INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Întrebat despre Deschamps și Benzema, Fabio Capello a amintit de Florin Răducioiu: „Am fi avut un trofeu în plus?”

Florin Răducioiu la AC Milan, foto: Imago
Florin Răducioiu la AC Milan, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 26 decembrie 2022 09:46 / Actualizat luni, 26 decembrie 2022 11:15

Întrebat despre scandalul de la Campionatul Mondial care i-a avut în prim-plan pe Didier Deschamps, selecționerul Franței, și atacantul Karim Benzema, fostul antrenor Fabio Capello (76 de ani) a amintit de un episod care-l include pe ex-atacantul român Florin Răducioiu.

În cadrul unui interviu axat în special pe Campionatul Mondial, Fabio Capello a fost întrebat dacă a înțeles, din perspectiva de antrenor, faptul că Didier Deschamps a ales să nu-l folosească pe Benzema în Qatar, deși atacantul lui Real Madrid ar fi fost apt de joc în fazele superioare ale competiției, după ce suferise o accidentare chiar înaintea turneului final.

În răspuns, Capello l-a „strecurat” pe românul Florin Răducioiu, pe care l-a antrenat la AC Milan în sezonul 1993/1994.

„Domnul Griezmann nu era mulțumit” » Motivul stupefiant pentru care ar fi pornit războiul cu Karim Benzema în vestiarul Franței
FRANȚA
„Domnul Griezmann nu era mulțumit” » Motivul stupefiant pentru care ar fi pornit războiul cu Karim Benzema în vestiarul Franței

Fabio Capello despre Florin Răducioiu: „Cu el înlocuit, poate luam trofeul”

„Am înțeles, da, pentru că am făcut același lucru cu Savicevic înainte de Cupa Intercontinentală din 1993. Abia în dimineața meciului mi s-a transmis că poate juca, după ce pregătisem totul cu Răducioiu. Din respect, nu l-am lăsat să joace.

Am simțit că m-am comportat corect față de echipă. Dar o întrebare rămâne: ar avea Milan și Franța câte un trofeu în plus cu Savicevic și Benzema pe teren? Poate că da”, a afimat Capello în interviul acordat Corriere della Sera.

În total, la Milan, Răducioiu a jucat 14 meciuri, în care a înscris 4 goluri. Meciul la care face referire Capello este finala Cupei Intercontinentale din 1993, Sao Paulo - AC Milan, câștigată de brazilieni cu 3-2.

Grație accidentării lui Dejan Savicevic, Răducioiu a prins un loc în primul „11” al lui Milan. A jucat 79 de minute, fără să-și lase amprenta pe tabelă, apoi a fost schimbat.

În vara lui 1994, Răducioiu a ajuns la Espanyol.

14 trofeea câștigat Fabio Capello ca antrenor, 9 cu AC Milan, două cu Real Madrid, două cu AS Roma și unul cu Milan Primavera

Întrebat despre Deschamps și Benzema, Fabio Capello a amintit de Florin Răducioiu: „Am fi avut un trofeu în plus?”
Fabio Capello // foto: Guliver/gettyimages

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Ar fi bomba anului! Zidane e dorit de o supernațională

Pep Guardiola le-a dat șah mat! „Nestemata” din Europa care le spune NU lui Real Madrid și Liverpool

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
cdba3133
cdba3133  •  27 Decembrie 2022, 08:58

Nu trebuie sa ne mire acest adevar. Raducioiu face parte din scoala romaneasca de fotbal. Cu foarte putine exceptii romanii nu dau incredere antrenorilor cu care lucreaza afara. In Romania ii asemanam cu marii talente in ale fotbalului dar afara sunt norocosi daca joaca cateva meciuri pe sezon. Pentru Romania totusi Raducioiu a realizat cateva lucruri importante. Va ramane totusi un inaintas bun.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  26 Decembrie 2022, 19:52
Postat de oncica07 pe 26 Decembrie 2022, 11:56

Raducioiu in europa n a existat.la dinamo si la nationala era asa..mediu spre bun.in europa,conform transfermarkt.de,in cariera europeana de 15 ani,a marcat in total 55 de goluri,adica 3.6 goluri pe sezon,adica mai putin decat un fundas decent,sa nu mai vorbim de cannavaro,maldini..cat a dat asta in toata cariera in europa,dadeau bobo vieri si inzaghi intr un sezon.

La echipa nationala are 21 de goluri in 40 de meciuri! Deci procent usor peste 50% si nu stiu cati atacanti romani se pot lauda cu asa ceva. Si goluri importante, date la Mondiale, Europene. Dar altfel da, a performat sub nivelul talentului lui la echipele de club. Problema principala a fost ca l-au macinat accidentarile, nu a reusit sa aiba suficienta continuitate din aceasta cauza si evident si-a pierdut si din viteza din cauza asta. Plus o anumita lipsa de maturitate

mihalachy
mihalachy  •  26 Decembrie 2022, 14:58

Capello un raspuns de nerecunoscut, nu am inteles cine e vinovat, raducioiu, sau capello. dar per total raducioiu a jucat putin si din cauza lui CAPELLO, SI POATE SI A CONTRACTULUI. MULTI FOTBALISTI BUNI AJUNG FOART BUNI CA AU GRIJA SA TREACA IN CONTRACT CA TREBUIE JUCAT IN .... NR DE MECIURI,. ORICUM PENTRU ROMANIA PREZENTA UNUI JUCATOR LA MILAN A FOST SUFICIENT, NIMENI NU L-A AJUTAT SA JOACE MAI MULT. CA PE JUCATORII TINERI JUCATI DE RADOI, E NORMAL CA AZI NICI UNU SA NU CONFIRME, EU NU CRED CA DOAR DIN CAUZA VALORII LOR! CI AU GASIT ECHIPE SLABE / UNDE NU S-AU ADAPTAT/SAU NU AU FOST JUCATII //SI AU FACUT SI CONTRACTE PAGUBOASE. DACA NU AU CONFIRMAT,DATORITA LIPSEI VALORII,ATUNCI CRESTE ENORM VALOAREA LUI RADOI!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează