FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

Gigi Becali l-a întâlnit pe Teodor Crăciunescu la mănăstire: „Mi-a spus că stă mai mult acolo, că se roagă” + Reacția lui Ion Crăciunescu

Mânăstirea Frăsinei
Mânăstirea Frăsinei

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 februarie 2021 10:52 / Actualizat sambata, 27 februarie 2021 12:15

Retras din arbitraj din cauza unor probleme medicale serioase, Teo Crăciunescu a dispărut complet din peisajul fotbalistic de la noi. Se ocupă de niște afaceri ale mamei sale, dar în marea parte a timpului merge la biserici și mănăstiri. În plus, și-a lăsat barbă. Tatăl lui Teo, fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu, nu pare foarte încântat că fiul său a luat-o pe calea credinţei.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea în care a fost Ion Crăciunescu invitat a fost difuzată prima dată în martie 2020.

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO, Ion Crăciunescu a dezvăluit că Teo este un tip religios și că are mai multă dragoste față de biserică decât el. Mai mult, Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a spus de curând că l-a întâlnit pe Crăciunescu jr. la Mănăstirea Frăsinei, din Vâlcea.

Iată dialogul lui Ovidiu Ioanițoaia cu Ion Crăciunescu:

- Nelule, băiatul tău, Teo, s-a retras din arbitraj înainte de termen. Am auzit că s-a călugărit, e adevărat?
- De călugărit nu s-a călugărit, dar este un tip religios. El are mai mare dragoste față de biserică. Față de alte lucruri, dar nu s-a călugărit. Eu îi respect doleanța și i-am respectat-o întotdeauna. Mai stau de vorbă cu el din când în când și uneori mă deranjează când îl văd cu barbă mult prea mare.

- Are barbă mare?
- Are, dar mai are perioade în care renunță. Am discuții cu el, dar este un copil excepțional.

- Dar de ce s-a retras înainte de termen?
- L-au dat afară! L-au retrogradat.

- Dar el putea să mai arbitreze...
- Nea Ovidiu, fiecare părinte își dorește.... Și acum îmi reproșează unii că de ce nu l-am delegat la Liga 1 când eram la Comisie. Grigorescu îi dăduse 17 meciuri în Liga 1, eu doar câteva. El ca și copil poate se aștepta la altceva, dar și eu a fel din partea lui. Și eu mă gândesc... Na, așa s-a întâmplat.

- Avea talent ca arbitru?
- El e un copil cu totul și cu totul excepțional. El compensa mult cu munca, deși jucase fotbal. El era rigid ca arbitru, dar lucrurile astea se pot corija, îndrepta.

Gigi Becali: „M-am întâlnit cu el la Frăsinei, acolo”

Zilele trecute, într-o intervenție la Digi Sport Special, Gigi Becali a avut un dialog cu Ion Crăciunescu despre fiul său, Teo, cu care s-a întâlnit la o mănăstire.

  • Gigi Becali: M-am întâlnit cu băiatul tău la Frăsinei.
  • Ion Crăciunescu: Nu pot să spun ceva rău de tine. Mai ales că mi-l pun pe fi-miu în cap dacă zic ceva de tine.
  • Gigi Becali: M-am întâlnit cu el la Frăsinei, acolo. M-am bucurat foarte tare.
  • Ion Crăciunescu: Aaaa, sunteți pe același drum. Te cred, dacă spuneai că l-ai întâlnit în altă parte, nu te credeam. Te cred sută la sută.
  • Gigi Becali: Știi ce mi-a spus? Mi-a spus că stă mai mult acolo ca se roagă pentru tine, pentru sănătatea ta.
  • Ion Crăciunescu: Aaa, frumos, frumos. Mulțumesc mult!

Problemele medicale l-au retras în 2015 din arbitraj

Fiul lui Ion Craciunescu, Teo, s-a văzut forțat să renunțe la arbitraj în urmă cu șase ani. Se pare că în spatele deciziei au fost și motive medicale acesta având o afecțiune la coloana vertebrală. 

"Am decis să renunţ la arbitraj. Nu mi-aş fi dorit asta, sunt împins din cauza problemelor medicale pe care le am. Am fost diagnosticat cu discopatie lombară, care mi-a deteriorat câteva discuri intervertebrale de la nivelul coloanei lombare. Practic, un început de hernie de disc. E foarte dureroasă. Mi-am dorit să revin, iar în momentul în care am reînceput pregătirea, după o lungă perioadă de refacere, durerile au apărut din nou. Am preferat să pun stop pentru că nu mai puteam să fiu apt din punct de vedere medical, iar sănătatea e mult mai importantă în acest moment", dezvăluia Teo Craciunescu pentru Gazeta Sporturilor, în februarie 2015.

"Nu ştiu dacă mai merită acum să devină cineva arbitru de fotbal, mai ales în România. De ce? Fiindcă nu există credibilitate în rîndul celor care o fac. Această meserie e mereu suspicionată, pusă la perete, aşa e foarte greu să faci faţă şi să progresezi"
Teo Crăciunescu

"N-am avut prea multe realizări..."

Fiul lui Ion Crăciunescu privea în urmă la cariera sa şi făcea o radiografie în care nu se menajează. "Nu pot să spun că am făcut o carieră în arbitraj pentru că n-am avut prea multe realizări, n-am arbitrat finale de Cupa României şi nici n-am ajuns la un Campionat European sau Mondial. Eu mai mult m-am jucat de-a arbitrajul, dacă pot să spun aşa. N-am avut chiar o carieră de succes, aşa cum poate îmi doream atunci când am început. Aveam alte standarde de performanţă pe care doream să le realizez, dar nu a fost să fie. Acum, după 13 ani, trebuie să spun stop acestui moment din viaţa mea", declara Crăciunescu junior, care conform regulamentului ar mai fi avut dreptul să arbitreze până în decembrie 2022.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Ianis Hagi, analizat de un fost internațional: „Cred că e în primii zece fotbaliști ai lumii! Are calități la un nivel foarte înalt”

Ne SCUFUNDĂM! Cum s-a făcut de rușine Liga 1 în acest sezon + comparație usturătoare cu Thailanda!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
badie
badie  •  28 Februarie 2021, 19:25

Foarte frumos! Doamne ajuta!

1ianuarie
1ianuarie  •  27 Februarie 2021, 15:58
Postat de cata23 pe 27 Februarie 2021, 13:23

Foarte frumos ca si-a găsit vocația... ca arbitru eu nu l-as pune nici la VAR

Are destul var la biserică,să le zugrăvească!

sasesase
sasesase  •  27 Februarie 2021, 14:07
Postat de vali.gazzaev pe 27 Februarie 2021, 11:32

Imi aduc aminte de el, un arbitru foarte slab. L-a tinut in brate taica'sau cat a putut, pana cand i-au taiat astia macaroana, si atunci logic ca a picat si fiul. Oricum nu era recomandat de nimic pt meseria asta. Un antitalent, cum din pacate sunt multi altii care activeaza si azi in liga 1.

Corect punctat! Cat despre sora lui Teo, Alina, Ion Craciunescu a incercat sa o faca mare atleta pe vremea cand valcea era dominata de Ionela Tîrlea! Binenteles, nici Teo nici Alina nu au stralucit pe plan sportiv, exact cum Nelu Craciunescu a fost un arbitru al sistemuluiw, pro Steaua Bucuresti! Vrajelile care le baga la studioul DIGI nu au nimic in comun cu realitatea! Tot orasul Ramnicu Valcea stie cine si ce facea Nelu!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează