FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Regretul lui Alexandru Bourceanu: „În momentul când am început să câștig foarte mulți bani, m-am accidentat!” » Diferenţa colosală dintre salariul de la FCSB şi cel de la Trabzonspor

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 decembrie 2021 14:00

Alexandru Bourceanu a pus ghetele în cui și vrea să devină antrenor cu acte în regulă. De aproape doi ani studiază fotbalul în Olanda, s-a înscris și la Școala de antrenori, dar obținerea licenței Pro durează între șase și șapte ani și jumătate. Invitat la „Prietenii lui Ovidiu, Alex a vorbit deschis despre banii pe care i-a câștigat în cariera de fotbalist.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Bourceanu a fost prima dată în noiembrie 2021

- Ale, ești mulțumit cu ce-ai strâns ca fotbalist?

- Raportat la potențialul pe care l-am avut și raportat la nivelul pe care l-am atins câțiva ani, am câștigat mai puțin decât aș fi putut obține. Mult mai puțin! În momentul când am început să câștig foarte mulți bani, m-am accidentat. Asta e partea tristă. În România jucam la echipa de club, mergeam în cupele europene, jucam la echipa națională și aveam 10.000 de euro pe lună. Când am început să câștig bani cu care mi-aș fi putut aranja altfel viața, m-am accidentat!

- Accidentările astea...

- În fotbal e ca în junglă, supraviețuiește cine e mai puternic. M-am accidentat, atâta tot... Nu din vina mea, din vina nimănui! Nici nu știu dacă putem vorbi de vină. Pur și simplu s-a întâmplat. În Rusia, când eram la Arsenal Tula, aveam discuții avansate să-mi prelungesc contractul și am avut o accidentare... Din acel moment cariera mea s-a terminat! Și trebuie să spun că în momentul ăla eram în echipa campionatului Rusiei, într-un moment foarte bun.

- Cel mai mare contract l-ai avut la Trabzon. De ce ai plecat?

- 725.000 de euro pe zece luni. Dar am făcut doar un an și jumătate de contract. În 2015 n-am luat niciun ban, dar i-am încasat la judecată, la TAS! Eu am încheiat amiabil plecarea, multă lume spune că am greșit, dar urma Campionatul European și speram să fiu în lot. Atunci m-am întors la FCSB pentru că aveam șanse să joc meci de meci.

- Ai plecat și ai greșit?

- Am plecat și n-am ajuns nici la Euro... Am renunțat și la foarte mulți bani, deci n-am obținut nimic! Nu mă gândeam la ce bani pierd, ci doar să ajung la echipa națională și să joc la Euro. Din păcate, n-am reușit... De ce? Nu știu... S-a întâmplat. Au fost jucători care au fost mai buni ca mine.

CITEȘTE ȘI

VIDEO „Așa fac țăranii cocliți” » Florin Gardoș a „rupt” Tik Tok-ul cu răspunsul pentru Dana Budeanu

Corina Caciuc o amenință pe Anamaria Prodan: „Nu-ți permit!” » Reghecampf îi stă alături: „Te iubesc! Nimic nu ne poate despărți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează