FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Reziliază cu 9 jucători! La Ploiești se schimbă masiv liniile în pauza de iarnă

Faug-Porret se numără printre jucătorii care vor părăsi Petrolul
Faug-Porret se numără printre jucătorii care vor părăsi Petrolul

Articol de - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2016 00:00

Pentru a face loc celor șapte achiziții deja rezolvate, ”lupii” au început discuțiile pentru întreruperea contractelor cu Milinceanu, Rusu, Lemnaru, Genev, Faug-Porret, Chiriță, Bolboașă, Tudose și Velasco.

Într-o situație critică în campionat și aproape condamnată la retrogradare, Petrolul încearcă în această iarnă un ultim scenariu de salvare: schimbarea radicală a lotului pentru finalul sezonului regulat, plus etapele din play-out.

Cu Mario Niculae revenit în staff-ul administrativ, omul care a lucrat cu Cosmin Contra pentru Cupa României din 2013, "lupii" au adus deja 7 jucători noi, în toate compartimentele.

Scapă de salarii de 300.000 euro

Partea complicată începe abia acum: despărțirea de un contingent masiv de minimum 9 fotbaliști. Este vorba despre Milinceanu, Vlad Rusu, Lemnaru, Genev, Faug-Porret, Alex Chiriță, Bolboașă, Tudose și Velasco. Tuturor li s-a pus deja în vedere că nu mai intră în calcule pentru viitor, iar singura soluție e rezilierea.

Sînt oameni cu contracte scadente în perioada 2016-2018, iar Petrolul speră să obțină pentru cît mai mulți versiunea ideală: să-i lase liberi, fără a mai fi nevoie să achite compensații financiare.

Salariile anuale cumulate ale celor aflați pe lista neagră ar ajunge la circa 300.000 de euro net. "Sînt jucători care nu mai pot ajuta clubul de acum înainte", au subliniat surse GSP.

I-au pierdut pe Batin și Suciu

Pe de altă parte, campania prahovenilor s-a blocat în cazul a doi oameni pe care Petrolul ar fi dorit să-i achiziționeze în această iarnă. Paul Batin, ultima dată la FC Botoșani, a refuzat propunerea ploieștenilor. La fel a procedat și Sergiu Suciu, mijlocașul lui Torino, împrumutat momentan la Lecce, în liga a treia italiană. Fostul internațional de juniori a preferat să rămînă în Peninsulă.

Azi e reunirea

Petrolul începe azi pregătirile cu un nou staff, după despărțirea de Stoichiță. Constantin Schumacher a fost anunțat ieri în mod oficial drept noul antrenor principal al ploieștenilor. A semnat un contract pînă în vară, la fel ca și toți jucătorii noi.

Schumi îl va avea ca secund pe Dragoș Radu, fostul stoper al lui FC Argeș. "Lupii" vor efectua două cantonamente în Antalya: 13-20 ianuarie și 23 ianuarie - 3 februarie. Printre adversari vor fi formații din Iran și Kazahstan.

Ce jucători a adus deja Petrolul

Nume Cetățenie Vîrstă Post
Michele Paolucci italian 29 atacant
Janko Pacar elvețian 25 atacant
Constantin Mișelăricu român 26 stoper
Benoît Lesoimier francez 32 mijlocaș
Fabrice Begeorgi francez 28 fundaș stînga
Romain Inez francez 27 stoper
Ludovic Guerriero francez 30 închizător

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
masim
masim  •  06 Ianuarie 2016, 09:37

echipa incepuse sa joace ( a avut un meci spectaculos cu Dinamo ), dar la minte lui Capra a zis ca e mai bine sa aduca un neica nimeni ca antrenor ca sa fie sigur ca nu o sa-si mai bata capul cu liga 1 si in sezonul urmator. pacat de echipa asta de traditie ca a incaput pe mana unui penal (si la propriu si la figurat) !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează