să fie luate doar partidele din play-off”
  • Varianta a cincea a fost cea votată în unamitate”

„Acum o săptămână, poziția LPF a fost că există decizii și se vor urma. Am văzut că nu există o asemenea decizie, așa cum ne-am fi dorit. Am fi vrut ca organizatorul competiție să aibă o decizie pentru a nu fi noi puși în această situație.  Nu am vorbit cu Craiova și CFR Cluj. Nu am considerat că e corect să vorbim cu cluburile înainte să luăm o decizie”, a adăugat șeful FRF.

EXCLUSIV Dovada că LPF a trimis o adresă către FRF încă de dimineață

LPF a trimis azi dimineață o adresă către Federația Română de Fotbal prin care a trimis mai multe scenarii cu privire la finalizarea sezonului, iar printre acestea se numără și cel adoptat de Comitetul Executiv.

CRAIOVA - CFR CLUJ. Răzvan Burleanu atacă LPF: „Am intervenit pentru a rezolva o problemă” » EXCLUSIV Dovada că Liga trimisese adresa încă de dimineață!
CRAIOVA - CFR CLUJ. Răzvan Burleanu atacă LPF: „Am intervenit pentru a rezolva o problemă” » EXCLUSIV Dovada că Liga trimisese adresa încă de dimineață!
CRAIOVA - CFR CLUJ. Răzvan Burleanu atacă LPF: „Am intervenit pentru a rezolva o problemă” » EXCLUSIV Dovada că Liga trimisese adresa încă de dimineață!

VIDEO Beldeanu prefațează partida dintre Craiova și CFR Cluj

Citește mai multe știri despre duelul Craiova - CFR Cluj:

Misiune dificilă pentru Hațegan la derby-ul care decide campioana: „Îmi e milă de el!”

Sorin Cârțu, replică tăioasă pentru ardeleni: „Ne testăm când vor X și Y?” + Acuză FCSB de non-combat cu CFR? „Îmi convine și mie să joc așa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
marius.bxl
marius.bxl  •  04 August 2020, 03:14

Era nea mitica un *** ....dar avea tot timpul soluții la cat era de bandit. Acum eu am o intrebare ...daca iorgulescu mai traieste cu nu mai stim nimic de el de cand la ascuns pe fiuso

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vladutz13
vladutz13  •  03 August 2020, 21:33

Ok. Si clasamentulin functie de care se dau banii la anul cum il fac?

antihotie
antihotie  •  03 August 2020, 20:19

fratia hotiei:lpf-cfr-frf

Vezi toate comentariile (21)
Comentează