FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV Ei sunt ultimii doi „mohicani” de la Dinamo care au învins-o pe FCSB

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 09:00 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 14:12

Fundașul Ricardo Grigore (24 de ani) și mijlocașul lateral Ahmed Bani (21 de ani) sunt singurii dinamoviști din prezent care știu cum e să bați marea rivală în Derby de România. Apărătorul a fost chiar integralist în ultima victorie din campionat, din februarie 2020

  • Dinamo - FCSB se joacă duminică, 26 noiembrie, de la ora 20:30. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport 1, OrangeSport 1 și DigiSport 1

Dinamo - FCSB își derulează duminică seară un nou episod din Derby de România, pe Arena Națională. „Câinii" au comercializat aproape 15.000 de bilete pentru confruntarea cu marea rivală și estimează că vor peste 25.000 de oameni pe cel mai mare stadion al țării.

Elevii lui Ovidiu Burcă speră să înceapă remontada, până acum au adunat zece etape consecutive fără victorie, trei remize și șapte eșecuri. Cu toate că dau de liderul clasamentului, FCSB, "câinii" speră că vor obține un rezultat care să le dea moral. Chiar dacă roș-albaștrii au un avantaj clar în ultimele zece confruntări directe.

Miodrag Belodedici deconspiră după ani și ani: „Aceasta este primul meu club, de suflet”. Ce zice despre ideea „FCSB în Ghencea” + Cum își șicana Dinamo marea rivală
DINAMO - FCSB
Miodrag Belodedici deconspiră după ani și ani: „Aceasta este primul meu club, de suflet”. Ce zice despre ideea „FCSB în Ghencea” + Cum își șicana Dinamo marea rivală

Ultima mare bucurie a lui Dinamo în Liga 1: victoria cu FCSB din februarie 2020 cu golul fabulos al lui Andrei Sin

Dinamo a pierdut ultimele trei Derby-uri de România, care s-au disputat în Liga 1. Ultimul succes al roș-albilor în fața rivalei datează de pe 10 februarie 2021, în Cupa României, scor 1-0, gol Adam Nemec. 

În campionat, Dinamo nu s-a mai impus în fața celor de la FCSB de pe 16 februarie 2020, scor 2-1, pe Arena Națională, meci decis de golurile lui Sin și Vali Lazăr, respectiv Florin Tănase.

Ambele victorii ale "câinilor" sunt de fapt singurele din ultimele 10 dueluri directe. În campionat, a fost antrenor Dusan Uhrin, chiar înainte de pandemie, în Cupa României a fost Ionel Gane, actualul secund de la naționala României.

Victoria cu FCSB din campionat, din februarie 2020, este ultima mare bucurie a "câinilor! Ulterior, a jucat de trei ori la retrogradare, 2020, 2021 și 2022, o dată părăsind Liga 1 pentru un sezon. În meciul de pe Arena Națională, din 2020, Andrei Sin (acum la CS Tunari, în eșalonul secund) a înscris un gol fabulos din lovitură liberă.

5victorii a bifat FCSB în ultimele 10 confruntări directe cu Dinamo. Alte trei meciuri s-au încheiat la egalitate, în timp ce de două ori s-a impus \"haita\"

Ricardo Grigore integralist la victoria de pe Arena Națională, Ahmed Bani doar rezervă, de fiecare dată

Din echipa care a bifat ultima victorie a "câinilor" în fața rivalei, în Cupa României, au mai rezistat doar doi jucători, fundașul Ricardo Grigore și mijlocașul lateral Ahmed Bani. Niciunul nu a jucat, în schimb, în acea confruntare. Au făcut-o în schimb, la FCSB, Andrei Vlad, V. Crețu, Haruț, Panțîru, Șut, toți titulari, rezerve fiind Olaru, Octavian Popescu, Coman, toți trei cu minute pe teren, și Pantea.

Dinamo a început în formula Eșanu - Sorescu, Puljic, Ehmann, St. Filip - Nepomuceno, Răuță, P. Anton, Fabbrini - Gueye, Nemec. Au mai intrat pe parcurs în trupa lui "Jerry" Gane: Morsay, Gol, Vl. Achim și Mihaiu.

Din echipa lui Uhrin din februarie 2020 tot Rici Grigore (integralist) și Bani (rezervă neutilizată) mai rezistă la Dinamo. "Câinii" au jucat în formula Piscitelli - Kostrna, Puljic, R. Grigore, Sin - Mrzljak, I. Filip - Moldoveanu, Fabbrini, Sorescu - Perovic, au mai intrat Răuță, Lazăr și D. Popa.

Din echipa celor de la FCSB, pregătită atunci de Bogdan Vintilă, mai rezistă în prezent la clubul lui Gigi Becali: V. Crețu, Olaru, Coman, toți trei titular atunci, plus A. Vlad.

VIDEO Totul despre Dinamo - FCSB

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Ultimul antrenor campion cu FCSB: „Știu, am fost acolo, eu zic că e ghinion”. De ce nu vrea să retrogradeze Dinamo

EXCLUSIV De la „Așa sunt zilele mele” la „Noi suntem peluza Șepcile roșii!” » Experiența unui străin încă îndrăgostit de Cluj Napoca

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează