FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

UPDATE Acuzații-șoc la FCU Craiova! » „Mi-a vorbit ca un cămătar” + reacția lui Mititelu: „Sunt stupefiat de ce poate să spună”

Robert Popa, în galben // foto: Cristi Preda, GSP
Robert Popa, în galben // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2023 16:50 / Actualizat vineri, 17 februarie 2023 17:15

Robert Popa (19 ani), portarul de la FCU Craiova, nu s-a mai prezentat la echipă de o săptămână, după meciul cu Rapid, scor 2-1. El susține că a fost amenințat de fiul lui Adrian Mititelu că nu va mai juca niciodată. Patronul spune că nu e nimic adevărat

UPDATE ora 16:50. Adrian Mititelu: „Sunt stupefiat de ce spune Popa”

Contactat de Gazeta Sporturilor, Adrian Mititelu a reacționat la acuzațiile lui Popa: „Tot ce susține Popa reprezintă doar invenții și lucruri neadevărate! Sunt stupefiat de ceea ce poate să spună, el va trebui să probeze toate aceste mizerii, o să-l acționez în instanță pentru calomnie și defăimare!

Fiul meu i-a spus în glumă «Popică, nu mai ești în formă deloc!». El a reacționat, că n-are echipă. E ghidonat de tatăl lui. La meciul cu Rapid era negru de supărare că nu era titular. A zis că nu mai vine dacă nu e titular asigurat. Tatăl lui voia să îl sun și să îi spun asta. Nu l-am sunat, pentru că nu puteam să îl mint. Nu o să îi dăm drumul, așa cum vrea el. 

Nici nu pot să-i garantez postul de titular. E un atac mizerabil, să ne forțeze mâna să joace titular. Nu e obișnuit cu concurența. Aveam de gând să îl folosim pentru că eram conștienți că are nevoie de jocuri pentru a fi în lotul de la Euro U21, dar acum avem șanse la play-off, iar Gurău apără foarte bine și nu putem să îl scoatem din poartă”.

UPDATE ora 16:00. Robert Popa: „A zis-o așa, ca un cămătar, că nu o să mai joc niciodată”

Portarul Robert Popa a dezvăluit culisele „dezertării” lui de la FCU Craiova. „La pauza meciului cu CSU Craiova, când m-am accidentat, a venit Mititelu Jr. Am fost amenințat că sunt cel mai slab portar din istoria Craiovei și s-a exprimat cu un ton golănesc. A zis-o așa, ca un cămătar, că nu o să mai joc niciodată și că mă va face. 

Iar eu i-am răspuns cu: «Domnul Adiță, nu am greșit și nu am gafat cu nimic , iar echipa cu care am jucat atunci nu era ce mai în formă (ca urmare el le-a reziliat contractul la 90% sau acum nu mai sunt în lot), iar eu nu pot să fac singur diferența». 

După acest indecent, tatăl meu a avut o discuție cu Adrian senior și el a recunoscut că băiatul lui a venit la mine și că a greșit”, a declarat Robert Popa la Sport.ro.

Robert Popa: „Nu vreau să fiu sechestrat sau păstrat împotriva voinței mele”

Eu doresc să îmi reziliez contractul pe cale amiabilă cu clubul FC Universitatea Craiova, pentru că îmi doresc să mă duc la un club la care pot juca, dacă la Universitatea Craiova nu am loc sau nu am calitatea necesară. Nu vreau să fiu sechestrat sau păstrat împotriva voinței mele și nici nu îmi doresc să consum inutil banii acestui club.

Eu am cerut rezilierea contractului în iarnă. Iar mi-a promis solemn și chiar și-a prezentat scuzele pentru întâmplare. M-am bucurat nespus de mult pentru echipă și rezultate, dar ulterior am aflat că nu o să mai joc indiferent de rezultate și așa eu nu pot să mai stau. O să merg unde o să joc. 

Rea-intenția s-a văzut că nu m-au împrumutat către alt club, unde aș putea să joc, și nici nu m-au vândut la alt club de la care au venit oferte pe orice suma. Am informații că au cerut sume exorbitante. Este momentul în care trebuie să joc. 

Dacă nu joc până la vârsta de 22-23 de ani cariera mea de fotbalist s-a încheiat pentru ca nu mai e nimeni interesat de tine, decât familia. Trebuie sa demonstrez acum! Pur și simplu, din cauza amenințărilor primite nu mai am curaj să merg la antrenamente pentru că nu mai am siguranța integrității corporale!”, a mai declarat Robert Popa. 

Știrea inițială: Probleme la FCU Craiova: trecut rezervă, Robert Popa boicotează antrenamentele de o săptămână

Pe 10 februarie, Robert Popa a fost rezervă în Giulești, la Rapid - FCU Craiova 1-2.

A fost ultima dată când internaționalul de tineret a fost zărit alături de lotul pregătit de Nicolo Napoli.

Veste importantă pentru FCSB » A venit rezultatul RMN-ului făcut de Andrea Compagno
FCSB
Veste importantă pentru FCSB » A venit rezultatul RMN-ului făcut de Andrea Compagno

De atunci, Robert e dat „dispărut”. A plecat de la echipă și refuză să se mai prezinte la antrenamente, potrivit ProSport.

Robert Popa a început sezonul ca titular la FCU Craiova. A fost integralist în primele 18 etape din sezon, apoi a suferit o ruptură musculară, iar între buturi a apărut Ionuț Gurău, un portar de 23 de ani, care măsoară 1,98 metri.

Gurău a impresionat și a rămas titular și după revenirea lui Popa, astfel că Robert a mai jucat doar 6 minute pentru FCU din noiembrie încoace, în finalul victoriei cu 5-0 cu U Cluj, pe 3 februarie. Cel mai probabil, el boicotează antrenamentele în semn de protest pentru faptul că și-a pierdut rolul de titular.

Robert Popa a jucat 68 de meciuri la FCU Craiova, în care a primit 68 de goluri. Are, așadar, o medie de un gol primit pe meci. În 25 dintre partide nu a primit gol.

La meciul cu FCU Craiova din etapa 26, programat luni, 20 februarie, antrenorul Nicolo Napoli îi va avea la dispoziție pe Ionuț Gurău și Sorin Mogoșanu.

Mai multe știri din Liga 1: 

Patronul din Superligă îl amenință pe Burleanu: „E abuz în serviciu pentru încălcarea unor drepturi!”

Ioanițoaia nu l-a menajat pe Iancu: „La Timișoara s-au făcut blaturi?”. Răspunsul a șocat: „Țin minte un meci cu Piatra Neamț...”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (88)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  20 Februarie 2023, 18:34
Postat de george.br pe 20 Februarie 2023, 10:23

Cu siguranta mult mai mult decat inchipuitele tale mastere...

Da se vede cu gramatica ta semi perfecta ai ajuns postac la un clovn cu cateva clase. Trist si amuzant in acelasi timp

george.br
george.br  •  20 Februarie 2023, 10:23
Postat de eterrna.terrra.nova pe 20 Februarie 2023, 05:29

E adevarul georgele nu e un text, cat valoreaza gramatica ta?

Cu siguranta mult mai mult decat inchipuitele tale mastere...

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  20 Februarie 2023, 05:29
Postat de george.br pe 19 Februarie 2023, 21:14

Atat esti de prost incat nici nu banuiesti ca nu poti fi decat penibil cand vii cu texte de-astea.

E adevarul georgele nu e un text, cat valoreaza gramatica ta?

Vezi toate comentariile (88)
Comentează