FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIM. - POLI IASI 3-1

Recital

Articol de GSP - Publicat luni, 30 iulie 2007 00:00

Poli a facut spectacol in primul meci oficial al noului sezon si a invins fara emotii o echipa nemotivata a Iasiului. Timisoara a asteptat doua luni pentru a-si razbuna frustrarile din finalul ultimului sezon, cind nu a prins nici macar o cupa europeana.

Defularea fotbalistilor s-a vazut inca din primele minute, cind alb-violetii au asediat poarta nefericitului Branet. Probabil dupa multe nopti nedormite, Uhrin Jr. a gasit cheia succesului pentru debutul sau in campionatul romanesc. L-a lasat pe banca de rezerve pe Aliuta, care parea titular incontestabil in perioada de pregatire si, a mutat decisiv cu Plesan.

Mijlocasul a fost cel mai bun de pe teren si a inscris primul gol al meciului in minutul 5, dupa o cursa pe dreapta a lui Gigel Bucur, mingea fiind deviata in poarta de fostul rapidist Buta. Plesan (11), Ganea (24) si Karamian (38) din lovitura libera i-au crescut pulsul lui Ionut Popa in prima repriza. Singura realizare a echipei sale a fost sutul inselator al fiului ratacitor Silvasan (13). Gigel Bucur a ridicat pentru a doua oara tot stadionul in picioare, dupa ce a impins mingea in poarta din patru metri (33).

"Dubla" Bucur
Iesenii au iesit mult mai decisi de la vestiare si au presat poarta lui Popa, Sfirlea dindu-i mari emotii. Acelasi Bucur le-a ingropat si ultimele sperante moldovenilor cu un sut sec la coltul scurt in minutul 56, totul prabusindu-se pentru oaspeti trei minute mai tirziu dupa eliminarea lui Ciobanu. Finalul i-a apartinut lui Ganea, care la primul meci la Timisoara a strins aplauzele stadionului, dupa ce a lovit bara din patru metri in minutul 66. Uhrin a visat frumos la deschiderea cortinei in Liga I, dar testul adevarat e saptamina viitoare, cu CFR Cluj.


Torje, racit
Dupa ce a fost titular in toate "amicalele" sustinute de timisoreni in pauza competitionala, Gabriel Torje a lipsit chiar de la meciul de debut in noul sezon al lui Poli. Mijlocasul de 17 ani nu s-a aflat nici pe foaia de arbitraj la intilnirea de ieri cu Poli Iasi, Torje racind in dimineata meciului si avind febra mare. In locul sau, antrenorul Uhrin l-a folosit pe banda dreapta pe nigerianul Abiodun. ( Dana Surulescu)

Agitat
Tehnicianul ceh al lui Poli a fost extrem de agitat la primul sau meci in Liga I. Inca din primele minute, Uhrin jr. s-a postat la limita spatiului tehnic pentru a  le da indicatii jucatorilor. Antrenorul a strigat in permanenta la Alexa si compania. Nici golurile marcate de Plesan si Bucur nu i-au oferit liniste tehnicianului, care s-a plimbat in permanenta cu miinile in sold intre banca tehnica si marginea terenului. (Dana Surulescu)

Sustinut de familie
La primul sau meci in Romania, Uhrin a fost sustinut de sotie si de fiul sau, pe care il cheama tot Dusan, in virsta de 5 ani. Familia lui Uhrin a luat loc intr-una din lojele de la tribuna 0 a stadionului  "Dan Paltinisanu". Doamna Uhrin a urmarit cu atentie meciul, dar micutul Dusan a a dat semne de plictiseala la un moment dat, el profitind de agitatia de la pauza pentru a se juca printre loje. si internationalul Cosmin Contra a vizionat partida aseara de la una din loje. (Dana Surulescu)

Interes scazut
Fata de sezoanele precedente, cind stadionul "Dan Paltinisanu" gemea de lume la meciurile de debut ale alb-violetilor, ieri, elevii lui Dusan Uhrin au fost urmariti de 10.000 de spectatori la primul meci din acest sezon contra lui Poli Iasi. Nici in Peluza Sud asistenta nu a mai fost la fel de numeroasa, dar suporterii au incurajat echipa pe toata durata meciului. (Dana Surulescu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează