FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO -STEAUA 1-3

Salvatore Toto Rusescu! » Steaua visează din nou la titlu după 3-1 cu Dinamo

Deşi a marcat, Niculae a privit neputincios cum Steaua cîştigă
Deşi a marcat, Niculae a privit neputincios cum Steaua cîştigă

Articol de - Publicat marti, 06 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 decembrie 2011 00:16

 

Atacantul pe care Steaua l-a ţinut mai mult rezervă a arătat iar că e bun şi-a dat două goluri cînd Dinamo domina. "Schillaci" al lui Ilie Stan i-a păstrat antrenorului postul, iar echipa lui visează iar la titlu.

E răcoare, nu frig, şi plouă mărunt peste stadionul ale cărui tribune parcă se tot îndepărtează de teren şi de fotbalişti o dată cu fiecare arenă modernă care se construieşte. Stadioane pe care oamenii le văd şi le compară cu acesta veche al lui Dinamo. Spectatorilor din peluze ar trebui să li se dea cîte un binoclu la intrare, aşa cum se înmînează ochelarii pentru filmele 3D din cinematografe. :)

Gafa lui Iliev

Jucătorii ar fi mai aproape de ei şi poate lumea nu s-ar mai mira cum liderul Dinamo e abia la retrogradare la numărul de spectatori aduşi pe propriul teren. Portarul Bălgrădean, un om venit de curînd în Ştefan cel Mare, salută fiecare sector uimit cînd calcă pe iarbă şi se vede înconjurat de tribune pline. Steliştii reacţionează şi ei. Amîndouă joacă mai bine decît o fac de obicei. Efectul de derby obligă două trupe nu prea spectaculoase să joace deschis, se dă un gol repede şi imediat încă unul.

Tocmai bulgarul Iliev face un henţ în careul propriu, experienţa nu e de ajuns pentru Dinamo-Steaua!, şi Niculae trage atît de tare că mingea sare din Tătăruşanu în transversală, iar în portar şi se opreşte în plasă. Penalty-ul transformat ca la bowling e urmat de alt gol straniu şi spectaculos. Rusescu nu mai prinde mingea la fel de bine ca la Gelsenkirchen, dar balonul alunecă parcă din ce în ce mai repede, de la 25 de metri, şi ţîşneşte pe lîngă Bălgrădean, care nici în plonjon nu-l mai ajunge cu mîinile. Fostul ialomiţean aleargă ciudat şi cînd se bucură. Un atacant care n-are acurateţea lui Bogdan Stanciu, nici forţa lui Bilaşco, nu e nici un speculant precum Kapetanos. Cum naiba face de inventează goluri?

"Eme" impecabil
Dinamo domină restul primei părţi şi o începe pe a doua chiar mai bine, cu Steaua blocată în faţa lui Tătăruşanu. Roş-albaştrii se apără însă bine, cu incredibilul Emeghara anihilînd marile speranţe Alexe şi Ganea. Nigerianul dă impresia c-ar mai putea juca titular în Liga 1 şi dacă ar mai face cîteva operaţii. A trecut prin chinuri şi cîrje şi acum nimeni nu poate trece de el! "Cîinii" riscă din ce în ce mai mult, încurajaţi de paşii înapoi pe care-i fac adversarii, dar cînd Steaua reuşeşte să iasă din strînsoare, mingea ajunge iar la Rusescu. Raul preia calm şi o trimite iar în poartă. 1-2.

Palma lui Costea II
Împotriva felului în care se juca şi împotriva carierei lui de rezervă utilizată în cazuri extreme, Raul face meciul vieţii! Un Salvatore "Toto" Schillaci al Stelei. O armă pe care antrenorii şi patronul au ţinut-o ascunsă crezînd că au artileria grea "Costea". Lui Dinamo i-a mai rămas o jumătate de oră, dar nici jucătorii ei, nici spectatorii nu mai au răbdare.

În tribunele pînă la care lumina nici nu ajunge, lumea şi-a adus aminte de Champions League, vede clar stadionul vechi şi urît. 600 de stelişti bat din palme. Lor parcă le e şi frică să mai sărbătorească ceva! Tresar după ce marchează şi Mihai Costea şi se trezesc cu toată echipa sărind de fericire în faţa lor.

Dilemele golurilor din prima repriză

1. A fost penalty pentru Dinamo?
În minutul 20, Balaj a dictat 11 metri în favoarea "cîinilor" pentru un henţ al lui Iliev, aflat în duel cu Marius Niculae. Reluările TV au demonstrat că decizia "centralului" băimărean a fost perfectă pentru că stoperul bulgar întinde mîna după minge şi o atinge în mod voit. "Penalty clar, Balaj a decis corect" a fost şi părerea unui fost arbitru internaţional.

2. A greşit Bălgrădean?
Primul gol al lui Rusescu ridică o întrebare: execuţie imparabilă sau a fost vorba despre o eroare a goalkeeper-ului dinamovist? "Golul e unul fantastic pentru că Rusescu prinde un şut care ia o traiectorie ciudată. Totuşi, Bălgrădean, dacă ar fi fost inspirat, ar fi făcut un pas în lateral şi atunci ar fi putut să scoată şutul, însă nu e un gol pe care să i-l impuţi în totalitate portarului. Nu e o gafă", a spus Dan Stîngaciu. "Şutul e fabulos, are mult efect şi atinge şi pămîntul în faţa porţii. Nu e o gafă a lui Bălgrădean", a completat şi Rică Răducanu.

Nikolici a renunţat la mască

După ce a ratat o ocazie imensă în minutul 41, atacantul Stefan Nikolici şi-a scos masca şi a aruncat-o pe marginea terenului deoarece îl încurca la loviturile de cap şi îi afecta vizibilitatea. Fotbalistul Stelei o folosea pentru a se proteja de lovituri după fractura de piramidă nazală suferită în urmă cu o lună.

Pîrvulescu în tribună
Ofertat de Dinamo pentru a veni într-un post din conducere, preşedintele Pandurilor, Eugen Pîrvulescu, a fost în tribună pentru a urmări derby-ul. O altă ţintă a "cîinilor" este fiul acestuia, Paul, iar mijlocaşul lui Gaz Metan ar putea ajunge în lotul alb-roşiilor în această iarnă.

Gigi, şocat de Stan

Patronul Stelei a rămas surprins cînd a auzit că, în atac, Ilie Stan nu l-a titularizat pe nici unul dintre fraţii Costea. "Am auzit că joacă Nikolici în locul lui Mihai Costea. Stan e antrenor şi el hotărăşte, ce pot face eu?! După părerea mea este o greşeală, pentru că trebuia să joace Mihai, dar dacă îi iese lui aşa... Dacă nu-i iese, e problema lui", a declarat Becali.

Derby-ul l-a adormit pe Rică
Fostul mare portar al Rapidului şi al echipei naţionale a României, Rică Răducanu, nu a rezistat în faţa televizorului pe toată durata partidei de aseară. Sunat pentru a fi chestionat dacă Bălgrădean a gafat la golul lui Rusescu sau nu, Rică a răspuns adormit: "Care eşti, mă? Nu mă uit la meci, n-am reuşit să stau treaz. Am adormit în prima repriză, am văzut doar vreo 25 de minute. Cît mai e scorul?". :)

Bourceanu a uitat de banderolă

Steaua a jucat mai bine de un sfert de oră în repriza secundă fără căpitan. Mijlocaşul Alexandru Bourceanu a uitat banderola în vestiar şi a fost nevoit să trimită unul din oamenii de pe banca de rezerve să o recupereze.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
forza1rapid
forza1rapid  •  06 Decembrie 2011, 19:38

Hai ca ati zis bine : VISEAZA . Si dupa meciul cu cufuristii or sa se trezeasca din visare si o sa revina cu picioarele pe pamant si la balacarelile lui BELCIUG !!!

myty77
myty77  •  06 Decembrie 2011, 09:06

Frumos vis...

titi54
titi54  •  06 Decembrie 2011, 07:50

VISEAZA; ai dreptate!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează