FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Răzvan Burleanu închide ochii la erorile arbitrilor care au făcut praf o mulţime de meciuri din Liga 1: „Considerăm că nu arbitrajul este principala problemă a fotbalului românesc”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, sare în apărarea arbitrajului românesc
Răzvan Burleanu, președintele FRF, sare în apărarea arbitrajului românesc

Articol de , - Publicat marti, 02 martie 2021 12:17 / Actualizat marti, 02 martie 2021 13:44

Răzvan Burleanu a susținut o conferință de presă în care a răspuns mai multor întrebări din partea jurnaliștilor. Chestionat despre greșelile repetate ale arbitrilor, despre sancțiunile pe care aceștia le primesc, sau nu, președintele FRF consideră că pedepsele aplicate sunt suficiente și că în acest moment, nu arbitrajul este marea problemă a fotbalului românesc. 

”Vă asigur că arbitrii sunt sancționați, însă sancțiunea unui arbitru, conform convenției UEFA, nu poate fi făcută publică. Asta e singura diferență. Dacă veți sta și veți calcula, veți observa că stau pe margine etape bune”, a comentat Răzvan Burleanu. 

Președintele FRF a continuat apoi: ”Discutăm constant cu domnul Vassaras. Considerăm că nu arbitrajul este principala problemă a fotbalului românesc. Este o problemă! La fel cum mai sunt și altele: timpul de joc spre exemplu sau numărul foarte mare de simulări”. 

De asemenea, Răzvan Burleanu a vorbit și despre limbajul agresiv folosit de unii arbitri în relație cu jucătorii sau antrenorii: ”Dacă vă referiți la Istvan Kovacs, și-a recunoscut greșeala din discuția cu Florinel Coman. După care a negat categoric ceea ce a mai apărut în spațiul public. Cred că a înțeles lecția și îi va fi utilă. Nu vreau să punem la colț arbitrii români mai mult de cât e cazul”. 

Citește ce a mai spus Burleanu în conferința de presă:

Răzvan Burleanu deplânge situația de la Dinamo, dar vede o soluție: „Doar ei doresc supraviețuirea. Așa ar ajunge între primele cluburi”

Craiova sare la gâtul lui Burleanu: „Se transformă în agent de jucători, e greșit!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
persanu
persanu  •  02 Martie 2021, 14:19

Este adevarat , principala problema a fotbalului romanesc este profesionalismul care lipseste cu desavarsire de la patroni si pana la arbitrii. Antrenorii au cea mai mare vina atunci cand nu le impune jucatorilor sa nu se mai arunce in piscina pe un teren de pamant, atatea incercari de simulari nu am vazut in nici un campionat. Nu ai cum sa progresezi cand simulezi si in careu si in careul propriu si la mijlocul terenului si in colturile terenului ... cum sa progresezi cand preferi sa incerci sa pacalesti arbitrul cand poti sta teapan pe picioare sa continui faza ???? Cand te vad aia de afara ca mai mult esti pe jos decat in picioare pai cred si aia ca ai vreo boala ceva si daia nu te cumpara. Iar antrenorii romani :))) O pacaleala ... cred ca cea mai mare pacaleala a fotbalului romanesc din ultimii ani. Antrenori pusi de primari sau de Becali , dati afara dupa 2,3 luni ii iau alte echipe crezand ca au dat lovitura. . . :)))) Interesant.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează