FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA NAȚIUNILOR

Un jucător repudiat de Iordănescu stârnește zâzanie la națională » Dispută în direct: „Cum să demonstreze, dacă nu-l ia?”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 mai 2022 12:41 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 13:00

Edi Iordănescu a anunțat marți lotul pentru cele 4 partide din Liga Națiunilor, iar între cei 30 de jucători nu se regăsește Alex Dobre, extrema de 23 de ani de la Dijon (Ligue 2).

Mijlocașul de bandă se afla pe lista preliminară, dar Iordănescu nu l-a păstrat în lotul final, fiind nemulțumit de declarațiile dure pe care acesta le-a dat când nu a fost convocat.

Panduru contestă selecția lui Edi Iordănescu: „Ei doi ce caută?! Înseamnă că trebuia să fiu și eu convocat”
NATIONS LEAGUE
Panduru contestă selecția lui Edi Iordănescu: „Ei doi ce caută?! Înseamnă că trebuia să fiu și eu convocat”

Mihai Stoichiță: „Dacă am ajuns să discutăm despre Alex Dobre ca un caz național, e rău de tot”

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice al FRF, a purtat un dialog cu Ioana Cosma, moderatoarea emisiunii „Ora Exactă în Sport”, de la ProArena, cu Vivi Răchită și cu Marcel Pușcaș pe tema neconvocării mijlocașului cu 31 de meciuri și 9 goluri în acest sezon.

Ioana Cosma: „Cum ați comenta povestea legată de Alex Dobre?”
 Mihai Stoichiță: „Nu știu la ce vă referiți. Alex Dobre...” 

Ioana Cosma: „Alex Dobre, cel mai bun jucător al lui Dijon în sezonul care tocmai s-a încheiat, nu a fost chemat la națională de Edi Iordănescu. S-a plecat cumva de pe poziții diametral opuse în ceea ce privește comunicare în spațiul public. Iordănescu ar fi fost deranjat de declarațiile pe care Alex Dobre le-a făcut, cred că după selecția din luna martie”
Valeriu Răchită: „Când nu a fost convocat... El nu a fost selecționat și a răbufnit. Nu doar Edi ar fi procedat așa. Ci și Anghel Iordănescu, Pițurcă sau Emeric Ienei. Ar fi fost deranjați. Un jucător trebuie să demonstreze pe teren, nu în spațiul public.

Ioana Cosma: „El a demonstrat pe teren. A avut un sezon excelent”
Valeriu Răchită: „La echipa națională?” 

Ioana Cosma: „Păi, nu a fost chemat. Unde?”
Valeriu Răchită: „A fost chemat” 
Ioana Cosma: „Unde? A fost la Jocurile Olimpice. La naționala mare nu a fost chemat. Cum să demonstreze ceva?” 

Valeriu Răchită: „La Jocurile Olimpice nu a demonstrat că e un jucător de echipa națională” 
Ioana Cosma: „Între timp a avut un sezon excelent” 
Valeriu Răchită: „Lăsați selecționerul să decidă”

Mihai Stoichiță: „Vivi îmi citește gândurile. E decizia selecționerului. Dobre a fost urmărit. Este decizia lui Edi. Părerea lui e cea mai importantă” 
Valeriu Răchită: „Cred că și pe jucători i-a deranjat pe jucători, nu doar pe selecționer. Zic «Pe ăsta l-a chemat că a făcut scandal. Demonstrează, mă, pe teren că meriți să fii în vestiar»” 

Ioana Cosma: „Cum poate demonstra ceva dacă nu e chemat?” 
Mihai Stoichiță: „ A jucat la celelalte naționale. Și nu a convins. La Edi nu e vorba de orgoliu. Dacă am ajuns să discutăm despre Alex Dobre ca un caz național, e rău de tot” 
Ioana Cosma: „E normal să discute despre el. A fost cel mai bun jucător de la Dijon”

Marcel Pușcaș: „Referitor la Dobre. Liga a 2-a din Franța e similară ca cea din Spania sau Italia. Multe echipe nu ar rezista în Liga a 2-a franceză. Acest Dobre a jucat cam toate meciurile și a dat 9 goluri. Spre deosebire ca alții din Liga 2-a din Italia sau Spania. 

Se pune întrebarea cât de corectă e această abordare. Dobre joacă aripă stânga. Sigur că a aglomerație pe acest post, dar Dobre are meciuri în picioare. Dijon ar fi în primele 3 în România. Sunt jucători din Grecia, care nu prea au jucat. Normal că și Dobre se întreabă de ce nu e convocat. Nu înțeleg de ce Edi e supărat.

Mihai Stoichiță: „Dobre a fost la echipele naționale și nu a rupt gura târgului”. 
Marcel Pușcaș: „Așa e. Dar niciun român nu a rupt gura târgului la Jocurile Olimpice” 

Mihai Stoichiță: „Nu a fost doar atunci. Eu l-am urmărit” 
Marcel Pușcaș: „El își dorește. Merită o șansă. Din punct de vedere al jocului, are atuuri mai multe decât jumătate din lot”

Un jucător repudiat de Iordănescu stârnește zâzanie la națională » Dispută în direct: „Cum să demonstreze, dacă nu-l ia?”
Alex Dobre // FOTO: Imago

Dobre, serie de declarații dure

De-a lungul ultimelor luni, Dobre a declarat de mai multe ori că este nemulțumit de faptul că nu este luat în calcul pentru echipa națională.

  • „Nu mai sunt interesat de echipa națională a României. Cei de acolo mă fac să mă simt inexistent, invizibil. Nu mi-au respectat munca”
  • „În ciuda performanțelor mele foarte bune, jucând meci de meci, nu înțeleg de ce nu sunt chemat la echipa națională, dar nu sunt eu în măsură să iau această decizie. Nu știu dacă cineva mă urmărește cu adevărat pentru că, din ceea ce observ la fiecare convocare, indiferent de selecționer, se pare că pe mine nu mă vede nimeni”
  • „Nu am avut nicio discuție, nu m-a sunat absolut nimeni. În vara trecută nu prea jucam, dar am revenit, a venit un antrenor nou, am început să dau randament meci de meci, goluri, pase de gol, am ieșit și jucătorul lunii și am fost inclus în echipa săptămânii, dar se pare că lucrurile astea nu trezesc interesul nimănui”
  • „Nu înțeleg ce ar trebui să fac, mai ales că Ligue 2 este un campionat foarte puternic, sunt extrem de mulți jucători, este o piață foarte mare. Este foarte greu să joci în Ligue 1 și Ligue 2 deoarece toate academiile scot jucători pe bandă rulantă. Cred că e cea mai mare piață din momentul de față, chiar și peste Anglia. Nu la calitate, dar la scos jucători cred că Franța este pe primul loc”
  • „Eu nu știu dacă sunt urmărit, în primul rând. Dacă aș fi urmărit, nu înțeleg care ar fi motivul pentru care n-aș putea fi chemat. Ce ar putea fi? Că nu joc? Joc. Că nu marchez? La o echipă din a doua jumătate a clasamentului, cum suntem în momentul de față, marchez cât este posibil”
  • „Pase de gol? Am dat.  Dar pe lângă goluri și pase de gol, ce aduc jocului? Cât fac faza de atac, cât fac faza defensivă? Eu cred că naționala are nevoie de lucrurile astea - ce aduc jocului, cum creez ocazii și așa mai departe, dar, așa cum am mai spus, se pare că nimeni nu le vede sau nu vrea să le vad Mă face și pe mine să mă gândesc dacă să mai accept să vin vreodată”
  • „Probabil dacă mi-aș lua cetățenia franceză sau engleză aș fi chemat mult mai repede, mai ales dacă aș ajunge la un club mai mare, așa cum îmi doresc.”
  • „Nu mă miră decizia lui Ștefan Radu, de exemplu. Acum înțeleg și eu mult mai bine de ce nu a acceptat atunci și de ce probabil nu acceptă nici acum”

VIDEO Adrian Mihalcea îi ține partea lui Edward Iordănescu: „Problema națioalei nu este selecționerul”

Citește și: 

ANALIZĂ GSP Selecția se face pe ochi frumoși?! Două decizii inexplicabile luate de Edi Iordănescu în alcătuirea lotului pentru Liga Națiunilor

Muntenegru pierde un atacant din Spania înainte de duelul cu România din Nations League

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ccipriani11
ccipriani11  •  25 Mai 2022, 20:45

jenant. nu l-a chemat pentru ca are personalitate si a comentat :) nu e un *** ca altii. 9 goluri si 3 pase de gol in Ligue 2 poate oricine :)) cum a zis si domnul Puscas, are statistici si evolutii in consecinta, mai bune decat cel putin jumatate din lot....dar selectionerilor nu le plac astia care comenteaza, ei vor ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo100
dinamo100  •  25 Mai 2022, 17:53

Se vorbeste mult prea mult de acest Dobre. Ioana Cosma o tot da inainte cu "cel mai bun jucator de la Dijon", ca si cum ea l-ar fi urmarit si stie ce poate. Pe bune?!! Suntem de rasul lumii cu "selectiile" astea facute de jurnalisti si alti datatori cu parerea!

mattteo
mattteo  •  25 Mai 2022, 16:16

Ii propun lui Rachita sa ia meciurile de la Olimpiada si sa vada cu atentie ce a jucat Alexandru Dobre. Diferenta de pressing si forta fata de alti romani era uriasa

Vezi toate comentariile (3)
Comentează