FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Reușește Alin Minteuan miracolul? 3 antrenori din Premier League care au răsturnat ierarhiile ca interimari

Alin Minteuan a câștigat 3 meciuri la rând de când a fost instalat ca interimar la Cluj // Sursă foto: Facebook CFR Cluj
Alin Minteuan a câștigat 3 meciuri la rând de când a fost instalat ca interimar la Cluj // Sursă foto: Facebook CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat marti, 05 martie 2019 15:18

CFR Cluj e în continuare cu Alin Minteuan pe bancă, deși presa și oamenii de fotbal vehiculează zilnic nume de posibili înlocuitori.

Totuși, dacă CFR va continua cu Minteuan pe bancă până la finalul sezonului? 3 cazuri din străinătate scot la iveală situații în care cluburile au reușit performanțe remarcabile cu variantele de avarie pe bancă.

1. Avram Grant - Chelsea

Israelianul Avram Grant l-a înlocuit pe Jose Mourinho la Chelsea în 2008 și a devenit primul antrenor din istorie care o duce pe Chelsea în finala Ligii Campionilor. Și ceea ce n-a reuşit Mourinho, din 2004 pînă în 2007, a făcut Avram  Grant, şi el un interimar.

Pe 21 mai 2008, la Moscova cu Manchester United, albaştrii au jucat pentru prima oară în istoria clubului finala Champions League. Şi ar fi câştigat-o, dacă John Terry ar fi transformat ultimul penalty din seria de 5 la loviturile de departajare. Însă căpitanul a ratat, apoi a greşit şi Anelka, iar trofeul s-a oprit la Manchester.

2. Roberto Di Matteo - Chelsea

Tot de la Chelsea vine și al doilea caz.

Pe 4 martie 2012, Andre Villas-Boas n-a mai rezistat presiunii lui Roman Abramovich şi secundul Roberto Di Matteo a devenit manager interimar. Nimeni nu spera la Londra într-o revenire spectaculoasă, jocul era frânt, jucătorii dezbinaţi, echipa învinsă.

Însă italianul care câştigase pe teren Cupa Cupelor cu Chelsea, în 1998, i-a trezit pe Lampard, Drogba şi Cech, le-a reamintit cît de mari sînt şi ce performanţe pot face împreună.

O finală cu Bayern Munchen disputată pe 19 mai 2012 la Munchen, fără căpitanul Terry, suspendat, în care Chelsea a fost condusă şi în timpul regulamentar, şi la penalty-uri, întorcând până la urmă un destin ce părea decis.

3. Ole Gunnar Solskjaer - United

Cel mai recent caz vine tot din Anglia. Lăsată în aer de Jose Mourinho, Manchester United a fost preluată de ambițiosul norvegian Ole Gunnar Solskjaer, iar discipolul lui Sir Alex Ferguson e de neoprit.

Norvegianul a preluat-o pe United într-o situație disperată, dar rezultatele pozitive au suprins pe toată lumea. United a pierdut o singură dată în 16 meciuri cu el pe bancă, și-a schimbat complet stilul de joc și a ajuns în lupta pentru podium în Premier League.

Vezi și: EXCLUSIV Cosmin Moți a dat verdictul în lupta pentru titlu: „Atacanți de valoare, apărare disciplinată, mijlocașii n-au plâmâni!” + critică sistemul competițional

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
2314647311925581
Alex IsAlexandru  •  05 Martie 2019, 19:12

normal ca o sa ia campionatul , cu vreo 4 sau 5 blaturi îl ia sigur , 2 sunt cele cu sepsi maghiarii , unul cu viitorul lui regele blaturilor jică haji și poate unul cu astra si la nevoie incă unul cu viitorul . Ir când dau de Europa , ii extermina de data asta , Fram Rekalvjik

blatistu49
blatistu49  •  05 Martie 2019, 16:45

ce miracol de se va juca pe bune chiar CFR ul e cel mai bun o echipa masiva robusta dar blaturile si pariule pot modifica clasamentul

cneius
cneius  •  05 Martie 2019, 15:58

Ati gasit 3 cazuri cu+...mai cautati vreo 3 in care interimarii nu au confirmat !!! Solari, de pilda (cel putin pina acum)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează