FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENAMENTE

EXCLUSIV „Bine ați venit în «Team Rony»”. Fotbalistul atipic din Liga 1: și-a făcut sală de forță în curte și vrea să impresioneze iar în noul sezon

Ronaldo Deaconu nu stă pre mult departe de sala de forță și de minge nici în vacanță. +7   FOTO
Ronaldo Deaconu nu stă pre mult departe de sala de forță și de minge nici în vacanță.

Articol de - Publicat vineri, 09 iulie 2021 13:55 / Actualizat vineri, 09 iulie 2021 14:15

Ronaldo Deaconu (24 ani), responsabilul cu golurile și asisturile la Gaz Metan, nu stă pre mult departe de sala de forță și de minge nici în vacanță. 

  • Pentru că urma să absenteze de la pregătire din cauza unei operații, Ronaldo Deaconu a reluat antrenamnetele individuale la puțin timp după încheierea sezonului, tocmai ca să nu îi fie greu la revenirea la echipă. 

S-a obișnuit să facă pregătire suplimentară încă din perioada junioratului, de când juca în Olanda la Feyenoord, la Twente sau la Heracles. 

"Acolo așa era, își puneau baza la dispoziție dacă voiai să te pregătești și în afara antrenamentelor cu echipa. Nu-i interesa dacă bei până mori sau dacă te antrenezi suplimentar până obosești. 

«Tu te bagi în echipă, tu te scoți din echipă, depinde de tine ce faci în timpul liber», așa ne spuneau", povestește Ronaldo Deaconu, mijocașul ofensiv al celor de la Gaz Metan.

Ronaldo Deaconu nu stă prea mult departe de sala de forță și de minge nici în vacanță.
Ronaldo Deaconu nu stă prea mult departe de sala de forță și de minge nici în vacanță.
Ronaldo Deaconu nu stă prea mult departe de sala de forță și de minge nici în vacanță.
Ronaldo Deaconu nu stă prea mult departe de sala de forță și de minge nici în vacanță.
Ronaldo Deaconu nu stă prea mult departe de sala de forță și de minge nici în vacanță.
+3 FOTO

A stat în vacanță doar vreo 10 zile, după care s-a reapucat de pregătire individuală. Are în agendă peste 30 de numere de telefon ale unor portari, peste 40 de jucători de la Liga 1 sau Liga 2, prieteni care vin să-l ajute la antrenamentele cu mingea, când are nevoie de adversari pentru exercițiile de finalizare. 

Ronaldo Deaconu a înființat „Team Rony”

Toți fac parte din "Team Rony", cum îi place să spună. Și face asta în fiecare vacanță, dar chiar și în timpul sezonului, când mai apar pauze competiționale. De ani buni, lucrează cu profesorul Ionel Melenco, antrenor și decan al Facultății de Sport din Constanța.

"M-am odihnit câteva zile după sezon, dar am reînceput pregătirea individuală pentru că urmează să mă operez de deviație de sept și nu mă voi putea antrena cam o lună. Și vreau să fie mai ușoară revenirea la efort", spune jucătorul, care își propune ca în noul sezon "să am cifre mai bune decât anul trecut, să cresc pas cu pas, să îmi ajut și mai mult echipa".

Sală de forță în curte 

Și-a amenjat o adevărată sală de forță acasă, în curte: TRX, gantere, corzi elastice, haltere, băncuță de abdomene. Așa începe ziua, cu un antrenament de o oră și jumătate la "sală". 

Apoi, seara, sună câțiva colegi și urmează ședința de pregătire cu mingea, pe teren: centrări, lansări, pătrunderi și finalizări din viteză, lovituri libere. Ronaldo explică: "La antrenamnetele cu echipa, fiind mulți, la exercițiile de finalizare apuci tragi doar de 10-11 la poartă. E cam puțin, pentru un mijlocaș ofensiv de la care se așteaptă să facă diferența. 

Așa că, de câte ori am ocazia, mă antrenez suplimentar. În plus, lucrez la capitolele la care sunt deficitar, tocmai ca să le îmbunătățesc, prin repetare. Iar domnul profesor Melenco mă ajută să evit supraîncărcarea. Îmi place să faca asta, să fiu mereu pregătit, iar asta mă ajută foarte mult pe teren".

L-am avut elev pe Ronaldo un an, în 2010, la Academia Hagi. Am rămas de atunci într-o relație de prietenie și, atunci când are timp liber, ne antrenăm separat, facem individualizare. E un copil cu calități, cu un bagaj tehnic excepțional, care muncește foarte mult. 

Sezonul foarte bun pe care l-a avut a fost și datorită muncii din anii din urmă. Fiind un decar, un jucător ofensiv, e clar că trebuie să lucreze suplimentar. Vorbim despre deprinderi specifice care se consolidează numai printr-un număr mare de repetări
-  Ionel Melenco, antrenor

12 goluria înscris Ronaldo Deaconu în ultimul an: 1 la Sepsi în Liga 1, 9 în campionat și două în Cupa României, la Gaz Metan

Citește și alte știri de actualitate:

Farul a mai bifat o achiziție: a semnat jucătorul dorit de FCSB și Dinamo

Gigi Becali vrea în Ghencea! Patronul de la FCSB a decretat: „Se vor ruga de mine să joc acolo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
78daniel
78daniel  •  10 Iulie 2021, 00:15

Felicitări!! Mult succes in noul sezon competițional . Îți ținem pumnii!!

rauldan13
rauldan13  •  09 Iulie 2021, 22:34

Felicitări și succes în continuare!

iulia.99
iulia.99  •  09 Iulie 2021, 22:01

Felicitări! Succes in continuare!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează