FOTBAL  »  Superliga  »  COEFICIENT

Piticii Europei » Liga 1, insignifiantă în cupele europene! Doar competițiile fără pretenții și cele amatoare sunt mai jos

Eliminarea caraghioasă în fața lui Șahtior Karagandy, în vara trecută, a tras mult în jos coeficientul FCSB // foto: Cristi Preda
Eliminarea caraghioasă în fața lui Șahtior Karagandy, în vara trecută, a tras mult în jos coeficientul FCSB // foto: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat vineri, 20 mai 2022 10:19 / Actualizat vineri, 20 mai 2022 11:59

Românii chiar nu mai contează în cupele europene. Campionatul nostru a înregistrat un coeficient atât de slab în sezonul acesta încât sub el au mai rămas doar ligi naționale foarte sărace sau amatoare de-a binelea.

Rivalitățile din campionat devin ridicole în momentul în care cele mai bune echipe românești ajung să evolueze în cupele europene. În preliminariile acestora, fiindcă în grupe ajung tot mai rar și din ce în ce mai puține formații ale noastre.

Stagiunea aceasta e aproape de final, au mai rămas de disputat finala Conference League, Roma-Feyenoord, și ultimul act din Champions League, Liverpool-Real Madrid.

Contrastul incredibil dintre FCSB și CFR Cluj la nivel european » Echipa lui Becali e cu spatele la zid, campioana într-o poziție extrem de avantajoasă!
FCSB
Contrastul incredibil dintre FCSB și CFR Cluj la nivel european » Echipa lui Becali e cu spatele la zid, campioana într-o poziție extrem de avantajoasă!

Campionatele din Kosovo, Kazahstan și Letonia, mai bune decât Liga 1

Într-un clasament al tuturor țărilor cu reprezentante în sezonul acesta european, Anglia conduce deja, indiferent de rezultatul pe care-l va înregistra Liverpool în finală. Olanda e a doua, cu Feyenoord rămasă în cursa pentru Conference, iar a treia e Franța.

Pentru a găsi România în clasament trebuie să cobori mult în ierarhie, până la locul al 37-lea! Cele patru echipe din Liga 1 implicate în cupele europene au reușit să producă o medie de 2,25 puncte. 

Doar CFR Cluj a parcurs drumul până în grupe, campioana a picat în Conference după ce a fost eliminată și din Champions League, și din Europa League.

Pe FCSB au scos-o kazahii de la Karagandî, U Craiova a ieșit din Conference ca urmare a două manșe disputate cu Laci, din Albania, iar Sepsi s-a blocat în întâlnirea cu Spartak Trnava, din Slovacia. Kazahstan și Slovacia stau mai bine decât România și în clasamentul general, nu doar ne-au eliminat în duelurile directe.

Prestații mai bune au avut și formațiile din Letonia, din Cipru, din Moldova. Pe moldoveni i-a ridicat până pe poziția a 21-a sezonul fantastic pe care l-a înregistrat Sheriff Tiraspol, campioana calificată în mod uimitor în grupele Champions League. 

Nimeni din România nu a mai jucat la nivelul acela, în cea mai bună competiție europeană, din 2013, de când a ajuns FCSB în grupe.

Ce campionate sunt sub Liga 1? Unele amatoare, altele inexistente!

Sub Liga 1 în clasamentul european au rămas doar competiții interne foarte sărace, fără pretenții, sau unele chiar amatoare: Albania, Luxemburg, Muntenegru, Liechtenstein, Gibraltar, Țara Galilor.

Acestea sunt competiții cu tradiție minusculă și cu bani foarte puțini. România va întâlni naționala Muntenegrului în iunie, în Nations League, și „tricolorii” privesc cu îngrijorare partidele, doar că reprezentativa cu Savic și cu Jovetic nu e relevantă pentru nivelul foarte slab al campionatului intern. 

Ultima clasată din Europa e Liechtenstein, singura care nu a acumulat vreun punct. Nici n-ar fi avut cine să puncteze, întrucât microstatul lipit de Elveția nici măcar nu deține un campionat intern.

Punctajul țărilor în sezonul european 2021-2022:

1. Anglia - 21 de puncte/ echipă
2. Olanda 19,2 
3. Franța 18,41 
4. Spania 18,14 
5. Germania 16,21 

6. Italia 15,42 
7. Portugalia 12,91 
8. Austria 10,4 
9. Serbia 9,5 
10. Grecia 8 

.... 

37. România 2,25 
38. Armenia 1,87 
39. Malta 1,87 
40. Lituania 1,75 
41. Bosnia 1,62 

42. Irlanda de Nord 1,62 
43. Albania 1,62 
44. Feroe 1,5 
45. Andorra 1,5 
46. Țara Galilor 1,5 

47. Islanda 1,5 
48. Georgia 1,25 
49. Gibraltar 1,25 
50. Luxemburg 1,25 
51. Muntenegru 0,75
 
52. Macedonia de Nord 0,62 
53. Belarus 0,25 
54. San Marino 0,16 
55. Liechtenstein 0

Andrei Burcă: „Nu țin să plec, vreau în Champions League!” 

Andrei Burcă a sperat la începutul acestui an să plece de la CFR Cluj într-un alt campionat, dar o accidentare l-a făcut să rateze un transfer în Țările Arabe, o mutare care era aproape perfectată. 

Internaționalul român a suferit o accidentare din cauza căreia avea să lipsească trei luni. Problema aceasta l-a împiedicat să meargă în Asia pentru vizita medicală. 

Burcă s-a însănătoșit între timp, a redevenit un om important pentru campioană și acum există din nou interes din zona arabă pentru achiziționarea sa. 

După un sezon european dezamăgitor al CFR-ului, în care vișiniii au ratat calificarea în grupele primelor două competiții și apoi au fost eliminați devreme și din Conference, Burcă e convins că de data aceasta ar merita să continue în Gruia. 

„Trebuie să reușim mai mult decât am reușit în vara anului trecut, ar fi grozav să fim în grupele Champions League și noi credem că e posibil să ne calificăm. Nu-mi mai fac planuri pentru un transfer, nu va fi nicio problemă dacă voi continua la CFR”, a spus Burcă.

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Liviu Ciobotariu, răfuială totală cu FCSB: „Am tăcut, dar gata! Eu le-am zis lui Petrea și MM să nu joace cu Miron?”

Românul care nu a dus mâna la inimă în timpul imnului explică: „Am făcut un sezon bun și nu m-a sunat nimeni de la națională ... Dacă va veni un semn din Ungaria, nu voi refuza”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  21 Mai 2022, 00:02

Lutului ii sta telemeaua in gat de cate ori isi aminteste de Tattybayev.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  20 Mai 2022, 15:56
Postat de gigicoaste pe 20 Mai 2022, 13:30

Stai ca incerc sa inteleg, e vina CFR-ului ca celelalte echipe, inclusiv FCSB, nu au facut puncte in toti anii in care CFR a castigat campionatul?

Da,daca campiona câștigă ocult și este clar că are privilegii in campania europeană...Celelalte echipe nu pot pierde 2 tururi și să rămână în competiție...

007claudiu
007claudiu  •  20 Mai 2022, 14:06

Se spune ca atunci când ești jos de tot, nu poți decât sa crești. E ca și când cumperi acțiuni pe scădere, la un moment dat încep sa urce cotațiile. Sunt convins ca anul acesta va fi altceva și vad mai multe echipe în grupe, CFR, Fcsb, poate și Craiova.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează