FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Rufo Collado a dezvăluit cum s-a făcut transferul verii la Dinamo: „Așa obișnuia Florentino Perez la Real Madrid. Nu știa ce urmează înainte să urce în avion”

Rufo Collado a avut astăzi o zi deschisă pentru media din România, dorind să ofere primele sale declarații complete despre Dinamo și despre campania de transferuri, spectaculoasă, a „câinilor”.
Rufo Collado a avut astăzi o zi deschisă pentru media din România, dorind să ofere primele sale declarații complete despre Dinamo și despre campania de transferuri, spectaculoasă, a „câinilor”.

Articol de , - Publicat joi, 08 octombrie 2020 17:28 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 22:20

Rufo Collado a avut astăzi o zi deschisă pentru media din România, dorind să ofere primele sale declarații complete despre Dinamo și despre campania de transferuri spectaculoasă a „câinilor”.

  • Un interviu extins veți putea citi vineri în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor, precum și în ediția digitală, pe GSP.RO. Până atunci, iată câteva pasaje din interviul eveniment, Collado povestind câteva detalii din "afacerea Aleix Garcia".

Directorul sportiv al roș-albilor a fost unul dintre oamenii importanți ai proiectului, până acum, a fost implicat în fiecare afacere, mai ales în cea a aducerii lui Aleix Garcia, boom-ul din mercato, transfer anunțat în exclusivitate de către GSP.RO. Mijlocașul de 23 de ani s-a despărțit în această vară de Manchester City și a fost pe lista mai multor cluburi din LaLiga, plus Galatasaray.

Secretul transferurilor spectaculoase de la Dinamo

- Señor Collado, pe o scală de la 1 la 10, de cât a făcut Dinamo transferuri?
- Sunt foarte mulțumit, fericit pentru această campanie de transferuri. Pentru mine a fost o perioadă foarte obositoare, am încheiat epuizat. De exemplu, transferul lui Aleix Garcia l-am finalizat în ultima oră a perioadei de mercato, la miezul nopții. Sunt foarte mulțumit de lotul pe care am reușit să-l conturăm!

- Cum a fost cu Aleix?
- Am negociat foarte multe ore pentru transferul lui, era logic să fie dificile tratativele pentru că e un fotbalist care a fost dorit de multe echipe din Europa, au fost 3-4 cluburi din Spania, nu a fost ușor să ne batem cu ele, dar jucătorul are cel mai important cuvânt de spus. El alege unde joacă. Gândiți-vă că a renunțat la mulți bani. Jobul meu a fost să încerc să-l conving că Dinamo e cea mai bună variantă pentru el din punct de vedere fotbalistic. Sunt foarte mândru că a ales Dinamo, că a ales proiectul nostru.

EXCLUSIV Rufo Collado a dezvăluit cum s-a făcut transferul verii la Dinamo: „Așa obișnuia Florentino Perez la Real Madrid. Nu știa ce urmează înainte să urce în avion”
Aleix Garcia

Collado: „A trebuit să renunțe la bani"

- Cine sau ce a fost factorul decisiv?
- Multe dintre aspecte au fost simple, nu a trebuit să-l conving să aleagă Bucureștiul, s-a informat și el despre tot ce e aici. A trebuit să renunțe la bani, dar l-a convins proiectul sportiv pe care i l-am propus, e un proiect ambițios.

- Care a fost cel mai greu de realizat transfer?
- Cel mai greu de adus a fost Aleix pentru că a fost ultimul și pentru că avea foarte multe alte oferte. Nu a fost ușor să negociem, sunt discuții îndelungi cu jucătorii, cu impresarii, cu cluburile. E și mai greu când jucătorii sunt liberi de contract pentru că au variante bune, peste tot.

- Ne puteți dezvălui un detaliu amuzant de la negocieri? Sau ceva care v-a rămas întipărit în minte?
- Un moment aparte de la aceste transferuri l-a avut în prim-plan tot pe Aleix Garcia. A semnat contractul în avion, pe ultima sută de metri. Înainte să urce în avion, nu știa ce să facă, ce echipă să aleagă și a ales, din fericire, destinația București! A fost ceva în genul cum obișnuia Florentino Perez la Real Madrid pe vremuri. Îi sunt foarte recunoscător lui Aleix, știe că a venit la un club mare, cu istorie grandioasă în spate. El a venit să ajute Dinamo să ajungă sus, acolo unde merită.

Logic, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să o luăm pas cu pas, anul viitor să încercăm mai mult și tot așa, progresiv. obiectivul pentru anul acesta este calificarea în play-off
- Rufo Collado, director sportiv Dinamo

VIDEO. Cosmin Moți despre o eventuală revenire la Dinamo: „Nu vreau să mă întorc și să joc cu numele”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Le flutură vântul în buzunare! Cât de mari sunt restanțele salariale de la Dinamo

Uriașul transferat de Dinamo e puternic, dar și capricios: „Uneori, colegii trebuie să-mi ia telecomanda din mână”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
elgabri
elgabri  •  08 Octombrie 2020, 22:43

Gigi Becali : "Suporterii noștri sunt asa cum sunt, nu au prea multe clase, vor înțelege ei''!

creeperno
creeperno  •  08 Octombrie 2020, 22:35

Bravo Rufo!

1745flo
1745flo  •  08 Octombrie 2020, 22:33

Forza Dinamo!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează