FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FC BOTOȘANI

Ioan Ovidiu Sabău a prefațat play-out-ul: „Nu veți vedea meciuri spectaculoase. Să ne salvăm de la retrogradare, mai întâi”. Care sunt noile obiective la U Cluj

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 14:05 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 15:52

U Cluj a ratat lamentabil play-off-ul, dar Neluțu Sabău a precizat că „șepcile roșii” trebuie să treacă peste această frustrare. Obiectivul este barajul pentru Conference League, unul dintre primele două locuri din play-out, plus finala Cupei României.

U Cluj a fost zgâlțâită de ratarea play-off-ului, mai ales că înaintea ultimelor etape din sezonul regulat ocupa o poziție care să-i asigure accesul în Top 6. O remiză albă la Voluntari, coroborată cu victoria in extremis a lui Sepsi la Ploiești, 2-1 cu Petrolul, a făcut - din nou! - ca formația din Covasna să aducă necazul în echipa alb-negrilor.

În mai 2023, Sepsi învingea la penalty-uri U Cluj și câștiga Cupa României la Sibiu.

Cu ce se mândește U Cluj: „Am fi depășit pragul de 10.000” » Obiectivele „șepcilor roșii” după ratarea play-out-ului
U CLUJ
Cu ce se mândește U Cluj: „Am fi depășit pragul de 10.000” » Obiectivele „șepcilor roșii” după ratarea play-out-ului

Vizită la psiholog pentru jucătorii lui U Cluj: „Am insistat pe detaliul acesta, de a ne ridica, asta e viața!"

Ioan Ovidiu Sabău a explicat înaintea startului play-out-ului, azi, de la ora 17:30, cu FC Botoșani, ce a trebuit să repare la echipă, după dezamăgirea trăită.

"În ultimele două zile, am insistat pe detaliul acesta, de a ne ridica, asta e viața noastră, cu bune, cu rele. Avem nouă finale, nu e momentul să stăm, să analizăm. Da, nu putem fi indiferenți. Să muncim mai mult, să învățăm din greșeli, să fim afectați, iar când intrăm pe teren să fie voință, concentrare, să înțelegi ce poți pierde și ce poți câștiga.

Atunci, acele momente să fie tratate cu o stare de bine. Eu cred că jucătorii au capacitatea de a se motiva, chiar dacă avem doi jucători suspendați, ambii cu experiență, Chipciu și Bic.

Avem contracte, suntem profesioniști, trebuie să fim responsabili, să luptăm", a declarat Ioan Ovidiu Sabău în cadrul conferinței dinaintea partidei cu moldovenii.

Ioan Ovidiu Sabău despre realitatea din play-out: „Nu poți sta relaxat, mai întâi, să te salvezi matematic de la retrogradare”

Barajul de Conference League și finala Cupei României sunt cele două obiective la Cluj pentru primăvara 2024.

„Asta îmi doresc, asta am transmis. Dacă își doresc și jucătorii, vom vedea la sfârșit. La ce jucători sunt, trebuie să-ți fixezi astfel de obiective. Am termina pe primul loc din play-out, mai bine ca anul trecut.

Toate echipele au făcut investiții. Și noi ne-am dorit un jucător, nu ne-am putut atinge de el, fiindcă a ales o altă echipă, cu mai puține puncte decât noi, aceasta pentru cei ce susțin că s-a investit mult la U Cluj. Toate echipele au investit, sunt la același nivel.

Te obligă brand-ul U Cluj, suporteri, stabilitate financiară, să nu te mulțumești cu puțin. Când cineva te respectă, te apreciază, și tu, ca jucător, trebuie să-ți iei niște angajamente pe care să le onorezi.

Dacă ne vom obișnui cu obiectivele importante, am fost "acolo", sus, trebuie să ne antrenăm presiunea. Ne va ajuta pentru anul viitor. Ar fi fost extraordinar (play-off-ul), n-ar fi fost presiunea rezultatelor, m-ar fi ajutat și pe mine pentru stagiunea viitoare...

Primul obiectiv din play-out, la toate echipele, acesta este: să te salvezi de la retrogradare! Nu poți sta relaxat, până când matematic nu ești salvat de la retrogradare. Acei jucători cu caracter puternic își vor îndeplini obiectivul", a declarat Neluțu.

Eu sper, ca antrenor, să-i aduc pe jucători la o formă bună. Rolul nostru este să găsim ceva să-i atingă, dar și ei joacă pentru familia lor, pentru bani, pentru viitorul lor. Așa e în România, antrenorul trebuie să-și responsabilizeze jucătorul
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Ce va urma în play-out: „Pragmatism total, să nu primești gol”

„În primul rând, a trebuit să mă reîncarc eu! Și noi, antrenorii, avem nevoie. Într-o astfel de situație, eram dărâmat total. Aveam niște planuri și s-a dărâmat tot. Acea stare vrei s-o ascunzi, dar jucătorii o simt. Trebuie să transmit încredere.

Să nu începem să vedem doar lucrurile negative, trebuie să avem încredere unii în ceilalți.

În play-out, n-o să vedeți meciuri bune, spectaculoase! Nimeni nu riscă. Pragmatism total, să nu primești gol. Foarte greu va fi. Mă aștept la jucători să fie concentrați, să se bată pentru fiecare minge, să câștige. La prima vedere, plecăm ca favorită, dar am văzut meciul Botoșaniului cu Farul.

Botoșaniul nu abandonează, are încredere că poate prinde măcar un loc de baraj. Farul a avut jumătate de ocazie”, a mai punctat antrenorul.

Eu mă analizez pe mine, eu sunt critic cu mine, în primul rând! În online, toți sunt curajoși, își permit orice, de aceea unii pot fi influențați de anumite critici. Jucătorii au fost foarte supărați în vestiar, dar fără să dea vina unul pe celălalt! Astea sunt zvonuri. Există respect, jucătorii au susținerea mea totală. Eu nu sunt antrenor de rezultate
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

VIDEO Dan Nistor, declarații după înfrângerea ce i-a costat pe clujeni accesul în play-off: „Nu am reușit să fructificăm nicio ocazie creată”

Citește și alte știri:

LIVE DE LA ORA 17:30 U Cluj - FC Botoșani, în deschiderea play-out-ului. Echipele probabile + cele mai tari cote

VIDEO Dinamoviștii la startul play-out-ului: „Fără baraj”. Care este situația lui Dennis Politic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează