FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Rica nu e Dica!

Articol de GSP - Publicat luni, 01 octombrie 2007 00:00

Neaga a jucat simbata pe postul lui Dica, ultimul fiind lasat pe banca, insa jocul Stelei s-a schimbat in bine abia dupa intrarea "decarului". Prima surpriza: Zaharia titular. A doua: Badoi rezerva. Aceste mutari au ramas insa in umbra deciziei lui Pedrazzini de a-l lasa pe Dica in afara primului "11". De ce? Doua ar putea fi explicatiile.

1. A fost menajat
Prima si cea care a fost oferita ca argument si de conducerea clubului este aceea ca Dica a fost menajat in vederea meciului cu Arsenal de miine seara. "A evoluat multe meciuri in acest sezon si am discutat cu el ca sa joace doar repriza a doua. El a revenit dupa o accidentare, a jucat 13 partide consecutive si exista riscul de accidentare sau de suprasolicitare", a motivat Pedrazzini.
Totusi varianta nu pare plauzibila din doua motive: nici un alt jucator de baza in afara lui Dica nu a fost menajat in vederea confruntarii cu Arsenal, tocmai pentru ca meciul cu Vaslui era foarte important pentru campionat. Apoi, Dica, alaturi de Nicolita, este fotbalistul din lotul Stelei cu cea mai mare capacitate de efort si in 2006 a jucat 51 de meciuri dintr-un total de 53 in campionat si in Liga, nefiind menajat niciodata tocmai pentru ca e un jucator "de cursa lunga".

2. N-a mai avut loc de Neaga
 Care ar putea fi a doua explicatie? Decizia lui Pedrazzini de a-l titulariza pe Neaga exact pe postul pe care evoluase Dica in debutul sezonului, atacant retras. Rica avusese o evolutie foarte buna, evoluind tocmai in aceasta zona, in meciul cu Bacau, cind a reusit doua pase de gol. Cum cu ambii pe teren in acelasi timp, Neaga ar fi fost trimis pe banda stinga, unde n-a dat satisfactie deloc, s-a decis sa joace in detrimentul lui Dica. si asa insa, Rica a jucat sub asteptari si Pedrazzini a apelat la Dica inca din minutul 35.


"S-a vazut ce jucator e Dica dupa ce a intrat. De altfel, a fost lasat pe banca tocmai pentru a fi odihnit in perspectiva meciului cu Arsenal"

Adrian Ilie

N-a vrut banderola
Un argument ca Dica n-a fost lasat pe banca doar pentru a fi menajat ar putea fi decizia lui de a refuza banderola cind a intrat in minutul 35. Neaga si-a scos-o de pe brat si i-a dat-o, insa Dica a aruncat-o pe teren, refuzind sa devina capitan. "Decarul" a preluat totusi banderola in momentul in care Rica a fost schimbat. "N-a vrut sa o ia cind a intrat deoarece a spus ca e normal ca Neaga sa ramina capitan daca asa a inceput meciul", a spus ieri unul dintre oficialii vicecampioanei.

Pedrazzini explica
"Avem nevoie de Dica odihnit contra lui Arsenal, plus ca e un om de "nationala" si trebuie tratat cu respect", a sunat prima declaratie a lui Pedrazzini despre absenta pitesteanului. "Apoi, am mai avut un motiv pentru care el a ramas pe banca: m-am gindit ca, impotriva Vasluiului, el va putea sa aiba un randament mai bun in repriza a doua, cind ritmul de joc va fi mai scazut. Aveam de gind sa-l bag la pauza, dar s-a accidentat Bicfalvi si am facut schimbarea mai devreme", a adaugat italianul.

Neaga rezerva cu Arsenal?
Evolutia slaba a lui Neaga in meciul de simbata seara, dar si modul in care a schimbat in bine jocul echipei intrarea in teren a lui Dica il vor obliga pe Pedrazzini la schimbari pentru marele meci din Liga, de miine. Sigur, Dica isi va relua postul de titular, in vreme ce Neaga are mari sanse sa fie lasat pe banca, in banda stinga, acolo a jucat mereu in primele meciuri, urmind sa fie preferat Surdu.

Echipa probabila cu Arsenal
Zapata - P. Marin, D. Goian, I. Rada, Emeghara - Nicolita, Ov. Petre, Lovin (Bicfalvi), Surdu - N. Dica, Zaharia (V. Iacob)
"Neaga face un efort fizic mare, ajunge in fata portii, dar nu are realizari. Cind a venit, ii era teama de un singur lucru: toti jucatorii intorsi din strainatate au nevoie de un anumit timp de adaptare"
Valeriu Argaseala

Goian joaca, Lovin spera
Dorin Goian are sanse mari sa intre miine, impotriva lui Arsenal. Durerile de la spate i-au mai disparut in ultimele doua zile, el sperind ca se va putea antrena normal diseara, la sedinta de pregatire oficiala de dinaintea partidei. si Lovin, care a suferit o entorsa in partida cu UTA, ar putea aparea in prima echipa miine.

Comparatie Hagi - Pedrazzini

Presedintele Stelei, Valeriu Argaseala: "Jucatorii sint mai relaxati acum. Pedrazzini le-a lasat libertatea si frumusetea de a juca, s-a apropiat de ei, i-a facut sa inteleaga ca tot ce se face la antrenamente se face pentru ei".

Arbitreaza Hauge
Partida Steaua - Arsenal, programata miine seara, de la ora 21:45, va fi arbitrata de norvegianul Terje Hauge, unul dintre cei mai importanti arbitri din Europa. Hauge, 42 de ani, a condus in 2006 finala Champions League, Barcelona - Arsenal 2-1.

Retinere la bilete
Ieri la prinz, Steaua a pus in vinzare bilete doar pentru meciul cu Arsenal, dupa ce pina simbata s-au putut achizitiona numai pachete pentru toate cele 3 meciuri din Liga. si asa insa, la casele de bilete au venit foarte putini suporteri, ieri fiind vindute in jur de 700-800 de tichete. La peluze un tichet costa 100 RON, la tribuna a II-a 200 RON, iar la tribuna I 300 de lei.

"Au tot doua picioare"

Veteranul de virsta din lotul Stelei, Petre Marin, 34 de ani, a explicat de ce el si colegii sai nu trebuie sa se teama de meciul cu Arsenal. "si noi sintem tot fotbalisti, ca si ei. Apoi, si ei au tot doua picioare, asa ca daca vom intra motivati si concentrati, putem sa ne batem de la egal la egal cu ei", a spus Petre Marin.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează