FOTBAL  »  Superliga  »  RETROGSP

RetroGSP » Ciudatul caz 1951 » În cel mai drastic Derby bate Dinamo, dar titlul îl ia CCA. La golaveraj! + Cine e singurul jucător cu hattrick contra Stelei!

Articol de , - Publicat marti, 01 octombrie 2019 08:50

RetroGSP. Pe 1 octombrie 1951, pe Stadionul Republicii, în fața a peste 30.000 de spectatori, a avut loc Derby-ul în care s-au marcat cele mai multe goluri într-o confruntare între "câini" și militari contând pentru prima divizie, Dinamo - CCA 6-2. Tot atunci a intrat în istorie și Alexandru Ene I. 

Atacantul roș-albilor a fost primul și a rămas până acum ultimul care a izbutit o triplă în campionat în poarta marilor rivali, reușitele sale venind doar în repriza secundă (54', 57', 71').

A doua zi, în "Sportul popular", cronica respectivului meci a prins un spațiu redus, în ultima pagină. 

Reporterii Jack Berariu și Petre Gațu se declarau surprinși de scor, mai ales că "CCA se prezenta la acest joc după un lung șir de succese, care au dus-o în fruntea clasamentului, cu un avans de 3 puncte". Explicațiile rezultatului neașteptat? 

+1 FOTO

„Jocul mobil al înaintașilor dinamoviști, deplasările lor continue pe teren, precum și desfășurarea acțiunilor mai mult pe aripi decât pe centru, toate acestea au făcut ca apărarea echipei CCA să se dezorganizeze”.

În acel sezon, Dinamo și CCA au terminat la egalitate, cu câte 32 de puncte. Roș-albaștrii au câștigat primul titlu din istorie la golaveraj, diferența fiind de numai 1 gol, plus 24 față de plus 23! A fost a doua oară consecutiv când campioana s-a decis la golaveraj.

Per total, cele mai multe goluri în Derby de România s-au înscris în 1990, în finala Cupei României. A învins tot trupa din Ștefan cel Mare, 6-4. Și atunci a existat un autor de hat-trick, Florin Răducioiu.

Dinamo - Steaua 6-2 (2-0)

Au marcat: Iosif Lutz (5'), Nicolae Nicuşor (36'), Alexandru Ene I (54', 57', 71'), Ion Suru (73') / Petre Moldoveanu (68' - pen), Anton Ferenczi (82')

Dinamo: I. Munteanu - Băcuț, C. Marinescu, Novac - Călinoiu, Florescu - Bartha, Lutz, Ene I, Nicușor, Suru. Antrenor: Iuliu Baratky

Steaua: Voinescu (Tr. Ionescu) - Zavoda II, Apolzan, Rodeanu - Șt. Balint, Bone - Moldoveanu, Zavoda I, Drăgan (Moldovan), Ferenczi, Bădeanțu.  Antrenor: Gheorghe Popescu I
Arbitru: Andrei Boloni (Orașul Stalin - Brașov)

48 de victoriiare Dinamo în fața Stelei în partidele disputate în prima divizie. Roș-albaștrii au 43 de succese, iar 53 de partide s-au terminat remiză. La general, e egalitate perfectă: 59-56-59

Citește aici toate poveștile din seria RetroGSP!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
steaua.inseamna.csa
steaua.inseamna.csa  •  01 Octombrie 2019, 12:32
Postat de jack_the_stripper pe 01 Octombrie 2019, 10:32

Te așteptai la altceva din partea unuia care trăiești cu legende spoite în vișiniu? O fi preluat și el zvonuri auzite pe la „Giuleștina”, la un pahar cu alții ca el... Bineînțeles că Ene I e altul decât Ene II, iar, când vine vorba de Apolzan, Ticu Troianu` uită să ne spună cum de-a ajuns el la CFR, echipa anticomunistă (care a făcut propagandă până și pe terenul de fotbal...) cu galerie care n-a fost membră de partid :-D Și, după el, un jucător de talia lui Apolzan trebuia să bată maidanele diviziei secunde cu CFR-ul, nu să se afirme la echipa ce avea să uimească Anglia în legendarul turneu din 1956. Șase titluri și șase cupe a câștigat cu CCA (adică Steaua, sau FCSB-ul de azi...). La CFR ar fi cântat ABBA, nu?

Corect, cu precizarea ca fcsbul de astăzi e orice, numai Steaua nu!

cmd930206
cmd930206  •  01 Octombrie 2019, 12:20
Postat de portalbets pe 01 Octombrie 2019, 12:09

"Atacantul roș-albilor a fost primul și a rămas până acum ultimul care a izbutit o triplă în campionat în poarta marilor rivali, reușitele sale venind doar în repriza secundă (54', 57', 71')" Apoi: "Per total, cele mai multe goluri în Derby de România s-au înscris în 1990, în finala Cupei României. A învins tot trupa din Ștefan cel Mare, 6-4. Și atunci a existat un autor de hat-trick, Florin Răducioiu."

Răducioiu a dat în cupă. Ene I în campionat.

portalbets
portalbets  •  01 Octombrie 2019, 12:09

"Atacantul roș-albilor a fost primul și a rămas până acum ultimul care a izbutit o triplă în campionat în poarta marilor rivali, reușitele sale venind doar în repriza secundă (54', 57', 71')" Apoi: "Per total, cele mai multe goluri în Derby de România s-au înscris în 1990, în finala Cupei României. A învins tot trupa din Ștefan cel Mare, 6-4. Și atunci a existat un autor de hat-trick, Florin Răducioiu."

Vezi toate comentariile (9)
Comentează