FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Declarații șocante în studio: „O să-i propun lui Burleanu să reînființăm fosta Cooperativă! Erau bani negri de îi întorceam cu lopata”

Articol de GSP - Publicat joi, 17 martie 2022 09:00 / Actualizat joi, 17 martie 2022 13:29

Romeo Pașcu, fost conducător la Bistrița, Baia Mare, FC Bihor, FCM Brașov, Astra și Petrolul și unul dintre numele grele din vechea „Cooperativă”, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu”. A vorbit deschis despre momente tumultoase din viața lui și meciurile aranjate. Pașcu vrea să îi propună lui Burleanu reînființarea „Cooperativei”. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Romică, dacă te superi sau nu, tu ai fost unul din oamenii Cooperativei din fotbal.
- Doamne, ce bună a fost Cooperativa! Sunt mândru! Denumirea e improprie. Atunci era o înțelegere, dar fără bani.

- Da, dar erau aranjamente mari de tot...
- O să-i spun odată domnului Burleanu, că-l cunosc personal, să înființăm fosta Cooperativă! Îi amintesc domnului președinte Burleanu, cu respect, că rezultatele fotbalului românesc au fost cu 18 echipe. Nu cu play-off, play-out și nu știu ce. Eu am făcut parte din fotbal, am muncit 42 de ani ca președinte, vicepreședinte, director tehnic, director executiv, director sportiv și mă pretind om de fotbal. Am avut rezultate bune și foarte bune, cu Brașovul.

- Acolo...
- Chiar și în Cupa UEFA! În 2000 am jucat cu Mika Aștarak din Armenia. I-am bătut 5-2 în România și acolo cu 2-1, dar nu voiam. Trebuia să le dau 2.000 de dolari primă jucătorilor. Înainte de meci, seara, la masă. Echipa era a unicului importator de petrol. "Romeo, mâine nu vrei să facem pace? O înțelegere? Că am auzit că tu ești foarte tare. Să te bat și dau eu primă la jucătorii tăi".

- Aflaseră până și ei! Și ce-ai făcut?
- Le-am zis. „Nu! Dacă poți să mă bați, bate-mă! Dacă vrei, după meci, fără știrea mea, dă-le și primă jucătorilor”. „Banii sunt deja pregătiți. În dreapta ta e președintele echipei de fotbal. El e ministrul de interne”. La picior avea o geantă cu 20.000 de dolari!

- Ministrul de interne?!
- Da, da. I-am zis: „Nu mă ocup cu chestii din astea, vreau să jucăm cinstit”. „Dar dacă dăm arbitrilor?”. „Treaba dumneavoastră”. Probabil s-au și dus la arbitri, că știu că cei doi de la tușă au făcut o sesizare la UEFA. Am și fost întrebat despre asta, dar nu știam nimic.

EXCLUSIV Dialog Ioanițoaia - Cornel Dinu:  „Cum l-ai salvat de la moarte pe Reghecampf? Că eu n-am înțeles!”
PRIETENII LUI OVIDIU
EXCLUSIV Dialog Ioanițoaia - Cornel Dinu: „Cum l-ai salvat de la moarte pe Reghecampf? Că eu n-am înțeles!”

- Tu nu le-ai propus niciodată nimic arbitrilor?
- Eu am avut parte de arbitraje foarte bune. Am avut foarte mulți prieteni arbitri, dar prieteni adevărați. La Oradea, când eram președinte, veneau la Băile Felix, cazare, masă, toate gratuit. Le plătea clubul. Erau bani negri de îi întorceam cu lopata!

- Și când te arbitrau se revanșau.
- Nu știu dacă se simțeau datori... Eu le spuneam mereu: „Băi, mânca-v-aș gura! Nu țineți cu mine, dar nici împotriva mea. Fiți drepți că eu am echipă”. La un singur meci, cu Hunedoara, cred că era Mircea Lucescu antrenor, în minutul 90 a tras unu' de la 30 de metri, Mircea Albu, portarul, era ieșit din poartă și mingea se ducea spre gol. Atunci a fluierat sfârșitul meciului ca să nu pierdem și le-a anulat golul.

Florin Călinescu a dezvăluit cum i-a fost propus un blat în Liga 1: „Mi-a zis direct: «Băi, batim la mini și bați tu la tini»"

CITEȘTE ȘI

Întrebarea care l-a enervat pe Vasile Șiman: „Se pune problema: cine e mai vinovat, «peștele» sau prostituata?”
PRIETENII LUI OVIDIU
Întrebarea care l-a enervat pe Vasile Șiman: „Se pune problema: cine e mai vinovat, «peștele» sau prostituata?”
Cristi Săpunaru a răbufnit la adresa lui Becali: „Eu, blatist?! Dacă el a jucat fotbal înainte, știe mai bine ca mine”
PRIETENII LUI OVIDIU
Cristi Săpunaru a răbufnit la adresa lui Becali: „Eu, blatist?! Dacă el a jucat fotbal înainte, știe mai bine ca mine”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  17 Martie 2022, 19:49

Din fosta cooperativa nu a mai ramas in liga I nici o echipa!Acum avem una noua!Mai mândra și mai frumoasa!

brentford
brentford  •  17 Martie 2022, 14:02
Postat de cirus11 pe 17 Martie 2022, 13:58

Eu nu inteleg de ce interviul asta nu este considerat ca autodenunt si sa i se faca dosar penal.

Esti naiv. Nu ai auzit in toate interviurile despre blaturi ca "s-a prescris"? De ce crezi ca ies toti ca nevastuicile cu povesti despre omenii si aranjamente de acum 10 ani?

spinoza
spinoza  •  17 Martie 2022, 13:58

Din cauza unora ca asta s-au umplut unii de bani de pe urma fotbalului. Acum sunt mari patroni, atreprenori si dezvoltatori... Nu-i asa Nea Mitica?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close