FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Mirel Rădoi, pus la colț pentru o decizie luată la națională: „Nu prea bate cu logica. E clar că nu e un experiment reușit!”

Articol de GSP - Publicat luni, 28 decembrie 2020 17:14 / Actualizat luni, 28 decembrie 2020 17:18

Răzvan Raț, 39 de ani, fost căpitan al echipei naționale de fotbal a României, dublu campion cu Rapid, 17 trofee în Ucraina cu Șahtior Donețk, cu meciuri în Anglia, Spania și Grecia, a acceptat invitația de a participa la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu". 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Răzvan, ce zici de faptul că acum naturalizăm jucători străini. Cum vezi decizia luată în privința lui Camora?
- Lumea spunea despre mine că aveam 35 de ani și trebuia să fiu scos la pensie. Camora a debutat la 34, deci nu prea bate cu logica. Din alt punct de vedere, atât timp cât poate să ajute și aduce plus valoare echipei naționale, de ce să nu naturalizăm un fotbalist? Este mai puțin important cum te cheamă și ce naționalitate ai, dacă tu aduci plus valoare echipei naționale. Eu cred că Mario Camora nu a adus plus valoare acestui post. E clar că nu e un experiment reușit!

- Deci experimentul cu el nu-l vezi cu ochi buni.
- N-am nimic cu Camora sau cu orice alt jucător ar fi fost acolo, pe postul de fundaș stânga. Când noi nu mai contăm într-o competiție, eu cred că e mult mai logic să aduci un jucător la echipa națională pe care să-l crești și să fie titular. Nu mă laud, dar eu am fost 15 ani la echipa națională. De când m-am lăsat, am avut foarte mulți jucători care au jucat pe postul respectiv, dar niciunul nu a fost titular cert. Pe fiecare post la echipa națională trebuie să ai pe cineva bătut în cuie, iar restul să fie aproape de cei titulari și să poată să-i înlocuiască.

- De Bancu ce zici?
- Depinde foarte mult în ce sistem joci cu Bancu. Eu cred că poate să dea randament în 3-5-2 sau 5-3-2, cum vreți dumneavoastră. El are mai multe calități ofensive decât defensive. Îl avantajează mai mult acest 3-5-2 pentru că este un jucător de travaliu, care poate să facă banda, să alerge, să ajungă la finalizare și în același timp să se și apere.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Jocurile de culise de la echipa națională au fost demascate: „Cei de la Steaua aveau alt tratament! E cel mai mare regret”

EXCLUSIV Duckadam, totul despre relația cu familia Ceaușescu: „Lumea a rămas cu impresia că n-am curajul să o spun! Și acum mă întreabă cum am fost împușcat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
2276895488992502
Marius Francisc  •  29 Decembrie 2020, 12:17

Bancu nu se apara... pentru ca nu stie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează