FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA, JOI, 20:45, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Romeo Surdu explică randamentul scăzut al jucătorilor aduşi de la Unirea: "Aici e Steaua, nu Urziceni!"

Articol de , - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2010 00:00

Romeo povesteşte că s-a lovit şi el de problemele din Ghencea, atunci cînd a venit de la CFR.

Romeo Surdu a trecut prin toate în sezonul ăsta. A fost căpitan cu Piţurcă, rezervă cu Ilie Dumitrescu, pe care "l-a scos" cu două goluri marcate la Vaslui, la 3-0, cea mai clară victorie a Stelei din stagiunea în curs. Prinde rar echipa şi cu Lăcătuş, dar cu el titular, roş-albaştrii au bătut-o pe Utrecht cu 3-1 şi au luat un punct în Giuleşti, în ultimele două partide pe care le-au disputat. Mai are chef să stea pe bancă, gata să se apeleze la el doar cînd Kapetanos şi Bilaşco sînt accidentaţi ori ieşiţi din formă? Romeo a dezvăluit pentru cititorii Gazetei ce simte un fotbalist în situaţia lui.

- Romeo, nu-ţi piere determinarea şi cheful de antrenament după ce dai două goluri la Vaslui şi apoi devii rezervă?
- Pfff... Ce pot să-ţi zic? Dacă am intrat cu Utrecht şi am jucat bine, că eu aşa zic, că am jucat bine, înseamnă că mi-am păstrat ambiţia intactă. Aşa sînt eu, genul de jucător care munceşte ca un nebun indiferent de ce statut are în echipă.

- Dintre cele patru posturi pe care le-ai jucat, mijlocaş dreapta, stînga, atacant retras şi vîrf împins, pe care îl preferi?
- Mie îmi place să fiu vîrf, vîrf, în sistemul pe care îl joacă Steaua acum. Dar în România toată lumea caută atacanţi de careu mari, de gabarit. Eu n-am fizic impresionant, însă compensez cu alte calităţi. Pînă urmă, sînt cluburi mari din Europa care folosesc un vîrf de viteză, nu unul masiv.

"Nici ei nu se aşteptau să le fie atît de greu"
- Venirea celor şapte de la Urziceni a creat o ruptură în lot? Întreb şi pentru că în ultima vreme jucaţi tot voi, cei mai vechi, şi din ce în ce mai puţini de la Unirea.
- Fotbaliştii de la Urziceni au fost campioni şi eu ştiu, îmi dau seama ce înseamnă asta, cît de greu e să cîştigi titlul. Doar că aici e altceva. Eu am mai spus şi sînt convins că am dreptate: la Steaua, presiunea e cu totul alta decît la alt club.

- Ce e atît de greu la Steaua?
- E presiune mare de tot din partea tuturor. Patron, suporteri, ziarişti, toţi sînt cu ochii pe tine. La Unirea nu li se întîmpla aşa. Eu am simţit asta la primul an pe care l-am petrecut în Ghencea. La CFR Cluj eram golgeter, dar la Steaua nu m-am adaptat imediat, mi-a trebuit timp.

- Tu îi simţi pe cei de la Unirea că nu s-au adaptat?
- Poate că băieţii de la Urziceni nu se aşteptau nici ei să le fie atît de greu. Au zis că se vor adapta imediat, dar şi-au dat seama că nu e aşa.

"Îmi explodau gambele!"
- Ai fost implicat în destule contacte fizice cu rapidiştii. Le-ai simţit?
- Oho! Pe toate!

- Pe teren sau acasă?
- Mai rău a fost acasă. Îmi explodau gambele cînd am ajuns!

- Atît de rău?
- Păi, ce crezi, că e uşor să fii fotbalist, nu? De obicei, nici nu pot să adorm după meciuri, dar luni noapte am picat lat. S-a adunat efortul, îţi dai seama. A fost Utrecht, pe urmă a venit Rapid, meciuri în care s-a alergat mult, meciuri tari.

- Lăcătuş a povestit că v-a cerut la pauză să vă deschideţi mai mult, să fiţi mai ofensivi. Poate antrenorul să schimbe ceva în alea 5-10 minute, cît vă vorbeşte?
- Normal, d-aia e antrenor! Spre exemplu, acum ne-a spus: "Scăpaţi de frică!". Am reuşit, dovadă că în repriza a doua am jucat mai bine, am avut ocazii mai multe. Cred că am evoluat exact cum ne-a cerut nea Marius. Doar că n-am marcat.

"O să mă înscriu curînd la Şcoala de Antrenori, deşi sînt tînăr. Mă văd un tehnician prieten cu jucătorii, cred că asta e calea spre succes"
Romeo Surdu, atacant Steaua

"Anul petrecut împrumut la Braşov m-a ajutat enorm, ca şi colaborarea cu Răzvan Lucescu. Şi acum mai vorbesc cu Răzvan, e adevărat că nu la fel de des ca înainte"
Romeo Surdu, atacant Steaua

"Pasiunea din afara fotbalului? Serialele, pe care le văd mai ales în cantonamente. Acum mă uit la Heroes. Cînd sînt acasă, stau cu Daris, fiul meu"
Romeo Surdu, atacant Steaua

"Steaua o să arate mult mai bine din retur, fiindcă omogenitatea e foarte importantă pentru o echipă şi noi vom cîştiga mult în privinţa asta"
Romeo Surdu, atacant Steaua

1 meci a pierdut Steaua în acest sezon cu Surdu pe teren: 0-1 cu Grasshopper, la Zurich, la sfîrşitul căruia roş-albaştrii s-au calificat în grupa Europa League

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
ill7ven
ill7ven  •  10 Noiembrie 2010, 12:58

Asta vorbeste de parca el joaca de nivelu Stelei.Vai capu lui.

suiac
suiac  •  10 Noiembrie 2010, 11:29

Foarte destept baiatul asta...saracul,oare ce cauta el pe la Steaua ca in afara de vointa,nu mai are nimic altceva...

islaz
islaz  •  10 Noiembrie 2010, 11:27

SURDU MAI AI TUPEU SA COMENTEZI TU DE CINE-I BUN LA STEAUA SI CINE NU ESTI O RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Vezi toate comentariile (23)
Comentează