INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dialog Ioanițoaia - Cornel Dinu: „Cum l-ai salvat de la moarte pe Reghecampf? Că eu n-am înțeles!”

Articol de GSP - Publicat joi, 31 decembrie 2020 17:52 / Actualizat joi, 31 decembrie 2020 18:08

În urmă cu 18 de ani, Laurențiu Reghecampf ar fi avut mari probleme cu mafia pariurilor. Cel care a dezvăluit acest lucru a fost Cornel Dinu. Mister a povestit cum a primit un telefon de la Iulian Chiriță, în perioada în care Reghe și Vasile Miriuță evoluau în Germania, pentru Energie Cottbus. Toate dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Mister, de-a lungul anilor ați avut mai multe contre cu familia Reghecampf!
- Problema este că în momentul în care lansezi ceva, fie că e vorba de acuză la adresa cuiva trebuie să ai niște argumente. Ori argumentele dacă le-ar fi avut Reghecampf....

"Eu am înlemnit! Mi-am dat seama că Silviu Lung la 39 de ani nu știa să stea în poartă"

- Stai puțin. Scandalul a pornit după niște acuzații despre meciul Cehoslovacia-România, scor 5-2, din preliminariile pentru Mondialul din 1994.
- Argumentele au fost alea pe care le-am spus eu. Că a fost un meci al fatalității, că din șapte șuturi am luat cinci goluri, dintre care trei din fază fixă. Eu cel puțin la primul gol pe care l-am primit, prin minutul 34 din fază fixă, eu am înlemnit! Mi-am dat seama că Silviu Lung la 39 de ani nu știa să stea în poartă, Ovidiu. Stătea cu călcâiele pe linia de tușă. Fără să stea un metru mai în fața cum stau toți portarii, ca să-și deschidă unghiul. Și din trei a luat trei...

- Ai declarat la un moment dat că l-ai salvat de la moarte pe Reghecampf! Cum? Că eu n-am înțeles!
- E o discuție care s-a făcut la timpul respectiv. Dar ceea ce pot să spun este că simplu... O să repet în câteva cuvinte. Eu am printre mulți copii fotbaliști la care țin, îl am și pe Iulian Chiriță de la Târgoviște. Eu când antrenam acolo, după Dinamo în '85-'86, era în ultima clasă la liceu la "Enăchiță Văcărescu". Un elev foarte bun și un jucător de perspectivă. Eu l-am promovat, eu l-am ajutat în continuare. I-am creat o situație deosebită în Târgoviște, dar a avut patima asta a jocurilor de noroc. A pierdut tot și a plecat în Spania.

- Așa...
- El m-a sunat din Spania să mă roage dacă cunosc în spațiul iugoslav... Dacă-l cunosc pe Mile Jerkovici, pentru că la un meci unde juca și Miriuță și juca și Reghecampf, la echipa lor la Cottbus, au jucat un meci cu Bayern. Sârbii care controlau și pariurile în Europa, cu niște băieți pe care fără să vreau îi știam, printre care și acest Mile Jerkovici. El fusese președintele lui Vojvodina Novi Sad și era din anturajul lui Arkan, prietenul meu, care se ocupa cu așa zisele pariuri.

"Am mai cerut o păsuire de vreo 12 ore!"

- Și ce s-a întâmplat?
- S-a dus cu bani la băieții ăștia și le-a zis: "Bă, băieți dacă se termină 3-0 aveți 200.000 de mărci!". Din păcate spre final s-a făcut 3-1, se pare cu contribuția lui Reghecampf, care a executat un penalty și nu mai apăreau banii. Sărcaul Iulian Chiriță mi-a spus: "A venit ălă și l-a amenințat să dea banii înapoi". Cunoscându-l pe Jerkovici i-am dat un telefon și i-am mai cerut o păsuire de vreo 12 ore.

- Ca să dea banii înapoi!
- Ca să vină cu banii că nu e ca la noi, în România. Acolo, ferească Dumnezeu!, dacă nu ești de cuvânt de trezești în rigolă. Lucrurile astea au fost dezbătute la timpul respectiv. Nu regret că am făcut un bine, că am salvat un compatriot de o tentație de care trebuia să scape! Nu trebuia să ajungă aici, dar era obișnuit cu practicile din România, dădeai, luai și plecai cu banii. Cu sârbii era mai greu! Cel pe care l-am ajutat, a fost și un proces, au fost și martori, toți au confirmat versiunea mea!

9 sezoanea evoluat Reghecampf în Germania, la Energie Cottbus (2000-2004), Aachen (2004-2008) şi Kaiserslautern (2008-2009)

Meciul incriminat ar fi cel din 2002

Cornel Dinu face referire la un meci de Bundesliga Bayern - Cottbus 3-1. În perioada cât Reghecampf a evoluat la Energie (2000-2004), există o singură partidă terminată cu acest rezultat, pe 21 septembrie 2002. În acel meci, Reghe a fost schimbat în minutul 66, când tabela arăta doar 2-1.

Bayern München - Energie Cottbus 3-1
Stadion: Olympiastadion, 21.09.2002
Au marcat: Zickler (45+1), Ballack (47), Elber (76) / Rink (19)

Bayern: Kahn - Salihamidzici, Kuffour (46 Jeremies), R. Kovac, Tarnat - Hargreaves, Fink, Zé Roberto (84 Linke) - Ballack (80 N. Kovac) - Elber, Zickler. Antrenor: Ottmar Hitzfeld
Cottbus: Piplica - da Silva, Beeck, Kaluzny, Berhalter - Schröter, Akrapovic, Latoundji - Reghecampf (66 Thielemann), Vágner (19 Jungnickel) - Rink (79 Juskowiak). Antrenor:Eduard Geyer

Dezvăluiri neașteptate despre Marian Iancu: „Nu avea scrupule! Oameni din anturajul echipei jucau live la pariuri, pe scor corect!”

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Dan Negru i-a dezvăluit lui Ioanițoaia: „Am o poveste cu Gigi Becali și nu știu dacă să v-o zic sau nu... N-a vrut să știe lumea”

EXCLUSIV Sărăcia în care a crescut Eric: „Luam o Cola, beam fiecare câte un pic”. Ce a făcut cu primii bani: „Era visul meu, nu mai mâncasem”

VIDEO. Ioanițoaia l-a provocat pe Borcea în platou: „Hai, zi-mi cum a fost cu trabucul stins pe fruntea lui MM!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
dubluv
dubluv  •  01 Ianuarie 2021, 10:41
Postat de matserban pe 31 Decembrie 2020, 19:46

Bine, acum sa fim seriosi....Silviu Lung era autoimpus de varsta si de palmares la nationala, nu puteau Dinu sau orice alt selectioner sa vina si sa il scoata din poarta.

cum sa nu poata? Lung nu mai era titulatul echipei nationale in acel moment.

112651963934596
Neagu Mihai  •  31 Decembrie 2020, 22:47

Nea Cornel ***,un mincinos..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10arecare
10arecare  •  31 Decembrie 2020, 19:50

Când spui ca "argumentele sunt alea care le spun eu" spun multe despre un om. Nu am înțeles niciodată de ce lumea se uită în gura celor care le știu pe toate. Chiar dacă sunt oameni inteligenți nu ai cum sa le știi pe toate și aici as putea exemple multe Dinu se aseamănă foarte mult cu CTP, mai sunt Mircea Badea și Banciu și nu numai. Sa te uiți în gura acestor oameni înseamnă că nici tu nu ai avea prea mult creier. Ca jucător Dinu a fost bun, atât, deși nu l-am prins dar am înțeles câteva lucruri despre el de la cei care l-au prins și lam vazut în câteva video-uri date pe la tv. Ca om zero barat ca antrenor la fel, observ totuși că restul antrenorilor sunt mediocrii dar el este zeu, îmi aduc aminte de 4-0 cu foresta... Un antrenor bun nu pierde niciodată de la 4-0. Dacă pierzi înseamnă că până atunci ai păcălit fotbalul și te-au ajutat jucătorii... Eu când vad oameni de fotbal la tv ca pun embleme pe jucători sau antrenori ma ia capu, la fel face și Ilie Dumitrescu care și el ca jucător a fost bun, dar ca antrenor sa vazut, și ca înteligenta la fel, mai ales după cazul Coltescu la Paris, afirmând imediat ca " Se vor găsi deștepți care sa spună ca nu a fost rasism", dacă de la străini nu aveam pretenții, de la conaționalii mei ma adteptam măcar limba română sa o înțeleagă. Și uite așa stau ei sa ne arate la costum la tv despre ce este fotbaulul. Dacă ai fost jucător bun nu înseamnă că poți fi și un antrenor bun, asta se știe deja, dar unii insistă. Asta e.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close