FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Supărarea lui Dănciulescu dezvăluită după 16 ani: „Am ieșit jucătorul anului, am fost golgeter și n-am ajuns la echipa națională mai des!”

Articol de GSP - Publicat marti, 29 decembrie 2020 10:00 / Actualizat marti, 29 decembrie 2020 10:46

Ionel Dănciulescu, unul dintre cei mai mari fotbaliști din România, jucătorul cu cele mai multe meciuri în prima ligă, al doilea cel mai bun marcator din istoria lui Dinamo și fost director sportiv al clubului alb-roșu, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Dănciulescu a vorbit despre perioada pe care a petrecut-o la echipa națională, explică de ce a fost chemat de puține ori, dar și o discuție pe care a avut-o cu Anghel Iordănescu, după meciul de poveste România-Germania, 5-1.

- Danciu, hai să vorbim și de cariera ta de jucător. Deși ai 515 meciuri în prima divizie, la națională ai doar 8 prezențe.
- Așa a fost să fie. A fost o perioadă când erau foarte mulți jucători de valoare ridicată, care jucau „afară” și aveau evoluții foarte bune. A mai fost și momentul când eu am plecat de la Steaua nu în cele mai amiabile condiții, cu Victor Pițurcă antrenor.

- Nu te-ai întrebat de ce nu erai chemat mai des?
- Sunt anumiți antrenori care sunt consecvenți și merg pe același grup de jucători la echipa națională. Lucruri pe care insistă și sunt fixiști. Chiar dacă aveau evoluții mai slabe erau chemați la echipa națională. Eu eram golgeter și nu eram chemat. Așa a fost să fie. Domnul Iordănescu a fost cel mai mult timp selecționer pe vremea mea, însă el m-a și debutat. Se făceau turneele acelea prin Thailanda. Eu cu Contra am mers de la Dinamo la un turneu d-ăsta prin Qatar și prin Thailanda. Aveam 19 ani, apoi ne-am mai reîntâlnit la meciul cu Germania...

- Ai dat două goluri atunci, pe Giulești.
- Am rămas impresionat de domnul Iordănescu și o să-i port un respect deosebit toată viața. După partida cu Germania a venit în autocarul echipei și mi-a spus că îi pare sincer rău pentru mine, că meritam mult mai mult. A contat enorm!

- A contat, dar nu te ajuta la nimic.
- A contat într-o mare măsură pentru mine că mi-a spus-o unul dintre cei mai mari antrenori ai României. Au fost și momente în care nu mă așteptam să fiu chemat, pentru că știam că orice aș face era greu. Am ieșit jucătorul anului în 2004, am fost golgeter și n-am ajuns acolo. Meritam mult mai mult, așa cum cred că meritam să evoluez mult mai mult în străinătate. Eu am fost un jucător bun, cu un salariu normal și un jucător cu care-și făceau datoria de fiecare dată.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Mirel Rădoi, pus la colț pentru o decizie luată la națională: „Nu prea bate cu logica. E clar că nu e un experiment reușit!”

EXCLUSIV Drama care i-a marcat pe viață pe Gică Hagi și Gabi Balint: „Amândoi am avut câte un frate care, din păcate, n-a reușit să trăiască...”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează