FOTBAL  »  Superliga  »  REMEMBER

Gluma zilei » Ce i-a răspuns Rică Răducanu scriitorului Eugen Barbu, când acesta îl muștruluia că „românii nu au vlagă ca englezii”

Rică Răducanu
Rică Răducanu

Articol de GSP - Publicat luni, 26 decembrie 2022 10:09 / Actualizat luni, 26 decembrie 2022 10:17

Pe 7 martie 1973, Leeds o zdrobea pe Rapid în Cupa Cupelor, 5-0. După meci, Rică Răducanu (76 de ani) a oferit o replică memorabilă în dialogul cu scriitorul Eugen Barbu, stins din viață în 1993.

Cu Rică Răducanu în poartă, Rapid era învinsă categoric de Leeds United în 1973, în manșa tur din sferturile de finală ale Cupei Cupelor, 0-5.

Charismaticul fost portar al Rapidului nu a fost în cea mai bună formă pe teren, dar a avut cuvintele la el în acea zi. În avionul care ducea în România lotul Rapidului se afla și scriitorul Eugen Barbu.

Întrebat despre Deschamps și Benzema, Fabio Capello a amintit de Florin Răducioiu: „Am fi avut un trofeu în plus?”
ITALIA
Întrebat despre Deschamps și Benzema, Fabio Capello a amintit de Florin Răducioiu: „Am fi avut un trofeu în plus?”

Ce i-a răspuns Rică Răducanu scriitorului Eugen Barbu, când acesta îl muștruluia că „românii nu au vlagă ca englezii”

Acesta i s-a adresat lui Răducanu: „Vezi, Rică, asta n-avem noi! N-avem răutatea englezilor! Să vă văd și pe voi că alergați ca ei, că băgați piciorul la minge ca ei!”

Impasibil, Rică i-a răspuns: „Dar ce, nea Jeane, matale scrii ca Shakespeare?”

Întâlnirea Rică Răducanu - Eugen Barbu este unul dintre multele momente inedite relatate în „Poveștile nemuritoare ale fotbalului românesc”, un album special lansat în 2018, cu 500 de pagini pline de repere importante ale campionatului românesc și istorisiri de colecție.

VIDEO » Rică Răducanu a povestit un moment amuzant din avion: „Mi-au zis să arunc sticlele pe geam!”

Citește și: 

Ce pensie primește Mihai Neșu de la statul român și de la cel olandez: „La noi, persoanele cu dizabilități trăiesc foarte greu”

Acuzele explozive ale Nașului: „E o răzbunare din partea statului, căruia i-am luat 30 de milioane de euro” » Momentul în care a început să se simtă hăituit

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
mihalachy
mihalachy  •  30 Decembrie 2022, 19:55

rica puate zice asta; doar daca a auzit-o la altii! dar de dragul lui rica! merge!

betino1995
betino1995  •  30 Decembrie 2022, 09:54

Chestia cu Shakespeare putea sa i-o serveasca lui nea Jean eventual Cornel Dinu, "Misterul", ca e mai cultivat, mai culturalizat decat comicul mare portar al Rapidului si al nationalei ! Nici noi nu suntem ca englezii (exceptie anii 1990-2000), nici Eugen Barbu nu scria ca marele Will, nici Balint nu a fost chiar ca marele Pele, supranume pe care il poarta inca de la nastere ! Cine este mai comic, nea Rica sau Stan si Bran ? Ete na, comparatie !

costeltudor
costeltudor  •  28 Decembrie 2022, 23:36

Fals , Invenție a presei , Rică nici azi nu știe cine a fost Shakespeare ! Dacă îl intrebi îți raspunde ca NU a jucat pe partea lui !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează