FOTBAL  »  Superliga  »  SISTEM COMPETIȚIONAL

Răzvan Burleanu despre schimbarea sistemului competițional: „Acesta ar fi cel mai bun”

Răzvan Burleanu: „Acesta ar fi cel mai bun sistem competițional”
Răzvan Burleanu: „Acesta ar fi cel mai bun sistem competițional”

Articol de - Publicat luni, 03 august 2020 18:56 / Actualizat luni, 03 august 2020 19:22

Președintele FRF Răzvan Burleanu a dezvăluit faptul că în ședinta de astăzi s-a discutat posibilitatea schimbării sistemului competițional al Ligii 1, prin creșterea numărului de echipe la 16, dar acest lucru cel mai probabil nu se va întâmpla în sezonul următor, 2020/2021.

„Acesta a fost un alt subiect, legat de sistemul competițional. Acum doi ani, FRF a propus LPF un nou sistem competițional, care presupune creșterea de la 14 la 16 echipe și care introduce un meci de baraj între cea mai bună echipă din play-out și ultimul loc din play-off calificabil pentru Europa League. Considerăm că ar fi cel mai bun sistem competițional, care ar contribui la creșterea veniturilor cluburilor din Liga 1. 

Un avantaj al acestui sistem este că am avea o utilizare mult mai bună a datelor de calendar. În acest moment, play-off-ul are nevoie de 10 date, play-out-ul de 14 date. Înseamnă că vei declara campioana României înainte de echipele care au retrogradat. Un alt avantaj presupune introducerea acestui meci de baraj, introducerea unei mize pentru echipele din play-out-ul Ligii 1. De asemenea, produce mai multe oportunități pentru jucători, antrenori și suporteri. Și am pune în valoare infrastructura de care România beneficiază astăzi sau se află într-o fază de construcție.

A fost doar o dezbatere, nu a fost un subiect. Fiecare a avut posibilitatea să intervină. Am avut reacții pozitive pentru acest sistem. Nu este un sistem inventat, ci foarte bine documentat, pentru care FRF a colaborat cu parteneri de la UEFA și cea mai renumită firmă din domeniu și care ia în calcul foarte mulți indicatori. Unul este legat de audiențele TV. Play-off-ul are o audiență de 2x mai mare decât sezonul regulat. Un alt indicator este utilizarea cât mai bună a datelor, un asemenea sistem presupune că play-off-ul se va termina în același timp cu play-out-ul”, a declarat Burleanu.

FRF consideră că, pentru predictibilitatea și integritatea competiției, ai nevoie să anunți cu cel puțin un an înainte schimbarea sistemului. Din punctul de vedere al FRF, acest sistem competițional ar trebui să intre în vigoare din sezonul 2021-2022. Dacă cluburile și deținătorul de drepturi TV consideră că este un sistem care poate fi implementat chiar de acum, vom discuta în ședința următoare de Comitet Executiv - Răzvan Burleanu, președinte FRF

CRAIOVA - CFR CLUJ. Răzvan Burleanu atacă LPF: „Am intervenit pentru a rezolva o problemă” » EXCLUSIV Dovada că Liga trimisese adresa încă de dimineață!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  04 August 2020, 13:19

Esti un prost Burlene, cel mai bun sistem , peste tot ce exista sau a existat la nivel mondial e sistemul inventat de mine si lansat public inca din 1993 si anume sistemul cu 16 echipe fara play-off, play-out cu 4 retrogradeaza direct, 4 promoveaza direct si barem de penalizare de 40 de puncte si de bonificatie de 60 de puncte. Securitatea si securistii tin ascuns accesului public discutia si promovarea acestui sistem datorita criminalitati inclusive a acestor banditi ai istoriei.. Eu nu ii accept, voi oamenii normali cinstiti de ce ii mai acceptati?

2349376058703662
Jhonson Stuart  •  03 August 2020, 21:49

Performanta sa facut cu 18 echipe!! Fara *** asta de play-off sau play-out!! Lipsa de experienta in conducerea FRF si LPF! Sa se uite in trecut ce performante sau facut!????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  03 August 2020, 19:50

Esti slab Burleanu , ti-o zic acum și ești tras cu cheia! Votați 18 echipe în Liga 1 ! Audienta va fi la tv după ce ies din Liga 1 satele lui Becali, și intra marile orașe cu suporteri ! Votați 18 echipe în Liga 1 !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează