Comentarii (33)
Constantine Constantine  •  30 Iunie 2020, 16:05

Sinteti multi comentatori care nici nu va nascuseti cind Dudu juca fotbal. Sau erati nascuti dar prea mici ca sa il vedeti jucind.L-am cunoscut pe cind juca la Progresul ( ca aparator central!) si la nationala de juniori (ca mijlocas) .Era un baiat modest ca si caracter fara sa bibileasca mingea in actiuni individuale dar cu un joc direct pe poarta adversa. M-a uimit la un meci international pe Republicii cu detenta formidabila prin care sarea mai sus decit portarul advers si felul prin care catapulta mingea lovita cu capul.La timpul acela urmaream majoritatea meciurilor de fotbal din Bucuresti, chiar si pe cele din divizii inferioare.Era pe la sfirsitul anilor 60, inceputurile lui 70 Apoi Dudu a plecat la Resita unnde in meciul cu Dinamo le daduse acestora doua boabe. Apoi l-am vazutin culmea gloriei la Dinamo. La inceput juca inter apoi virf dar nu virf de careu, om de gabarit.La toate fazele unde marca venea din spate si se plasa exact unde venea centrarea. Ma uit la foto nr 1 si va spun ca nu am avut niciodata un inaintas de talia lui : simt al portii, forta ,intuitie, lovea cu ambele picioare iar lovitura de cap era de fapt ca o bomba. Si credeti-ma ca am vazut o groaza de fotbalisti incepind cu primul meci la care am vazut echipa armatei in 47-48 (CSA, apo CCA si ulterior Steaua) iar mai apoi an de an toate echipele care se perindau prin prima divizie. Dudu era fotbalist , dar totodata si un atlet.De aici si usurinta cu care inscria.

1745flo  •  30 Iunie 2020, 18:22

Dudu Georgescu, o legendă! Cifrele vorbesc.

traian_v  •  30 Iunie 2020, 15:35

Numai si pentru detenta ilustrata in poza 1 Dudu Georgescu merita respect.

Constantine Constantine  •  30 Iunie 2020, 16:22

In loc de PS: Eu cred ca acuzatia ca si-a insusit ghetele de golgeter al Europei fiind ajutat de coechiperi, acest lucru e plauzibil insa ca l-au ajutat si adversarii nu cred deoarece si in meciurile din cupele europene a inscris 17 goluri in 23 de locuri iar nationala inscria cam un gol la doua jocuri. Si atunci se dadeau portarii la o parte? Ce imi pare rau pentru acest e modul in acre Dinamo s-a debarasat de el dupa zece ani de performanta.Si asta pentru ca a indraznit sa comenteze in fata mai marilor vremii refuzul de a fi transferat mai intii la Liverpool si mai apoi la Cosmos. Asa erau vremurile pe atunci insa fotbalul traia la intensitate maxima, existind si campionat de tineret-rezerve, competitii la nivel interjudetean pentru copii si juniori si daca imi amintesc bine , trei serii pentru B si o multime pentru C.Asa au aparut valorile, azi din punctul asta de vedere sintem foarte saraci.Din acest motiv ar trebui sa pastram erspect pentru valorile avute de fotbalul romanesc. Iar Dudu Georgescu a fost una din marile valori.

bogat  •  30 Iunie 2020, 12:57

Ce va mai place sa distrugeti...este foarte posibil ca in acel meci sa fi fost ceva sustinere pentru Dudu, toti colegii sa fi jucat pentru el si chiar Resita sa o fi lasat mai moale. Dar asta nu minimizeaza valoare atacantului Dudu Gerogescu si nici sumedenia de goluri pe care le dadea la foc continuu. Insa cine l-a vazut pe Dudu jucand stie ca a fost unul dintre cei mai buni atacanti de careu din tara. Avea demarcaj excelent si era mereu pe faza sa impinga mingea in poarta, avea o lovitura cu capul foarte buna si nu in ultimul rand avea o echipa ce ii servea mingii pe tava (in particular centrarile de pe extrema ale lui Lucescu). Nu avea tehnica individuala dar compensa din plin cu restul. Cine a vazut sezonul 76/77 in particular stie ca Dudu a dat doua goluri inclusiv intr-un meci cu Steaua (s-a terminat 5-2). A mai dat goluri in meicurile de inceput de sezon, pe cand nu putea fi banuit de smecherii pentru gheata. Ca idee, la inceputul sezonului Dinamo batea cu 7-0 pe UTA, cu 4-1 pe FC Arges (cu Dobrin), cu 4-0 pe Farul, cu 3-1 pe Rapid. In acel sezon Dudu a marcat si in meciuri internationale, inclusiv intr-unul cu Iugoslavia, bestia nera a Romaniei din acea perioada. Asa ca media de doua goluri pe meci nu era o mare surpriza la un atacant central de mare valoare si mai ales in acei ani.

Ion-Nelu Nistor  •  30 Iunie 2020, 12:54

Cu toate gfreselile trecutului... De ce nu avem noi azi macar 1/2 dintr-un alt Dudu Georgescu?

sorinache  •  30 Iunie 2020, 12:43

Deci, un fel de Cami, hai pe noi să ne dai și golul doi. Avant la letre.

demolarii  •  30 Iunie 2020, 12:20

O fi fost ceva mai usor in acel meci, dar ma uit la media golurilor de la națională 0.5/meci (21 goluri în 40 de meciuri) cand nu erau , încă, in peisajul fotbalistic state gen : San Marino, Andora ori Gibraltar. E diferenta intre golurile lui Man și golurile lui Dudu Georgescu , ca și expresie valorică, mare într-un posibil raport de 4 goluri Man= 1 gol Dudu Georgescu.

Andrei Ardens  •  01 Iulie 2020, 02:55

cel mai bun varf din istoria fotbalului din Romania ..cred ca a fost si primul star...se bloca circulatia la stopuri cu el.. sareau mii de oameni pt un autograf .. om fin .cu scoala...profesionist...influientat rau de sotie! merita o statuie!

rocky2  •  30 Iunie 2020, 21:25

Probabil Dudu a fost cel mai mare atacant roman din toate timpurile! Camataru si Niculescu il urmeaza!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Comentează