FOTBAL  »  Superliga  »  FIFA

Burleanu, membru în Consiliul FIFA! Tun financiar dat de șeful FRF + ce premieră bifează

Articol de - Publicat marti, 20 aprilie 2021 16:20 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 17:06

Răzvan Burleanu, 36 de ani, președintele FRF, a fost numit membru în Consiliul FIFA.

Informația a fost publicată de către Federația Română de Fotbal, ca urmare a unei decizii luate în cadrul celui de-al 45-lea Congres UEFA, desfășurat la Montreux, Elveția.

Răzvan Burleanu, membru în Consiliul FIFA

„Prezența în Consiliul FIFA este o performanță pentru diplomația sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaștere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de președintele UEFA și de ceilalți 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european și al altor federații naționale non-europene care împărtășesc aceeași viziune cu UEFA. 

Pentru România înseamnă și un acces la o cunoaștere și o înțelegere globală a dezvoltării fotbalului care se va transpune totodată în decizii pe care voi încerca să le influențez la nivel internațional și național. Totodată, prin demersul de a candida și de a fi ales mi-am dorit să inspir și alți români tineri care consideră că anumite domenii sau funcții le sunt greu accesibile, dacă nu chiar interzise, iar modul nostru de lucru integru să fie un model și pentru ale sectoare de activitate din țara noastră”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Burleanu devine astfel cel mai tânăr membru al Consiliului FIFA de la afilierea FRF (1923)!

4 aniva dura mandatul lui Burleanu în Consiliul FIFA

Ceilalți trei membri în Consiliul FIFA din partea UEFA sunt: Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) și Dejan Savicevic (Muntenegru).

Tun financiar pentru Răzvan Burleanu

Burleanu va încasa de la FIFA un salariu de 210.000 de euro pe an pentru această funcție. În plus, va fi răsplătit la fiecare acțiune cu o diurnă de 700 de euro.

Consiliul FIFA are rol executiv!

Ce reprezintă, pe scurt, această instituție? În primul rând, Consiliul FIFA are rol executiv, iar Burleanu va deține drept de vot!

Componența finală a Consiliului FIFA este formată din 37 de membri: un președinte, ales de Congresul FIFA, opt vicepreședinți și alți 28 de membri aleși de asociațiile membre - fiecare pentru un mandat de patru ani. Trebuie aleasă cel puțin o femeie care să reprezinte fiecare confederație. Președintele și membrii Consiliului pot îndeplini cel mult trei mandate (indiferent dacă sunt consecutive sau nu).

Al doilea președinte de Federație care intră în Comitetul Executiv al UEFA

Totodată, Răzvan Burleanu va intra și în Comitetul Executiv al UEFA (rol de observator, nu are drept de vot), fiind al doilea șef de Federație care ocupă acest post. Din 2007 până în 2015, Mircea Sandu, fostul conducător al FRF, a reprezentat România în CEx-ul UEFA.

Citește mai multe știri de actualitate:

„Părintele” știe de ce s-a pierdut partida cu Armenia: „Mirel a mușcat momeala lui Stoichiță”

107 ani de la primul meci interțări al unei reprezentative a României » Victorie cu Imperiul Otoman condus de Ali Sami Yen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
laurkro
laurkro  •  20 Aprilie 2021, 20:05

Iar a ajuns *** la cașcaval. Oricum FIFA și UEFA sunt niște foruri corupte pana in măduva oaselor. Peste 200 mii euro salariu pentru aceasta gluma ordinara de om, “profesionistul” lui peste. Te ia sila!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nealiniatul
nealiniatul  •  20 Aprilie 2021, 18:50

Cam ce *** or fi si pe acolo de au ajuns sa-l aleaga pe politrucul asta mincinos cu rezultate zero?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1727952517299352
Toma Iulian  •  20 Aprilie 2021, 18:42

..Daia se face superliga .să se scape de căpusele ca Burleanu...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează