FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Remarcaţi la debut » Ghionea şi Ignjatijevici au impresionat în amicalul cu Bocs

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 13 februarie 2011 11:41

Fostul fundaş al Stelei a jucat tot meciul, în timp ce sîrbul a fost schimbat după 50 de minute.


Seceta din atacul Timişoarei a dat semne de revenire la amicalul de ieri, 2-0 cu divizionara secundă din Ungaria, Bocs. Prim-planul meciului a fost luat de ultimele două achiziţii, Sorin Ghionea (31 de ani) şi Nikola Ignjatijevici (24 de ani), folosiţi încă din primul minut. Ghionea a părut că joacă de-o veşnicie la formaţia de pe Bega, mereu sigur în intervenţii, iar Ignjatijevici a impresionat încă de la prima partidă, chiar dacă a fost schimbat în debutul reprizei secunde. "A demonstrat că este un jucător foarte experimentat şi nu a avut nici o problemă pe tot parcursul meciului. A controlat foarte bine momentele importante", a spus Uhrin, care şi-a îndreptat apoi atenţia spre Ignjatijevici: "S-au confirmat calităţile pe care le posedă. Are viteză, caută întotdeauna să paseze din prima şi mereu găseşte un mod pozitiv de a încheia o fază", a explicat Uhrin.

Cisovsky, soluţie pentru Alexa
Tehnicianul ceh l-a trecut pe Cisovsky la centrul terenului în locul căpitanului Dan Alexa. Slovacul a fost cel mai bun om de pe teren, a avut patru ocazii mari, lovind şi bara în prima repriză cu un şut din cădere de la 10 metri. "Am vrut să vedem dacă ne putem baza pe el pentru că este singura soluţie de înlocuire pentru Alexa pe postul de închizător. S-a descurcat bine şi sînt mulţumit", a explicat Uhrin. Alb-violeţii şi-au consumat rapid gloanţele şi au închis partida încă din minutul 15, cînd tabela indica deja 2-0 după reuşitele lui Rocha şi Magera. Cehul a încercat să profite de neputinţa adversarilor şi a trimis atacanţii în teren pentru a-şi reîncărca bateriile, dar Axente şi Zăgrean nu au găsit drumul spre gol. Ultimul a nimerit doar bara din 10 metri, dar Poli pare că şi-a regăsit liniştea cu doar cîteva săptămîni înainte de startul returului.


"E devreme să spun dacă sînt satisfăcut pentru că mai avem multe lucruri de pus la punct. Am făcut însă şi lucruri bune, s-a alergat bine tot meciul, iar acesta este un lucru pozitiv"
Dusan Uhrin, antrenor Poli


Surpriza Matei

Ionuţ Matei pare un jucător complet schimbat faţă de cel care era doar o promisiune în precedenta experienţă de la Timişoara. Tînărul mijlocaş a impresionat prin evoluţia sa din banda dreaptă, a creat mereu pericol în careul advers şi a fost chiar la un pas să înscrie cu zece minute înainte de finalul meciului. Membrii din staff-ul tehnic au dezvăluit că Matei şi-a schimbat total atitudinea, el urmînd să devină un jucător important în perioada următoare la Poli.

Ghionea: "M-am simţit extrem de bine"
Sorin Ghionea s-a declarat satisfăcut de primele minute jucate în tricoul lui Poli. "A fost doar un meci de pregătire şi un antrenament bun, dar eu cred că am avut lucruri importante de cîştigat. Am jucat pe un teren dificil, iar asta ne va ajuta pentru că, în startul returului, cred că vom avea parte de mai multe partide care se vor juca pe terenuri grele. M-am simţit foarte bine şi chiar dacă este concurenţă mare, cel mai important e ca, la final, Poli să strîngă cît mai multe puncte", a declarat Ghionea, la finalul meciului.

Ciso căpitan!
Cisovsky a purtat banderola de căpitan la amicalul de ieri, surprinzînd faptul că Dusan Uhrin nu a preferat să îl numească în această poziţie pe Srdjan Luchin, cel care purta banderola de căpitan în lipsa lui Alexa. "Este un jucător care evoluează de multă vreme la Poli, este apropiat de toţi jucătorii, iar experienţa sa îi poate ajuta şi pe colegi", a spus Uhrin despre Cisovsky.

Poli Timişoara - Bocs (Ungaria, II) 2-0
Au marcat: Rocha (11), Magera (15)
POLI: Taborda - Helder, Luchin, Ghionea, Ignjatijevici - Goga, Cisovsky, Tameş, Rocha - Magera, Axente. Antrenor: Dusan Uhrin jr. Au mai jucat: Burcă, Al .Popovici, I. Matei, Zăgrean, Ricketts


- Dan Alexa a urmărit partida amicală de ieri alături de team-managerul Daniel Stanciu, mijlocaşul nefiind echipat de joc
- Mera s-a antrenat alături de rezervele care au jucat în amicalul de ieri, dar fundaşul dorit de Dinamo nu a fost folosit nici un minut.
- Marţi, 15 februarie, Poli va juca de la ora 14.00 în compania formaţiei ACU Arad pe stadionul din Jimbolia.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
davidero
davidero  •  13 Februarie 2011, 18:41
Postat de free_banat pe 13 Februarie 2011, 15:26

pai ce sa spui si tu atat sti doar sa injuri si sa jignesti! se vede ca vii de unde vine si echipa ta de la periferia europei! traiesti in mizeria si jegul ala specific tie si neamurilor tale de dupa carpati! esti o mare mizeriee la fel ca mache lache ala ! hahahahaha

si cand te-ai trezit ,era dimineata ???

steaua1986forever
steaua1986forever  •  13 Februarie 2011, 17:39

Ce echipa e aia "Bocs" ? E echipa portocaliilor de la cluj? Toata lumea le zice boci pe acolo ("bocs" in engleza) dar eu cred ca mai bine le-ar zice cum le spune o tara intreaga: basisti.

free_banat
free_banat  •  13 Februarie 2011, 15:26
Postat de davidero pe 13 Februarie 2011, 13:45

nush daca marcam ,pe teren ,la ma ta sigur marcam :)))

pai ce sa spui si tu atat sti doar sa injuri si sa jignesti! se vede ca vii de unde vine si echipa ta de la periferia europei! traiesti in mizeria si jegul ala specific tie si neamurilor tale de dupa carpati! esti o mare mizeriee la fel ca mache lache ala ! hahahahaha

Vezi toate comentariile (7)
Comentează