FOTBAL  »  Superliga  »  REGULA U21

Revoltă în direct la TV din cauza regulii U21: „Suntem penibili! Să încetăm mascarada!” » Ce au spus Dumitrescu și Crăciunescu

Articol de GSP - Publicat luni, 18 ianuarie 2021 19:48 / Actualizat luni, 18 ianuarie 2021 20:31

Ilie Dumitrescu, Ion Crăciunescu și jurnalistul Radu Naum au comentat regula impusă de FRF, prin care fiecare echipă din Liga 1 trebuie să aibă doi jucători sub 21 de ani la începutul meciurilor.

Cei trei au dezbătut în studioul Digi Sport această regulă și i-au criticat pe oficialii FRF care au impus-o, dar și pe antrenorii care schimbă unul dintre cei doi jucători sub 21 de ani la doar câteva minute după ce a început partida.

„Trebuie să oprim această mascaradă! Suntem ridicoli până la final cu această regulă a jucătorilor sub 21 de ani. Care e penibilul? Dacă aveai trei schimbări, antrenorul se mai gândea: «Scot unul și mai rămân cu două schimbări pe totul meciul?» Când au cinci schimbări, nu au nicio emoție. 

Ori revii la sistemul cu trei schimbări, ori scoți regula. Cu o mână le-a fost impus ceva, dar cu cealaltă le-a fost dată posibilitatea să o ocolească.

Azi, la Iași a ieșit imediat un băiat, iar la Botoșani, băiatul lui Croitoru a stat mai mult, a jucat 25 de minute. Dacă juca mai puțin, cred că Marius Croitoru găsea ușa închisă acasă”, a spus jurnalistul Radu Naum, moderatorul emisiunii „Fotbal Club”.

Ilie Dumitrescu: „FRF forțează nota”

Și Ilie Dumitrescu a comentat situația din Liga 1 și crede că FRF a forțat lucrurile când a impus un al doilea jucător sub 21 de ani.

„Regula U21 a contat pentru Campionatul European de tineret, din 2019. Dar acum, cu doi jucători, FRF forțează nota. Cu unul au fost rezultate, s-au văzut roadele, iar acum forțează. Iar antrenorii răspund.

Un jucător tânăr, de valoare, nu trebuie forțat. Își face loc singur. Bine, contează pentru el și dacă joacă 5-7 minute și face pregătirea cu echipa mare”, a spus fostul component din „Generația de Aur”.

 Ce să facem? Să aducem oameni care se pricep la fotbal și să schimbe regula asta, care afectează mental niște copii! Nu poți fi așa sadic! După Europeanul de tineret, s-a spus că regula U21 a ajutat. Dar au fost doar 2-3 jucători forțați ca urmare a acestei reguli. Ei cred că să joci câteva minute și să faci încălzirea cu echipa mare îi ajută pe tineri 
– Ion Crăciunescu

VIDEO Marian Savu analizează viitorul lui Dinamo: „E o situație foarte dificilă, dar poate vor veni câțiva salvatori”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Mutare spectaculoasă în Liga 1! I-a dat gol lui Real Madrid în Champions League, iar acum a semnat cu revelația din România

Gigi Becali răspunde, după interesul lui Fenerbahce pentru Man! Anunț clar: „Asta vreau”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
229465902041427
Vasile Dinca  •  19 Ianuarie 2021, 13:45

Mie mi se pare o masura buna! Daca nu doi jucatori, unora nu le place, atunci unul sa joace partida intreaga! Daca vom folosi numai jucatori formati deja....cine ii mai creste pe cei mici?

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  19 Ianuarie 2021, 09:48

Din pacate Craciunescu si multi altii care au acces la presa vorbita se opun reglementarilo acestea nu neaparat din convingere sportiva ci din contratea inamicului Burleanu si face un criminal deserviciu fotbalului romanesc. Regula trebuie sa fie simpla 2U19 sa se aplice pe parcursul intregului meci si sa se aplice unitar la toate nivelurile, ligile, din fotbalul romanesc, pentru a beneficia real de intregul ei potential si de efectul ei maxim.

mattteo
mattteo  •  19 Ianuarie 2021, 09:22

Trebuie sa fii prost de tot sa sustii ca nu e buna regula dupa ce vezi ca obtinem cu U21 2 calificari back to back unde n-am mai fost de 25 de ani si mai si vindem pe 8 milioane la Parma de ne salveaza campionatul pentru ca a fost promovat un baiat la 18 ani . Pai stai....ca din Serbia si Croatia se vand anual de 30 de milioane, iar cluburile noastre cu medii de varsta de 26 de ani se plangeau la Federatie ca de ce dau falimente....poftim, macroeconomie, le-a impus Federatia cum sa faca

Vezi toate comentariile (6)
Comentează