FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Laurențiu Reghecampf, la 7 ani după cel mai dubios meci al său din Liga 1: „Am învățat multe, iar în seara aia Gigi a avut probleme mari”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 16:53 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 19:03

Au trecut 7 ani de la unul dintre meciurile din fotbalul românesc care au stârnit multă rumoare și-au ridicat foarte multe suspiciuni. Este vorba despre confruntarea din mai 2013, când Laurențiu Reghecampf a folosit o echipă experimentală și a pierdut pe Ghencea cu Viitorul, scor 2-5. 

Acel rezultat a stârnit o mulțime de controverse, fiind 3 puncte care au adus-o pe Viitorul mai aproape de salvarea de la retrogradare. Puștii lui Hagi au bătut apoi în „Ștefan cel Mare” și au continuat în Liga 1.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Demisia de doar 5 minute și arestarea lui Gigi Becali

Imediat după încheierea partidei, antrenorul Laurenţiu Reghecampf a răbufnit în direct la televizor. „Sigur nu voi mai continua la Steaua din această vară. Eu nu fac astfel de lucruri murdare”, a tunat atunci Reghecampf. După 5 minute situația s-a schimbat radical. „Eu am spus că nu voi participa la nici un blat şi că nu mă voi bucura atunci când pierd. Nu m-am referit la patron când am zis de lucruri murdare”, a completat antrenorul, care nu a mai demisionat.

După acel meci, Gigi Becali a plecat direct la aeroport dorind să părăsească România, doar că a fost oprit de poliție, fiind anunțat că pe numele său există o interdicţie de a ieși din țară. După câteva ore, Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, plecând în jurul serii spre Direcția Cercetări Penale din Rahova, pentru a începe ispășirea pedepsei, acesta fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova.

La 7 ani de la acel moment care va rămâne în istoria fotbalului românesc, Laurențiu Reghecampf a vorbit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” despre meciul pierdut cu Viitorul, 2-5, pe Ghencea, dar și despre blaturi, meciuri trucate și aranjamente.

„În seara aia, Gigi a avut și probleme foarte mari”

- Reghe, dacă ai venit aici ai riscat. Vorbim de meciul Steaua-Viitorul 2-5, din 2013. Când ai făcut unele declarații. 
- Așa.

- A fost o declarație ciudată, care s-a interpretat și-ai spus că tu nu participi „la mizerii”.
- Am fost atunci supărat după meci. Am fost supărat de faptul că noi ieșisem deja campioni. Și dădusem liber la șase, șapte jucători care mergeau la echipa națională.

- Așa. 
- Am folosit atunci jucătorii care mi-au rămas la dispoziție. Jucătorii care nu jucaseră foarte mult. A fost o reacție pe care am avut-o după meci... Din care eu am învățat foarte multe lucruri. Am avut eu impresia că s-a întâmplat ceva, dar nu era absolut nimic. Dacă vă aduceți aminte, chiar în seara aia Gigi a avut și probleme foarte mari.

- A fost arestat!
- Da. A vrut să plece și-a avut niște probleme atunci. Reacția mea nu a fost una OK. Eram foarte nervos că pierdusem meciul și nu voiam să pierd niciun meci. Am revăzut acum, la Dubai, meciul.

E cea mai neagră pagină din istoria Stelei. Am văzut un antrenor care şi-a dat demisia şi peste 5 minute se suceşte. Patronul Stelei să tacă din gură! Este un fotbal fraudat, un fotbal falimentar!
- Florin Prunea, preşedinte CSMS Iaşi

- Ți-ai pus tu?
- Nu. L-am văzut la Digi. L-am revăzut, m-am uitat și pot spune că noi am jucat slab. Am văzut și declarația mea și toate comentariile. Am jucat foarte slab. Viitorul a fost mult mai bună. Îl aveam pe Bratu fundaș central și mi-a greșit la două goluri, a făcut și-un 11 metri. Am jucat foarte slab, dar a fost o situație de conjunctură, unde noi eram obligați să le dăm vacanță jucătorilor.

EXCLUSIV. Laurențiu Reghecampf, la 7 ani după cel mai dubios meci al său din Liga 1: „Am învățat multe, iar în seara aia Gigi a avut probleme mari”

- Deci n-a fost nimic necurat?
- Nu. Nu!

I-am spus după meci lui Laur că asta se discută la noi la televizor, despre blaturi, aranjamente. Hai atunci să plecăm de aici, munca acestei echipe şi a lui va fi murdărită mereu.
- Anamaria Prodan, impresar

Meciuri dubioase în Singapore via Snagov

- S-a mai discutat și despre perioada ta la Snagov unde au fost meciuri aranjate... Prin Singapore sau prin Malaezia.
- Eu nu am participat la niciun meci din ăsta. Au fost meciuri unde eu ca antrenor nu m-am prezentat! Erau anumite lucruri pe care le discutau...

- Ți se păreau suspecte?!
- Eu nu aveam cum să controlez oamenii care conduceau echipa. Dar impuneam anumite lucruri. Puteam să pun o barieră în jurul echipei. Și dacă vă uitați pe parcursul meu de la Snagov am fost aproape să promovez cu echipa aia. Aveam șanse mari să promovăm, dar am plecat la Chiajna și am salvat echipa.

- Deci.. 
- Nu cunosc eu anumite lucruri, dar de Singapore și alte lucruri au fost înainte de a veni eu.

Laurențiu Reghecampf: „Dacă un antrenor crede că este jignitor ce face Gigi, n-o să poată să lucreze niciodată cu el!”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Ziua care i-a schimbat cariera lui Florin Prunea: „M-am dus la Steaua și mi-au zis: «Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!». Plângeam de rușine”

EXCLUSIV Ciprian Marica despre cum lucrează enigmaticul doctor Marijana Kovacevic: „Echivalează săptămâna cu ora”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
111855873007282
Un Timisorean  •  27 Decembrie 2020, 05:56

Bai fanfaronule, pe fruntea ta scrie ....."BLATIST" !

remarque
remarque  •  26 Decembrie 2020, 10:43

poreclele ii urmaresc pe oameni toata viata. Exista tot felul de porecle si fiecare porecla pleaca de la o intamplare sau de la o anume trasatura fizica sau de caracter a celui poreclit. Porecla care il urmareste pe acest personaj inocent e Regheblat. Probabil pentru ca are o pasiune pentru torturi si tot felul de prajituri sau pentru pizza.

craiovenis
craiovenis  •  26 Decembrie 2020, 10:30

Gasca de blatisti! Ultimul, anul trecut cu CFR!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează