FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Trauma pe care a trăit-o în copilărie unul dintre cei mai cunoscuți artiști români: „Am luat bătaie de la rapidiști, la Lujerului!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 februarie 2021 10:31 / Actualizat vineri, 26 februarie 2021 12:09

Magicianul Robert Tudor a făcut kaiac-canoe în școala generală, apoi s-a apucat de box în liceu. Odată intrat la facultate a descoperit magia, astăzi fiind unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți practicieni din România, numerele sale strângând milioane de vizualizări pe conturile de social-media

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Robert Tudor a fost difuzată pe 24 februarie 2021.

- Robert, ce legături ai tu cu sportul?
- Am făcut în generală kaiac-canoe. La CSA Steaua.

- Deci ții cu Steaua!
- Am ținut. Dar de când mi-am luat bătaie în liceu n-am mai ținut cu nimeni.

- Ce bătaie?
- Mă duceam pe stadion. Veneam de la mine din Dragomirești Vale și am coborât din 421, la Lujerului. Am nimerit fix pe unde trecea galeria Rapidului. Eu eram cu un grup de băieți, ne-au prins, ne-au rupt tricourile de pe noi, ne-au luat la șuturi. Eram mici și de atunci n-am mai ținut cu nimeni.

- La meciuri ai mers până să vină pandemia?
- Da, da. Mergeam la toate derby-urile și la meciurile importante ale Craiovei. Am fost inclusiv în deplasare cu echipa, la meciul cu Milan. Mie îmi place să mă uit la spectacolul făcut de echipe, dar în general țin cu Barcelona.

Messi e cel mai mare jucător din toate timpurile. Nu se compară! N-ai cum. Pe vremea lui Pele și Maradona nu era așa mediatizat fotbalul, dar eu cred că Messi e peste ei.
- Robert Tudor

„Mulți își doresc să câștige FCSB campionatul”

- Anul ăsta nu prea le iese nimic catalanilor.
- Cea mai mare pierdere mi se pare Suarez. Antrenorul ăsta o să plece și el curând. Sigur, Atletico Madrid va câștiga campionatul.

- Și în România cine câștigă?
- Mulți își doresc să câștige FCSB, dar mentalitate de câștigători au cei de la CFR Cluj.

- Alt sport ai mai făcut?
- Box. Dar când am intrat la facultate m-am lăsat pentru că m-am apucat de magie. Anul viitor fac 20 de ani de când mă ocup de asta.

- Dar de unde ți-a venit chestia asta cu magia?
- Eram într-o companie a lui Doru Rancea, soțul lui Beatrice Rancea. El m-a luat sub aripa lui timp de cinci ani. Am cerut o mărire de salariu, de 200 de lei, și nu mi-a dat. Aveam 1.400 de lei și îmi doream 1.600 pentru că nu-mi ajungeau. De-atunci am plecat singur la drum.

- Adică?
- Mi-am achiziționat numere de magie și am început să fac evenimente în locurile de joacă pentru copii, dar și pentru adulți.

- Costă mult distracția asta?
- Arsenalul e costisitor! Am investit foarte mult, iar eu de fiecare dată trebuie să apar cu ceva nou. Sunt numere de magie și la 100 și ceva de mii de euro. Eu am dat și 15.000-20.000 de euro pe numere de magie, dar dacă nu aduc un plus de comedie ca oamenii să se uite, ele nu prind. Pentru că dacă faci numere clasice, oamenii își pierd interesul. Eu le împăturesc într-o poveste!

- Ce-ți dorești pentru perioada următoare?
- Să rămân în istorie. Pentru asta fac magie. Am 36 de ani, iar numerele mele de magie vreau să rămână.

- Cine e cel mai mare magician din lume?
- David Copperfield! Are și acum spectacole de magie în Las Vegas. Este în istorie! Mie de el îmi place cel mai mult. Îl cunosc personal.

- Cum așa?
- L-am întâlnit în 2014. Am fost la el la spectacol și plătești să te întâlnești cu el, să stai de vorbă. 89 de dolari era biletul și încă 200 de dolari ca să vorbești cu el vreo cinci minute și să faci o poză. E imens!

„Mi-ar plăcea ca FCSB să joace în Ghencea”

- Merg pe mâna ta. 
- Nea Ovidiu, m-am inspirat mult în spectacolele de magie de la el. Are mai multe bilete vândute decât Madonna, Michael Jackson. A câștigat în 2019 doar din vânzarea de bilete 63 de milioane de dolari. De la el am învățat să pun o poveste în fiecare număr de magie!

- Ai făcut numere de magie fotbaliștilor am văzut.
- Da. La Craiova am făcut când au câștigat Cupa, dar și de Crăciun, pe stadion, cu suporterii. Trebuia să fac un spectacol de magie la FCSB și n-au avut bani! Ha, ha, ha.

- Dacă nici Gigi n-are bani... 
- Gigi poate să facă ce vrea el. Doar că prin felul lui de a fi pierde din suporteri. N-am eu niciun drept să mă bag, dar mi-ar plăcea ca FCSB să joace în Ghencea, pentru că vorbim de un stadion al statului.

octombrie 2020
august 2018
august 2018
august 2018
septembrie 2018
+45 FOTO

- De echipa națională ce părere ai?
- E greu să ne calificăm! E vorba de echipele unde joacă cei convocați. Dacă venea Radu Ștefan cu mentalitatea lui din Italia poate reușeam să mai facem ceva. Dar el nici nu vrea să audă. Nu știu de ce a ales asta, dar pe o parte îi dau dreptate. Peste zece ani va dura până vom avea o echipă națională.

- Mirel Rădoi îți place?
- A făcut treabă bună la echipa de tineret. Uitați-vă la încrederea pe care le-a dat-o jucătorilor. Poți să schimbi antrenorii unul după altul, dar aici e vorba de jucători. Antrenorul e pe margine, jucătorii sunt pe teren, ei decid jocul.

Un artist trebuie să vină la eveniment, să urce pe scenă, să-și facă numărul de magie și să plece. Nu-mi place să rămân până dimineață! Eu am un spectacol de 30 de minute.
- Robert Tudor

Urmărește aici emisiunea cu Robert Tudor

Citește și:

Moment incredibil la „Prietenii lui Ovidiu” » Invitatul care l-a șocat pe Ovidiu Ioanițoaia: „Ce faci cu sabia aia?!”

Keșeru, trebuie să vezi asta! Cum a ajuns atacantul lui Ludogoreț pe mâinile unui magician: „Hai, mă, fugi de-aici!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mafa
mafa  •  26 Februarie 2021, 20:42

La cum intelegi tu fotbalul !!!...e clar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează