FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

S-a păcălit Steaua? » Hizo spune că Stanciu suferă de o afecţiune care l-ar împiedica să se antreneze la nivelul maxim

Stanciu şi Hizo au lucrat împreună la Vaslui din septembrie 2012
Stanciu şi Hizo au lucrat împreună la Vaslui din septembrie 2012

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2013 00:00 / Actualizat joi, 11 aprilie 2013 00:57

”Dulăul” a povestit că liderul ”naţionalei” de tineret are lombosciatică, o problemă a coloanei care se manifestă cu crize de durere şi necesită tratament şi recuperare, dar specialiştii sînt de părere că Nicu se poate trata.

Hizo crede că noua achiziţie scumpă Stelei, Nicolae Stanciu, nu a jucat la Vaslui la cel mai bun nivel din pricina unei probleme medicale. "A avut dureri mari chiar şi înaintea partidei noastre cu Steaua. El suferă de lombosciatică acută şi uneori apar simptomele", a declarat antrenorul la DigiSport.

Becali a plătit 700.000 de euro pentru Stanciu şi mijlocaşul în vîrstă de 19 ani urmează să sosească în Ghencea în vara asta.

Riscă roş-albaştrii?
Un preparator fizic cu mare experienţă în Liga 1 explică de ce a ajuns noul stelist în situaţia aceasta şi ce trebuie să facă: "Lombosciatica este o boală numai dacă are rădăcini adînci, de ordinul anilor, şi există pe un fond genetic. Ce înseamnă: un jucător are probleme la nivelul discurilor intervertebrale ale coloanei vertebrale lombare. Din această zonă iese rădăcina nervului spinal sciatic, care răspunde de membrele inferioare. De aici pot apărea probleme cu picioarele: contracturi, leziuni, scăderi ale mobilităţii. Dar pentru un tînăr, lombosciatica e o chestie trecătoare, de maximum trei săptămîni".

Staff-ul Stelei va trebui să-i acorde atenţie lui Stanciu din acest punct de vedere: "Pe lîngă pauza din programul normal şi exerciţii speciale în sală, mai este un aspect care poate determina recidiva crizelor de lombosciatică: antrenamentele negîndite, cu sărituri şi aterizare pe teren dur, lucru fizic pe teren tare, cu schimbări de direcţie, genuflexiuni cu greutăţi în spate".

Iancu avea un "defect"
Înainte de Stanciu, Steaua s-a orientat către alt tînăr din Liga 1, pe care l-a şi achiziţionat. E vorba despre Gabi Iancu, de la Viitorul. Atacantul a costat 500.000 de euro şi a semnat cu roş-albaştrii în iarna trecută, dar a început cariera în Ghencea cu recuperare în urma unei operaţii la menisc. Iancu avea deja o sensibilitate în momentul în care a fost cumpărat şi a necesitat intervenţie chirurgicală.

Stanciu: "Hizo minte şi nu înţeleg de ce!"

Nicuşor Stanciu este şocat de afirmaţiile fostului său antrenor şi spune că declaraţiile acestuia sînt mincinoase .

- Nicuşor, Viorel Hizo a zis că ai lombosciatică acută...
- (răspunde calm, dar ridică tonul după ce aude întrebarea) Stai puţin, ce a spus că aş avea eu?!

- Lombosciatică acută, adică o afecţiune a coloanei vertebrale.
- Nu, nu am probleme de acest gen! Singura problemă medicală pe care am avut-o a fost la 15 ani, cînd m-am operat la genunchi, dar de atunci m-a ferit Dumnezeu de accidentări sau alte dureri.

- Dar te-ai plîns vreodată de dureri la coloană?
- Nu, niciodată, chiar nu înţeleg de ce domnul Hizo a spus aşa ceva despre mine pentru că nu este adevărat! Eu m-am antrenat normal de fiecare dată, am şi jucat cînd a fost nevoie de mine şi am dat totul. Dacă aş fi avut lombosciatică, nu cred că mai puteam juca de la dureri, nu aş fi putut face efort.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
supersolo
supersolo  •  11 Aprilie 2013, 13:18

corect, plata se face dupa vizitz medicala ....care nu e o formalitate ....

edward.
edward.  •  11 Aprilie 2013, 12:45
Postat de thrall17 pe 11 Aprilie 2013, 11:54

Si ce treaba are daca e rapidist...ca nu joaca stanciu in weekend.Asa s-a zis si cu iancu...nu are nimic si la 1 sapt dupa apare in ziare ca s-a operat

Teoretic nici o treaba, Am zis ca poate in mintea lui crede ca ajuta Rapiul astfel, reusind sa produca un mic scandal la Steaua ca nu s-au verificat respectivele probleme ale jucatorului inainte de a-l transfera.

andrey321
andrey321  •  11 Aprilie 2013, 12:32
Postat de freegigi pe 11 Aprilie 2013, 11:24

Transferul deja s-a facut, banii s-au platit, e problema Stelei daca nu i-a facut baiatului vizita medicala.

banii intra in contul vasluiului dupa ce trece nicusor vizita medicala nu inainte

Vezi toate comentariile (40)
Comentează