INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO EXCLUSIV. Răzvan Lucescu s-a săturat de critici: „Oamenii sunt ignoranți! De ce să mă intereseze ce spun?!”

Răzvan Lucescu, antrenorul lui Al Hilal, câștigător al Ligii Campionilor Asiei și al campionatului Arabiei Saudite, primul tehnician care a reușit eventul în Grecia cu PAOK Salonic
Răzvan Lucescu, antrenorul lui Al Hilal, câștigător al Ligii Campionilor Asiei și al campionatului Arabiei Saudite, primul tehnician care a reușit eventul în Grecia cu PAOK Salonic

Articol de GSP - Publicat marti, 29 decembrie 2020 14:30 / Actualizat marti, 29 decembrie 2020 15:21

Răzvan Lucescu, antrenorul lui Al Hilal, câștigător al Ligii Campionilor Asiei și al campionatului Arabiei Saudite, primul tehnician care a reușit eventul în Grecia cu PAOK Salonic, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO. Românul vorbește despre fotbalul din Arabia Saudită și cum percep saudiții fotbalul din Golf.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Răzvan, nu te deranjează cum e privit de către români campionatul de acolo?
- E privit cu ignoranță pentru că sunt oamenii ignoranți, nu se informează. Cine își dă cu părerea ar trebui să se informeze. Omul de pe stradă dacă nu e interesat nu-și dă cu părerea. Campionatul Arabiei Saudite este foarte greu, foarte greu. Sunt șapte jucători străini în fiecare lot, aduși cu bani buni, au o calitate. Apoi sunt jucătorii localnici cu calități fizice și tehnice. Sunt oameni care se antrenează pentru că treaba e serioasă și se implică.

- Dar...
- Problema lor e că sub presiune se blochează. De aici apar greșeli importante, dar sunt peste tot. Gândiți-vă că noi ne antrenăm în iulie, august, septembrie la ora 7 seara și sunt 39 de grade. Jucăm cu 38-39 de grade. E un efort suplimentar care se face. Antrenorii străini de pe diferite continente au adus un plus campionatului. Sunt și unii care au venit doar pentru interesul financiar.

- Dacă vii cu Al Hilal în Liga 1?
- Vă rog, nu vreau să fac astfel de comparații. Fotbalul din Arabia Saudită e mult peste cel din România! Nu vreau să-l compar, dar e mult peste.

- Banii vin la timp?
- Se mai întârzie salariile și aici pentru că peste tot se întâmplă. Dar clubul nostru este unul dintre cele mai serioase. Dacă se întârzie știm asta, apoi se respectă absolut totul.

- Când ai plecat de la PAOK la Al Hilal, toată lumea te-a criticat.
- De ce?

- Că te-ai dus doar pentru bani acolo!
- E problema oamenilor ce cred... E foarte simplu! Și pe mine ce mă interesează? Ce mă interesează pe mine că oamenii gândesc așa?

- Ce salariu ai aici?
- De trei ori mai mult ca la PAOK!

Noi am jucat la Cupa Mondială a cluburilor de la nivel la nivel cu câștigătoarele de pe continet. Cu valori, organizare și spirit. Eu am pierdut cu Flamengo după o perioadă în care am dominat și am arătat o forță. A apărut o stare de oboaseală și aia a fost. La Al Hilal chiar este un club ridicat, mult peste România.
- Răzvan Lucescu, antrenor Al Hilal

Citește și:

EXCLUSIV. Laurențiu Reghecampf, la 7 ani după cel mai dubios meci al său din Liga 1: „Am învățat multe, iar în seara aia Gigi a avut probleme mari”

EXCLUSIV. Ziua care i-a schimbat cariera lui Florin Prunea: „M-am dus la Steaua și mi-au zis: «Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!». Plângeam de rușine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
406711677427174
Bala Bala  •  29 Decembrie 2020, 16:22

Hai ca m-am prapadit de ras. Bai, Razvane, tu ai avut performantele tale cu Rapid... jos palaria, respect. Ai castigat campionatul cu PAOK, dupa ce cu un an inainte l-ati pierdut cu cantec... bravo. Eu personal chiar nu mai credeam, am zis ca v-ati ratat sansa si eram trist si mahnit de cele intamplate si ca lumea e rea. Dar sa ne convingi ca, campionatul arabiei e foarte, foarte puternic... ???????????? Bine ca n-ai zis ca e peste Anglia, Franta si Spania Tu fa-ti treaba ta, nu trebuie sa ne convingi de nimic, ca vedem si noi... Altfel, mult succes si sa auzim de bine

10arecare
10arecare  •  29 Decembrie 2020, 16:16

Când spune ca lumea este ignoranta nu vrea sa spună neapărat asta ci ca lumea este și naivă. E greu ca jucător sau antrenor sa recunoști public ca antrenezi/joci pt bani deși toți fac asta. Nu mai sunt jucători care sa joace de placere sau pentru culorile clubului. Cine crede altceva înseamnă că e naiv cu litere mari.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Decembrie 2020, 15:58

Oricum, din punctul de vedere al valorii unui antrenor, valoarea competitiei in care evolueaza echipa sa e mai putin importanta (sigur, daca antreneaza intr-o liga mica, dovedeste ca nu e cautat de marile echipe, dar asta e altceva). Adica, ce vreau sa spun este ca daca Klopp ar veni antrenor la ... Gaz metan (scuze, mi-a venit pur si simplu), crede cineva ca obiectivul echipei devine brusc o semifinala de UCL pentru ca e Klopp? Sau neamtul si-ar putea propune asta? Nu. Daca ia titlul in Romania inseamna ca a facut o minune, nu? Adica, daca pentru un jucator performanta intr-o liga mica nu e prea impresionanta, pentru un antrenor lucrurile stau altfel. Da, adversarii nu sunt de prea mare calibru, dar nici "materialul" cu care munceste nu e. Si atunci, dintr-un anumit punct de vedere, pentru un antrenor un titlu in Romania poate fi la fel de greu de obtinut ca unul in Anglia (chiar daca prestigiul e evident diferit). La jucatori nu e la fel. Ma rog, un comentariu lung, poate nu foarte clar, dar sper ca ceva din argumentele de aici s-a inteles.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează