FOTBAL  »  Superliga  »  AFAN

Revoltă în fotbalul românesc? Un jucător cu mai bine de 350 de meciuri în Liga 1 iese la atac: "Greva, singura soluție"

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iunie 2016 19:06

Fundașul Voluntariului, Vasile Maftei, se plânge de condițiile la care sunt supuși fotbaliștii din Liga 1 în ultima vreme și vede greva drept ultima scăpare. 

"Fotbaliștii din Liga 1 nu o duc prea bine în acești ani. Nu mai sunt banii de altădată, contractele sunt mai mici. Deși sunt salarii mai mici, nici nu sunt plătite la timp. E jale. Sunt foarte multe echipe în insolvență, lucru care nu e în avantajul jucătorilor pentru că-ți mai iei doar 10 la sută din ce ai de luat. Cred că toate echipele care sunt în insolvență ar trebui retrogradate direct în liga a patra. Nu e normal să mai rămână în prima ligă.

Cred că singura soluție prin care se mai poate schimba ceva în fotbalul românesc este o grevă generală a jucătorilor. Să-i vedem atunci pe conducători ce o să mai facă. Totuși îmi este greu să cred că se poate ajunge la grevă. Sunt jucători care nu or să vrea. Se tem de consecințe, le e frică să nu fie dați afară. Nu există solidaritate la noi. Dar ar fi momentul zero pentru fotbalul românesc. Numai așa am putea schimba ceva.

La banii de la CFR nu mă mai gândesc, le-am pus cruce. Nu e mare lucru că nu am luat eu niște bani. E grav că ei au rămas în Liga 1 și păcălesc în continuare jucătorii. Legea insolvenței e moartea fotbalului.

Ar trebui făcut un fond la Ligă, din drepturile tv, din care să fie plătiți jucătorii când sunt întârzieri salariale. Când își bagă jucătorul memoriu să i se dea banii de acolo. Dar nu se face nimic. Singura soluție este greva”, a declarat Vasile Maftei pentru site-ul AFAN.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  16 Iunie 2016, 23:33

"Hai la lupta cea mare / Rob cu rob să ne unim"... :-D

bumbescu52
bumbescu52  •  16 Iunie 2016, 21:58

maftei, in ultimul an de contract cu cfr ai stat 90% ca rezerva. e usor sa nu faci nimic si sa iei o gramada de bani. asa ca nu te mai plange, in curand o sa iesi la pensie si te apuci de agricultura, ca altceva nu sti sa faci

ge0x
ge0x  •  16 Iunie 2016, 20:33

Stati ma linistiti..in romania de cam 4 ani asa nu mai sunt bani in fotbal..astia care jucau la dinamo steaua rapid cfr au luat o gramada de bani pt romania..maftei daca a pus deoparte are milionul de euro..si fotbalul il joci din placere..nu ca unu care da cu barosu pe santier pe 3, 4, 5 sute de euro pe luna 10 ,12 ore pe zi..si cel mai slab jucator din liga1 lua 2, 3 mii de euro

Vezi toate comentariile (13)
Comentează