FOTBAL  »  Superliga  »  IONUŢ LUPESCU ACUZĂ ARBITRAJELE PRO-STEAUA DIN 2008

“S-a umplut paharul!”

Articol de - Publicat miercuri, 30 aprilie 2008 00:00

Declaraţiile făcute ieri de directorul general al FRF sînt privite cu suspiciune de roş-albaştri, care cred că Lupescu pune presiune pe brigada derbyului cu Dinamo.

Cu doar 5 zile înaintea marelui meci Steaua - Dinamo, Ionuţ Lupescu, adică omul care e responsabil de delegarea arbitrilor la partidele din Liga I, a făcut ieri o serie de declaraţii prin care a atacat arbitrajele de care a avut parte trupa din Ghencea în primăvară.

“Într-adevăr, au fost în acest retur prea multe greseli de arbitraj în favoarea echipei Steaua. Eu nu vorbesc de conspiraţii, dar ce­ea ce e adevărat trebuie spus şi eu spun: Steaua a beneficiat de prea multe greşeli majore de ar­bitraj. Din păcate, aşa s-a întîm­plat”, a declarat directorul general al FRF.

Steaua: “Lupescu e dinamovist”
Lupescu a adăugat totuşi că actuala ierarhie nu a fost stabilită exclusiv de brigăzile de arbitri.

“Cu toate acestea, în nici un caz nu se poate spune că titlul a fost sau va fi decis de arbitri. Cred că per total, pe un campionat întreg, toate echi­pele au avut mai mult sau mai pu­ţin de pierdut de pe urma arbitrilor”, a adăugat Lu­pescu.

Declaraţiile oficialului FRF sînt privite cu suspiciune în Ghencea, mai ales că vin înaintea derby-ului cu Dinamo din partea unui fost mare fotbalist din Ştefan cel Mare. Lupescu a jucat 7 ani în alb-roşu şi e considerat unul dintre simbolurile “cîinilor”.

Adi Ilie: “Sîntem curaţi!”
Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, a replicat la afirmaţiile lui Lupescu: “Nu avem de ce să ne temem că la meciul cu Dinamo arbitrii vor înţelege, din ceea ce a spus Lupescu, că Steaua trebuie dezavantajată. Noi sîntem curaţi şi greşelile făcute de arbitri în favoarea noastră n-au fost voite, pentru că erori sînt în fiecare etapă. De exemplu, la Craiova, a fost ofsaid la golul lui Pepe, corect, dar cu 7 minute mai devreme Mendoza a scăpat singur cu Bornescu şi a fost oprit aiurea de acelaşi asistent. Asta ca să nu se mai spună că Steaua e avantajată”.

Kaiserul e în dubiu
Directorul general al FRF încă nu ştie pe cine va delega la derbyul de duminică, avînd de ales între Augustus Constantin şi Balaj. Dezavantajul ultimului este eroarea din ultima etapă, cînd n-a acordat penalty oaspeţilor la Mioveni - CFR 0-0, dar Lupescu nu primise nici pînă ieri raportul observatorului de arbitri, Marcel Lică. În caz că i-ar fi acordat lui Balaj notă de suspendare, sub 7, acesta ar fi trebuit să anunţe imediat FRF.

“Am citit în Gazeta Sporturilor de marţi o analiză a greşelilor de arbitraj şi concluzia era că CFR a fost mult mai avantajată decît Steaua în acest sezon. Deci, ce spune Lupescu nu e susţinut de argumente”
Valeriu Argăseală preşedinte Steaua

“Nu va avea nimeni curajul, indiferent cine va fi arbitru, să o fure pe Dinamo duminică. Vor fi o presiune
şi o responsabilitate teribile pe umerii arbitrului”
Cristi Borcea preşedinte executiv Dinamo

“Aberaţii marca Lupescu, nici n-am ce comenta la astfel de afirmaţii”
Gigi Becali patron Steaua

“Fără să fac legătură cu ce a spus Lupescu, consider că nu e momentul, înaintea unui meci crucial cum va fi cel dintre Dinamo şi Steaua, să facem astfel de comentarii”
Gh. Constantin preşedinte CCA

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (144)
 •  01 Mai 2008, 01:14

Imi este sila de comentariile retardate facute de stelisti....Voi nu sinteti in stare sa dati mai mult de un gol lui UTA si vreti sa dati 3,4 lui Dinamo....Sinteti facuti la betie din resturi de l aba!....SLUGILOR!!!!!

 •  30 Aprilie 2008, 18:10

Steaua e cea mai in forma echpa in momentul de fatza. Venim peste voi ca un buldozer si va rupem. Rugati-va sa nu luat vreo 3-4. Astea sunt declaratii sa va acoperiti si voi in fata suporterilor sa nu zica aia ca ati fost blat, dar voi CHIAR NU PUTETI SA BATETI STEAUA.

 •  30 Aprilie 2008, 18:09

@gimi iar CFR daca nu era avantajata in tur, acum era pe locul 4 si Rapid juca in LC (tur preliminar)

Vezi toate comentariile (144)
Comentează