FOTBAL  »  LIGA 1  »  ARCUL DE TRIUMF

Răzvan Burleanu intervine în scandalul „FCSB pe «Arcul de Triumf»” » Anunțul făcut de șeful FRF

Răzvan Burleanu spune că „Arcul de Triumf” poate fi folosit la fotbal +26   FOTO
Răzvan Burleanu spune că „Arcul de Triumf” poate fi folosit la fotbal

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 mai 2020 22:39

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit despre stadionul „Arcul de Triumf” și a clarificat problema legată de posibilitatea de a găzdui meciuri de fotbal.

  • Context: Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a transmis că nu se poate juca fotbalul pe noua arenă ca urmare a modului în care este proiectată;
  • Senatul a votat o propunere legislativă prin care administrarea Stadionului „Arcul de Triumf" trece la finalul lucrărilor de modernizare de la Ministerului Tineretului şi Sportului la Federaţia Română de Rugby
  • Gigi Becali dorește ca echipa lui, FCSB, să joace pe acest stadion

Șeful fotbalului românesc a vorbit despre stadionul „Arcul de Triumf”, care se modernizează pentru Campionatul European și îl contrazice pe Alin Petrache și spune că arena poate găzdui partide de fotbal.

„Federaţia Română de Fotbal precizează că terenul de la stadionul «Arcul de Triumf» îndeplineşte condiţiile de organizare a meciurilor de fotbal, conform caietului de sarcini aferent unui stadion de categoria UEFA IV. 

 

Stadionul face parte din programul EURO 2020, precum şi din proiectul EURO 2021 la Under 19, turneu pe care România îl va organiza în vara viitoare”, a declarat Răzvan Burleanu pentru Mediafax.

Gigi Becali aștepta intervenția lui Burleanu

„Văd că Florin Talpan ne interzice în Ghencea, iar Petrache ăla spune că se joacă doar rugby la Arcul de Triumf. Fotbal de ce nu se joacă? Îl fac doar pentru antrenamente? Nu mai înțeleg nimic! Eu nu cred că lui Burleanu îi va conveni acest lucru”
Gigi Becali pentru Prosport

Caracteristicile stadionului „Arcul de Triumf”

  • Capacitate: 8.207 locuri
  • lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii (99%)
  • lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii (85%)
  • lucrări execuție învelitoare acoperiș tribune (30%)
  • lucrări arhitectură și instalații (18%)
  • montaj scaune public general (20%)

VIDEO Imagini de la Arcul de Triumf

FOTO Imagini de la stadioanele Ghencea, Giulești, Arcul de Triumf

+22 FOTO

  Citește și: 

Gigi Becali, reacție dură după ce FCSB a fost INTERZISĂ pe „Arcul de Triumf” » Cui îi cere să intervină în scandal + decizia Senatului

Veste proastă pentru Gigi Becali! » „FCSB nu poate juca pe arena Arcul de Triumf”

Playtech: ȘOC! Scene interzise minorilor la Vorbește Lumea. Cum a putut să apară o vedetă în fața Adelei Popescu FOTO


Comentarii (14)
cornelconasu
cornelconasu  •  21 Mai 2020, 14:11

Petrache se referea de fapt la riscul de infectarea a stadionului și a zonei, dacă fcsb ar juca acolo !

danny_l
danny_l  •  21 Mai 2020, 12:18
Postat de catalin.palcu pe 21 Mai 2020, 08:50

Incep prin a preciza ca nu am nicio simpatie ( ba din contra) pt Burleanu si Becali. Si nici nu urasc rugbyul , chiar urmaresc cu placere turneele mari internationale. Dar asa s-a spus de la inceput, facem 4 stadioane pt fotbal! Tipic romaneste unul nu s-a mai facut deloc ( Dinamo) , unul s-a trecut la rugby imediat, altul (cel mai mare si mai scump) va fi in folosinta exclusiva a unui club amator de liga a 4a sau poate a 3a si mai ramane Rapidul care e si mai mic si mai urat decat originalul! M-am convins, fotbalul va beneficia intens de aceste investitii. Mai bine se alegea cate un stadion pe sector, administrat de primarii si la care sa aiba acces orice club de fotbal platitor. Rugbyul nu avea decat sa organizeze un campionat mondial/european de tineret sau juniori si sa ceara finantare pt stadioane de rugby. Nu sa le ceara de la fotbal. Apropos, ce club de rugby isi va permite 5-10 mii de euro chiria pe meci de campionat? Si cati spectatori platitori aduce? Probabil mai putini decat la un film la mall

Bună întrebare,o grămadă de bani costă mentenanța unui astfel de Stadion, dacă nu lasă echipă de fotbal să închirieze acel stadion vor trebui să apeleze la Primăria de sectorul care face parte,c-asa e la noi,stadioane făcute din banii contribuabililor și îngrijirea lor o plătește Primăriile, adică tot contribuabilii,i alde dom Petrache,doar le folosește,poate ,cine știe,domnul Petrache vine cu banii lui de acasă,mai știi?

danny_l
danny_l  •  21 Mai 2020, 10:03

Bine că sa lămurit situația,care mai de care își asumau rolul de proprietari pe aceste stadioane, făcute din banii contribuabililor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează