FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Salarii de criză la Dinamo! Cât câștigă noile transferuri comparativ cu spaniolii lui Cortacero

Articol de GSP - Publicat luni, 08 februarie 2021 14:27 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 16:08

Dinamo i-a prezentat oficial pe  Jonathan Morsay (23 de ani), împrumutat de la Chievo Verona, și pe portarul Gudmund Kongshavn (30 de ani), liber de contract după ce-a reziliat cu Aalesunds.

Roș-albii nu s-au mai aruncat la salarii mari, așa cum s-a întâmplat la începutul „epocii Pablo Cortacero". Când un salariu pornea de la 15.000 de euro și depășea 30.000 de euro pe lună la jucătorii aduși de managementul spaniol, doar prin intermediul impresarilor „acreditați" de iberici. Acum, există un plafon salarial, nu este depășit. S-au implicat atât liderii programului socios DDB, care încearcă să susțină supraviețuirea clubului, sunt ajutați și de o casă de avocatură recomandată de Nicolae Badea, pentru ca toate contractele să fie făcute în așa fel încât Dinamo să nu fie târâtă ulterior în litigii.

Salarii de criză la Dinamo

Câinii" nu mai aruncă banii pe fereastră. După mai multe refuzuri, rusul Lodigin, italianul Piscitelli și polonezul Bulka, Dinamo l-a adus pe norvegianul Kongshavn, căruia i-au oferit 7.000 de euro pe lună, susțin apropiții clubului. 

Fotbalistul vine de la o echipă retrogradată în liga secundă a țării sale, dar are, totuși, experiența meciurilor în prima divizie. Nordicul este remunerat mult mai bine decât titularul din 2021 al roș-albilor, Mihai Eșanu, care câștigă 1.500 de euro pe lună. Salariul tânărului de 22 de ani nu trebuie să surprindă: toți cei crescuți la club au aproximativ aceeași remunerație, mai puțin Ricardo Grigore, care câștigă 2.500 de euro pe lună.

Dinamo încă are priză la străini

 Nepomuceno a semnat pentru 5.000 de euro pe lună, internaționalul din Curacao venind de la Halifax (liga a cincea engleză). Culmea este că și Steliano Filip a venit pe aceeași sumă, 5.000 de euro pe lună, una mică pentru cota lui, având în vedere că a jucat și la Euro 2016. Doar că fostul căpitan al „câinilor" a acceptat o remunerație modică pentru a ajuta clubul în momente de criză, fiind convins de DDB și de Nicolae Badea, urmând ca din vară să-și negocieze un salariu mult mai mare, în funcție de ceea ce sa va întâmpla atunci.

Morsay a venit împrumut de la Chievo Verona (Serie B), iar Dinamo susține doar o parte din salariu, câteva mii de euro, cea mai mare parte fiind suportată de către italieni. Și cu Mejias a fost la fel: „câinii" plăteau 8.000 de euro pe lună, în timp ce Middlesbrough suporta 12.000 de euro pe lună

3.000 de eurocâștigă pe lună primul transfer al "câinilor" din 2021, Andrei Blejdea, ex-FC Argeș

25.000 de euroera salariul lunar al lui Rene Roman la Dinamo

33.000 de euroera salariul lunar al lui Borja Valle în Ștefan cel Mare

6.000 de eurocâștiga italianul Piscitelli la Dinamo

27.000 de euroera salariul lunar al lui Cosmin Contra la Dinamo

20.000 de eurocâștiga pe lună Camara în tricoul "câinilor", așteptând acum acordul de transfer pentru a merge la U Craiova.

VIDEO Ionuț Chirilă: „Am 3-4 prieteni care ar putea cumpăra Dinamo”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

PCH, anunț major înainte de Dinamo - FCSB! Fanii solicită ca meciul să se joace cu spectatori: „Suntem dispuși să împărțim stadionul cu rivalii”

EXCLUSIV Decizia lui Dinamo, criticată vehement: „Amatorismul a distrus clubul! Trebuie făcut ca în cazul lui Andrei Vlad”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
creeperno290
creeperno290  •  08 Februarie 2021, 22:43

E logic sa aiba salariu mai mare norvegianul caci el vine la Dinamo pentru bani, nu pentru dragoste. Esanu sa demonstreze sezonul asta ca e portar de liga 1 si ca merita salariu mai mare

catalin.palcu
catalin.palcu  •  08 Februarie 2021, 18:38
Postat de Leo Sima pe 08 Februarie 2021, 16:53

Cum e posibil sa-i dai lui Esanu, un tanar promitator, dinamovist de mic, 1500 pe luna si sa-l aduci pe neica-nimeni asta din liga 2 norvegiana pe 7000?

Pai Esanu a debutat la Divizia A acum o luna! El a jucat la diviziile inferioare pana una alta si apara la Dinamo 2 , alternativ cu Mitrovici. Asa ca e normal sa aiba un contact de U21, de echipa secunda. Sunt convins ca se va renegocia acest contract la vara. ceilalti jucatori U21, cu exceptia Ehmann, sa zica bodaproste de 1500 de euro pe luna! Ma indoiesc ca dupa ce trec de 22 de ani, isi mai gasesc din ei echipa la primele 2 divizii.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  08 Februarie 2021, 18:17
Postat de manutd.steaua pe 08 Februarie 2021, 16:14

Pana acum,astia au adunat ilegal toate punctele,cu jucatori pe care nu si-au permis sa-i plateasca! dinamo,echipa tinuta in palme de lpf....de ce oare nu si-au afus niste jucatori adevarati,de vreo 3-4000.000 pe luna,salariu.Numai bine ajungeau in play off si dupa scapa de ei,ca si cu ceilalti!

Dar infrangerea de saptamana cu FCSB a fost legala sau nu? Jucatorii aia au facut intelegeri cu DDB si au fost platiti sau urmeaza, desi ceva mai putin decat semnasera. Nu o sa ramana nimeni neplatit, stai linistit. Altfel, nu luam licenta

Vezi toate comentariile (13)
Comentează