LIGA 1  ·  STEAUA

Ronny e student la limba română

Levy (44 de ani) face orice
Levy (44 de ani) face orice "sacrificiu" pentru a rămîne cît mai mult la Steaua Foto: Gabriela Arsenie (Bad Gastein)

Articol de - Publicat duminica, 19 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 18 iunie 2011 22:21

Israelianul a mai petrecut 10 luni în România, la Urziceni, dar acum a decis să înveţe cuvinte româneşti, ca să se descurce la Steaua.


Ronny Levy se pregăteşte să rămînă mult timp la Steaua. Experienţa precedentă pe care a avut-o în România, la Unirea Urziceni, nu l-a ajutat să înveţe limba româna, dar mandatul pe care l-a început la trupa roş-albastră l-a determinat să înceapă lecţiile de română, ca să-şi uşureze misiunea. El comunică deocamdată în engleză cu jucătorii, pe teren. Mai ales că majoritatea indicaţiilor sînt simple, fotbaliştii le pricep toţi.

Cînd are de vorbit mai mult, îl ajută secundul Caramarin. Fostul fotbalist de la FC Naţional îl cunoaşte bine pe israelian, pentru că i-a fost asistent şi la Unirea, aşa că reuşeşte să traducă şi tenta pe care vrea s-o dea tehnicianul. Cînd discuţiile dintre colaboratori se poartă în română, Levy cere să i se traducă, să-i fie explicate unele cuvinte: "Încerc să prind măcar cît să mă descurc".

Mulţi au avut doar şefi români
Steaua a mai avut pînă acum un singur antrenor care nu ştia limba română, pe Oleg Protasov, care a stat puţin în Ghencea. Nu doar din cauza tradiţiei clubului, există mulţi jucători care au avut parte pînă acum doar de tehnicieni vorbitori de română. Gabi Matei şi Băjenaru, nou-veniţi, s-au obişnuit să li se vorbească pe limba lor. La fel sînt şi jucătorii proveniţi de la "satelit".Veste uluitoare pentru Clanul Duduianu. “Regele Pian” nu a murit
Libertatea
Comentarii (4)
kostea  •  19 Iunie 2011, 10:51
Postat de alexandru_p pe 19 Iunie 2011, 01:25

da engleza n'au facut la scoala? asta e o mare problema. oamenii din tara asta inca nu si'au dat seama ca nu de ajuns sa stii bine cu mingea ca sa fii fotbalist. educatia si mintea formata sunt la fel de importante precum aspectele tehnice si fizice. uite la xavi, la lampard, la busquets, etc, etc,etc .. jucatori mega-cerebrali. iar ca fotbalist, mai ales din romania (cand scopul tau maret in viata de fapt e sa te transferi la un club din strainatate), sa stii o limba straina, de preferinta de circulatie internationala precum engleza e foarte important .. golanii astia stiu in schimb doar limba lui guta si salam!

Ma bucur enorm ca ti-ai dat seama de nivelul gandirii lotului Stelei

djdiu  •  19 Iunie 2011, 09:09

pai dc crezi ca jucatorii romani nu se adapteaza in strainatate? pt ca nu inteleg ce li se spune? crezi ca deac il intelegea pe magath? fotbalistii in timpul liber ar putea sa invete o limba straina (daca tot se cred asa de speciali) in loc sa mearga prin cluburi.

elciobandante  •  19 Iunie 2011, 03:08

profesoru de romana e galamaz clar

Vezi toate comentariile (4 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial
Eurosport
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
19:55 Europa League
Leverkusen Rangers
Digi 2, Look Plus, Telekom 1
19:55 Europa League
Sevilla - AS Roma
Digi 1, Look Sport, Telekom 2
22:00 Europa League
Wolves - Olympiakos
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 Europa League
Basel - Frankfurt
Digi 4, Look Sport, Telekom 2
Program TV complet

Liga 1