FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Sărăcia în care a crescut Eric: „Luam o Cola, beam fiecare câte un pic”. Ce a făcut cu primii bani: „Era visul meu, nu mai mâncasem”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 decembrie 2020 10:30 / Actualizat miercuri, 30 decembrie 2020 11:00

Eric de Oliveira vorbește despre copilăria săracă din Brazilia, când juca fotbal desculț, și sacrificiile pe care le-a făcut în carieră pentru a ajunge să câștige și 900.000 de euro pe an.

- Eric, la tine în Brazilia toată lumea joacă fotbal!
- Nu contează dacă știi sau nu fotbal, acolo toată lumea joacă, așa este. Eu am crescut pe străzile din favelă. Pe nouă străzi din zece toți jucau fotbal. Toți copiii erau ocupați cu fotbalul. Când eram mici, făceam turneu de fotbal și jucam pe o Coca-Cola de 1 litru, la sticlă. Campionul lua sticla de Coca-Cola, dar noi mereu împărțeam cu toată lumea, beam câte un pic. La 3 ani, eu am început să joc fotbal cu băieți de 6-7 ani.

- Sticla de Coca-Cola a fost primul tău premiu. Dar primul salariu?
- L-am luat de la Flamengo, echivalentul acum a 195 de lei. Nu aveam un contract profesionist, era ceva de ajutor. Îmi amintesc perfect cum a fost. Atunci i-am dat 100 de lei mamei pentru că era visul meu să-i dau ceva din salariu. Apoi m-am dus la un mall de acolo, după 3 ani de la ziua în care fusese inaugurat!

+10 FOTO

- Și ce-ai făcut?
- Îmi amintesc că am mâncat la McDonald's, era visul meu. Niciodată nu mai mâncasem acolo! Mi-am luat un meniu Big Mac, care a costat vreo 30 de lei. Cu 30 de lei am fost la un parc de distracții, în mall, cu mașinuțe, iar cu restul de 25 de lei m-am întors acasă cu taxiul. Era prima dată când mergeam singur cu taxiul. Voiam să mă vadă și pe mine lumea cum vin cu taxiul acasă.

- Dar cel mai mare salariu?
- În Arabia Saudită. 900.000 de euro, într-un an și jumătate de contract.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Supărarea lui Dănciulescu dezvăluită după 16 ani: „Am ieșit jucătorul anului, am fost golgeter și n-am ajuns la echipa națională mai des!”

VIDEO EXCLUSIV. Răzvan Lucescu s-a săturat de critici: „Oamenii sunt ignoranți! De ce să mă intereseze ce spun?!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
gazistu
gazistu  •  31 Decembrie 2020, 02:34

Eric zice ca a castigat 900.000 intr-un an jumatate si voi ati scris ca intr-un an.... de ce ne informati prost?

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  30 Decembrie 2020, 20:39

Si *** cand facea? Ati gasit alt subiect de presa made gsp... fitzuica de nimic!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

859779594095355
Nick Rasu  •  30 Decembrie 2020, 14:29

El spune ca a avut 900,000 in un an si jumatate si voi ca GSPisti prosti ii mariti salariul si spuneti ca intrun an...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează