FOTBAL  »  Superliga  »  CAMPIONATUL NAŢIONAL

Robert Dumitru a influenţat obţinerea a 9 puncte pentru FC Vaslui: 6 cu Pandurii, 3 cu Dinamo

Robert Dumitru
Robert Dumitru

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 11 mai 2012 13:08

Robert Dumitru este "centralul" care a contribuit la obţinerea a 9 puncte de către actualul lider al Ligii 1, FC Vaslui. În afara deciziilor luate joi seara, la Pandurii - Vaslui (1-2), catalogate de către Petre Grigoraş ca fiind "ale unui bolnav, care au făcut diferenţa în meci", arbitrul braşovean a mai fost contestat în alte două rînduri în acest campionat de către adversarii moldovenilor.

Ce-a fost cu "cîinii"
Mai întîi, după meciul FC Vaslui - Dinamo (3-1), din 11 septembrie anul trecut. Roş-albii au solicitat chiar după acea partidă excluderea din arbitraj a lui Dumitru! "Masacru, jaf armat, mai ceva ca pe vremea Victoriei Bucureşti! Acest arbitru stă toată ziua în biroul lui Porumboiu şi-i face jocurile", a urlat Borcea de la Miami.

În minutul 4, la un duel în careu între Niculae şi Farkas, se impunea penalty pentru dinamovişti, însă arbitrul nu l-a acordat, spunînd, ulterior, că-şi cere scuze, dar n-a fost atent la fază. Se impunea şi cartonaş roşu pentru apărător, însă nu s-a dat nici acesta, întrucît nu s-a acordat penalty.

Gazeta Sporturilor l-a notat cu nota 4 la acel meci pe Robert Dumitru. Arbitrului i s-a reproşat şi maniera generală a de a conduce partida. CCA l-a retrogradat la judeţ pe arbitru, pe o perioadă nedeterminată, Dumitru conducînd o perioadă meciuri din liga a patra şi a cincea din Braşov.

Ce-a fost cu Pandurii
Partida din toamnă, disputată de către Pandurii la Vaslui, a fost condusă la centru tot de Robert Dumitru. Atunci, "centralul" a dictat eronat un penalty la scorul de 1-0 pentru moldoveni, din care gazdele au făcut 2-0. Totuşi, Pandurii au egalat, 2-2, însă galben-verzii s-au impus în cele din urmă cu 3-2.

"Da, Pandurii meritau penalty", a recunoscut şi Adrian Porumboiu după meci. "Dacă oamenii de la CCA erau mai atenţi, ar fi putut evita această delegare, mai ales că Robert Dumitru i-a ajutat pe vasluieni la meciul lor cu Dinamo", a spus Eugen Pîrvulescu, şeful Pandurilor, la Recursul Etapei, la acea vreme.

Joi seară, la scorul de 0-1, Dumitru a dictat, corect, un penalty pentru vasluieni, chiar dacă Petre Grigoraş a negat valabilitatea deciziei şi-a vrut să scoată echipa de pe teren. Apoi, în minutul 86, arbitrul a validat golul lui Papp. reluările GSP TV nu pot lămuri clar daca a fost ofsaid sau nu, însă, mai mulţi specialişti spun că este fault în atac al apărătorului vasluian, în săritură, asupra lui Alexandru Grigoraş.

"Valizele le-a luat minţile tuturor. Vă puteţi imagina că, la penalty, a venit primarul oraşului Tîrgu Jiu, un derbedeu, a dat cu picioarele în uşă şi făcea ca toate cele?! A sărit să-l bată pe Daniel Stancu, a scuipat pe acolo"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui

Sezonul trecut, scandal anti-Vaslui
În primăvara anului trecut, Adrian Porumboiu a acuzat violent faza din care CFR Cluj a marcat unicul gol al meciului din Gruia cu FC Vaslui. Cadu a punctat din penalty, după un 11 metri obţinut de Bastos în duel cu Farkas. Iar patronul moldovenilor a luat foc. "Corpodean e naşul lui Robert Dumitru, e şi Minteuan băgat în această cumetrie, e inadmisibilă această cumetrie", a acuzat Porumboiu. Minteuan era antrenor secund la CFR, care punea piedică moldovenilor aflaţi şi atunci în lupta pentru titlu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
bazileon
bazileon  •  11 Mai 2012, 21:13

Dar de ce a mai fost delegata aceasta scursura la un meci al Vasluiului? Si cine a trimis-o acolo? Nu cumva atat de injuratuldecatreporumboiu Craciunescu? Niste mafioti cu totii!

bazileon
bazileon  •  11 Mai 2012, 19:01
Postat de dani_1984 pe 11 Mai 2012, 16:45

are meci greu la otelu! si otelu moare pe teren decat sa faca favoruri vasluiului!

Otelu a murit de mult!

dani_1984
dani_1984  •  11 Mai 2012, 16:45
Postat de cristimanaila pe 11 Mai 2012, 15:32

Stelei ar trebui sa ii fie frica mai mult de Vaslui decat de CFR,pentru ca,chiar daca Steaua bate si pe CFR la Cluj,tot Vasluiul castiga campionatul,pentru ca Vasluiul nu mai are unde pierde.E clar ca Vasluiul e favorit la titlu.

are meci greu la otelu! si otelu moare pe teren decat sa faca favoruri vasluiului!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează