FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Șeful arbitrilor de la UEFA a vorbit despre arbitrajul românesc: „Cred că rezultatele sunt evidente”

Roberto Rosetti (55 de ani), șeful comisiei pentru arbitri din cadrul UEFA, a vorbit despre calitatea arbitrajului românesc.
Foto: Imago
Roberto Rosetti (55 de ani), șeful comisiei pentru arbitri din cadrul UEFA, a vorbit despre calitatea arbitrajului românesc. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2023 09:55 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 10:46

Roberto Rosetti (55 de ani), șeful comisiei pentru arbitri din cadrul UEFA, a vorbit despre calitatea arbitrajului românesc. Reprezentanții forului suprem european se află în aceste zile la București, unde este organizat un simpozion dedicat arbitrajului. 

Italianul susține că „fluierașii” din România sunt foarte buni și i-a dat exemplu pe Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan, prezenți la Campionatul European din 2021. 

Ce scrie presa din Ungaria, după lecția dată de Sepsi lui FCU: „Craiova regretă”
SEPSI - FCU CRAIOVA 4-0
Ce scrie presa din Ungaria, după lecția dată de Sepsi lui FCU: „Craiova regretă”

Roberto Rosetti, șeful Comisiei pentru Arbitri din cadrul UEFA, despre arbitrajul românesc: „Ne oferă calitate” 

„Cred că rezultatele sunt evidente, arbitrii români se descurcă bine. La ultimul EURO, au fost doi arbitri români pe teren, iar acest lucru nu este o coincidență. Este doar rezultatul muncii intense. 

Istvan (n.r. Kovacs) și Ovidiu (n.r. Hațegan) au meritat să fie acolo și au fost acolo! Ne dorim calitate, iar la momentul actual arbitrajul românesc ne oferă această calitate”, a declarat Roberto Rosetti, pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal. 

Roberto Rosetti, despre VAR: „Este un proiect foarte important”

Ulterior, Roberto Rosetti a vorbit despre importanța sistemului de arbitraj video, un mecanism care a ajutat la eliminarea mai multor greșeli evidente comise de arbitri. 

„Fotbalul nu este perfect. La fel, nici arbitrajul nu este perfect și nu poate fi pentru că în fotbal, în arbitraj, sunt multe faze la limită. De aceea e frumos fotbalul, toată lumea poate discuta despre fotbal, toată lumea poate discuta despre deciziile arbitrilor. 

Cred că VAR este un proiect foarte important. Am eliminat multe din greșeli evidente, este o plasă de siguranță importantă pentru arbitri și e crucial pentru fotbal. Ne bucurăm că putem folosi tehnologia, dar trebuie să o folosim într-un mod corect”, a mai spus oficialul UEFA, potrivit sursei citate. 

Roberto Rosetti, șeful arbitrilor de la UEFA, trage un semnal de alarmă: „Avem o problemă importantă din cauza numărului în scădere al arbitrilor”

Roberto Rosetti a vorbit și despre numărul arbitrilor din fotbalul european, care se află într-o scădere, menționând că evenimentul organizat în Capitală are și scopul de a-i susține pe cei care vor să devină „cavaleri ai fluierului”. 

„Avem o problemă importantă din cauza numărului în scădere al arbitrilor în toată Europa. Suntem aici (n.r.- la București) împreună și pentru a discuta strategia pentru viitor astfel încât să susținem arbitrii, pe cei care încep această activitate”, a mai punctat italianul. 

Cariera lui Roberto Rosetti 

Roberto Rosetti a devenit arbitru în anul 1998. Între 2002 și 2010, italianul a fost arbitru FIFA. Are în palmares 189 de meciuri în Serie A, 23 de meciuri în UEFA Champions League, 4 meciuri la Campionatul Mondial din 2006, 4 meciuri la EURO 2008 și două meciuri la Campionatul Mondial din 2010. S-a retras în 2010 din arbitraj. 

Citește și: 

Doar FCSB a rămas în afara regulamentului! Situație unică în Superligă la clubul lui Gigi Becali

„Pensionarul” pleacă de la echipa din Liga 1, după 4 ani: „Voi purta mereu clubul în suflet”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
donqhot
donqhot  •  17 Martie 2023, 11:32

Vlad Rosu, sterge repede articolul ca acum se trezeste nea Ovidiu si vede ca arbitrii romani sunt apreciati in lume. Treaba ta, dar nu te vad bine..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează