FOTBAL  »  Superliga  »  TOP

E bun, dar nu îl vede nimeni! Cât mai rămâne în sărăcie?

Cel mai bun pasator din 2021 e Ronaldo Deaconu (24 de ani), un mijlocaș care a jucat până acum doar pentru cluburi mici. El a creat 15 goluri ale lui Gaz Metan în sezonul acesta.
Cel mai bun pasator din 2021 e Ronaldo Deaconu (24 de ani), un mijlocaș care a jucat până acum doar pentru cluburi mici. El a creat 15 goluri ale lui Gaz Metan în sezonul acesta.

Articol de , , - Publicat vineri, 10 decembrie 2021 11:24 / Actualizat vineri, 10 decembrie 2021 11:24

Cel mai bun pasator din 2021 e Ronaldo Deaconu (24 de ani), un mijlocaș care a jucat până acum doar pentru cluburi mici. El a creat 15 goluri ale lui Gaz Metan în sezonul acesta.

Cel mai bun servant din campionat e un mijlocaș ofensiv pe care nu l-a recrutat până acum niciunul dintre cluburile mari. Ronaldo Deaconu are 24 de ani și a evoluat până acum doar în formații mici, care-și propuneau să rămână în prima ligă: ASA Târgu Mureș, Chiajna, Sepsi, Gaz Metan. Pentru medieșeni a produs 15 goluri în anul acesta, cu pasele lui decisive.

Mai rămâne Ronaldo Deaconu în sărăcie?

Folosit ca extremă sau ca al doilea atacant, Deaconu a fost un nume vehiculat mai mereu în momentele în care mercato era deschis, inclusiv Becali se gândise la el ca la un posibil transfer pentru FCSB, dar mereu a rămas să joace în echipe din play-out.

Crescut ca junior în Olanda, Ronaldo poate să redevină interesant pentru vreun club mare în iarna aceasta, mai ales că Mediașul are probleme economice serioase și ar avea nevoie de niște cash. Din cauza crizei pe care o parcurge, clubul nu a reușit să plătească salariile și Deaconu a depus memoriu pentru a-și recupera banii. 

E bun, dar nu îl vede nimeni! Cât mai rămâne în sărăcie?
Ronaldo Deaconu, cel mai bun pasator din 2021

Președintele Valentin Iordănescu a anunțat de curând că situația mijlocașului a fost rezolvată: „Oricum, el depusese memoriu doar pentru salariile restante, nu ceruse și să devină liber de contract".

Deaconu e cotat de transfermarkt la un milion de euro, însă Gaz Metan l-ar vinde și pentru mai puțini bani. Medieșenii nu au încasat niciodată un milion de euro în schimbul vreunui jucător, în toată istoria clubului.

I-a lăsat pe toți cu mult în urmă

Printre cei mai buni pasatori din 2021 mai apar, în urma lui Deaconu, câteva nume surprinzătoare: Petrișor Petrescu, un mijlocaș care a evoluat în Liga 1 doar în prima parte a anului, până când a retrogradat cu Hermannstadt, și Sorescu, a cărui echipă, Dinamo, are un parcurs dezastruos. 

Mai sunt Achahbar, olandezul pe care Leo Grozavu îl scosese din lotul lui Sepsi din motive de indisciplină, și Roger, un mijlocaș brazilian care s-a impus ca titular indiscutabil la UTA, o pretendentă la calificarea în play-off în sezonul acesta.

Plus fotbaliști din cluburi mari, favorite la câștigarea campionatului: Deac și Adrian Păun, de la CFR, Dan Nistor, de la Universitatea Craiova. Toți sunt cu mult în urma lui Deaconu la numărul assist-urilor. 

Pase decisive în 2021

E bun, dar nu îl vede nimeni! Cât mai rămâne în sărăcie?

Goluri în 2021

E bun, dar nu îl vede nimeni! Cât mai rămâne în sărăcie?

S-a certat cu Rădoi

Deaconu n-a jucat niciun meci în echipa națională, nici măcar pentru reprezentativa U21 nu are vreo selecție. El a făcut parte din lotul pentru Jocurile Olimpice, a fost unul dintre fotbaliștii "peste vârstă" convocați. 

Deaconu n-a fost titular nici la Jocuri și a povestit, la întoarcerea de acolo, că îl enervase pe Rădoi: „S-a spus că nu jucam fiindcă nu eram pregătit fizic, pe urmă suporterii lui Gaz Metan au postat pe Facebook niște date monitorizate în antrenamente, care arătau că eram la un nivel bun de pregătire. Eu și preparatorul fizic am distribuit postarea lor, iar Mirel s-a supărat, a spus că nu mă va mai convoca niciodată. Probabil că nu m-ar mai fi chemat orice aș fi făcut eu în campionat”. 

Alt captiv: Sorescu

Ronaldo e unul dintre jucătorii subestimați, altul e Deian Sorescu. Dinamovistul apare în top și cu 7 pase decisive date în 2021, și cu 11 goluri. Randamentul lui bun nu l-a ajutat să scape de la Dinamo. A fost ofertat de Legia Varșovia și de FCSB, însă clubul nu i-a permis un transfer. El a fost blocat și din cauza situației în care se găsea clubul. 

Administratorul judiciar Zăvăleanu a explicat că Sorescu nu putea fi vândut înainte să fie constituită Adunarea Creditorilor și că doar cu aprobarea acesteia putea fi aprobat vreun transfer. Adunarea există acum, deci Sorescu ar avea ocazia să plece în iarna aceasta, dacă vor mai exista cluburi interesate. 

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Gigi Becali dezvăluie că i-a impus 3 fotbaliști lui Edi Iordănescu: „I-am zis de la început!”

Nelu Varga îl „înțeapă” pe Șumudică și are un mesaj despre viitorul lui Petrescu: „E visul lui și îi ofer toată susținerea!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
kensan.gmm
kensan.gmm  •  10 Decembrie 2021, 19:36

***. Cum sa denigrezi asa numele unui club? sunteti prosti sau ce mama naibii? aveti 8 clase facute in curtea scolii ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gazistu
gazistu  •  10 Decembrie 2021, 18:05

"Medieșenii nu au încasat niciodată un milion de euro în schimbul vreunui jucător, în toată istoria clubului." _________________________________________ D-lor Crăiţoiu, Răureanu si Manolache, de ce mintiti? eu v-am "urecheat"de fiecare data cand v-am prins "nepregatiti". ... In 2009, Alexandru Curtean era vandut de Gaz Metan la Poli TM cu 1,5 mil €, bani cu care Gazu si-a achizitonat imediat nocturna!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează