FOTBAL  »  Superliga  »  POVESTE

EXCLUSIV Mit spulberat » De unde vine, de fapt, porecla lui Rednic: „De asta îi spuneam «Strâmbu'»”

Fostul internațional român Florea Văetuș (65 de ani) a povestit cum s-a ales Mircea Rednic (50 de ani) cu porecla „Strâmbu'”.
Fostul internațional român Florea Văetuș (65 de ani) a povestit cum s-a ales Mircea Rednic (50 de ani) cu porecla „Strâmbu'”.

Articol de , - Publicat luni, 18 aprilie 2022 19:11 / Actualizat marti, 19 aprilie 2022 22:51

Fostul internațional român Florea Văetuș (65 de ani) a povestit cum s-a ales Mircea Rednic (60 de ani) cu porecla „Strâmbu'”.

Florea Văetuș lucrează acum ca agent de pază la stadionul din Oradea. Fostul atacant al lui Dinamo a oferit un interviu de colecție pentru GSP.ro. Discuția a ajuns, firesc, și la foștii colegi de echipă, Rednic, Andone sau Klein.

Un fost internaţional, despre un blat din trecut: „Eram peste ei, dar ne făceam că dăm pe lângă minge”
GSP LIVE
Un fost internaţional, despre un blat din trecut: „Eram peste ei, dar ne făceam că dăm pe lângă minge”

Cum s-a ales Rednic cu porecla „Strâmbu'”

În jurul poreclei lui Mircea Rednic circula un adevărat mit. Foști colegi de la națională sau de la Dinamo, printre ei Hagi sau Dănuț Lupu, au spus sau au lăsat să se înțeleagă că denumirea vine de la caracterul îndoielnic al actualului antrenor. Văetuș spulberă acest lucru. 

„Îi spuneam «Strâmbu'» lui Rednic pentru că avusese mâna ruptă și nu putea să întindă degetele de la o mână. Îi ziceam: «Ce, mă, ești cerșetor?». Nu e adevărat că îi ziceam «Strâmbu'»  pentru că era crăcănat, mergea de parcă stătuse pe butoi”, a povestit Florea Văetuș, pentru GSP.ro. 

Mircea a avut întodeauna un caracter îndoielnic. Nu ştiu dacă a colaborat cu Securitatea, însă cu siguranţă suna conducerea să spună unde suntem şi ce facem. Şi la Dinamo, şi la Rapid, imediat se afla şi de la el erau informaţiile.
- Dănuț Lupu

Rednic e ”Strâmbu’”, am știut noi bine de ce i-am pus porecla asta. Îi place să dea vina pe alții mereu, doar asta face!
- Gică Hagi

VIDEO Ioan Ovidiu Sabău, despre sezonul lui Dinamo: „Cred că se va salva de la retrogradare. Are prima șansă la baraj”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Posibilul adversar de la baraj al „câinilor”: „Câte echipe să se desființeze pentru ca Dinamo să rămână în Liga 1?”

Tineri, dar degeaba » Dinamo are mari probleme din cauza regulii U21

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
526991905306631
Costin Kāng Sītăn Dīng  •  20 Aprilie 2022, 13:44

Hotărâți-vă domnu *** unde e omu asta paznic la Hunedoara sau la Oradea că nu mai înțeleg nimic *** *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

713674553362751
Cristian Alexandru  •  19 Aprilie 2022, 22:39

hal de jurnaliști, rednic are 50 de ani ? nu puteți nici măcar calcula 2022-1962 ? arată de om la 50 de ani? Avea rednic 18 ani în 1990 la notti magiche?

deltacrom
deltacrom  •  19 Aprilie 2022, 13:04

lovesc acum toti in el. asta este romanul din totdeauna. *** pina ii dai nu mai ai nu te mai recunoaste. va dati seama ce spun nemtii de noi. caractere zero. cei cu caractere care ar fi dorit sa reformeze societatea romaneasca adica cei interbelici genii in maerie zac ori in aer ca nu au morminte ori in cimitire cenzurate si morminte uitate. priviti cum au fost uitati copii din 89. priviti cum nu s-au alaturat in sustinere pentru romanii din ucraina . mai toti cu copii ucrainieni de mina cind la noi nu dau un leu preotului tanase de la plopeni care creste 500 de copii abandonati. sa fi vizitat astia din tv-uri vreun orfelinat? Doamne fereste! Rednic ramine un mare fotbalist si se vede ca are familie are copil si este cu o casnicie de piatra. cine vorbeste duplicitarul hagi? danut lupu probleme cu smagleala si cu alcolul? hai sa fim seriosi. acest om a mai antrenat si afara si are pensie de acolo. nu -l tinea nimeni daca era dupa gurile rele. mi-e sila... ce bine ca sint departe de voi astia ce va vreti romani. vai de mama voastra!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează