FOTBAL  »  Superliga  »  CAMERUN

Samuel Eto'o, obligat să ia măsuri drastice » 62 de jucători, suspendați dintr-un motiv ireal!

Samuel Eto'o / Foto: Getty Images
Samuel Eto'o / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2024 14:55 / Actualizat luni, 11 martie 2024 15:12

Samuel Eto'o, atacant legendar al Barcelonei și al naționalei Camerunului, se confruntă din nou cu un scandal în calitate de președinte al federației de fotbal din țara sa. După ce a fost acuzat de blaturi și de incitare la violență, Eto'o a fost nevoit să decidă suspendarea unui număr de 62 de fotbaliști, conaționali ai săi, din cauza faptului că aceștia și-au falsificat vârsta.

Jucătorii respectivi au apelat la o dublă identitate pentru a-și falsifica vârsta, cu scopul de a obține anumite avantaje sportive sau financiare în urma acestei infracțiuni, informează AS.

Informație de impact și pentru națională, și pentru Universitatea Craiova: „99 la sută!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Informație de impact și pentru națională, și pentru Universitatea Craiova: „99 la sută!”

Samuel Eto'o, decizie fără precedent

Printre cei 62 de fotbaliști suspendați se numără și Wilfried Nathan Douala, mijlocașul formației cameruneze Victoria United, care a participat și la Cupa Africii pe Națiunii alături de reprezentativa „leilor neîmblânziți”.

În aceste condiții, Camerun s-ar putea confrunta cu sancțiuni severe din partea Confederației Africane de Fotbal (CAF).

Falsificarea vârstei fotbaliștilor din Africa este o practică destul de comună, deoarece unele țări nu au recensăminte în anumite orașe. Ei profită atunci când își părăsesc țara și prezintă documente false pentru a obține diverse beneficii materiale.

Samuel Eto'o, acuzat de aranjarea meciurilor și incitare la violență

Samuel Eto'o (43 de ani) are probleme în Camerun. Fostul fotbalist a devenit președintele Federației de fotbal din Camerun în 2021 și este acuzat de trucarea unor meciuri și incitare la violență.

Cotidianul The Athletic susține că a intrat în posesia unor mesaje pe WhatsApp, e-mail-uri, scrisori și înregistrări audio despre Eto'o, prin intermediul unui fost conducător al Federației de fotbal din Camerun.

În acele corespondențe se regăsesc o serie lungă de acuzații pentru Eto'o, cum ar fi: aranjarea unor meciuri, abuz de putere, incitare la violență, amenințări și distribuire de informații false în Camerun.

Dosarul a fost trimis Comisiei de Etică a FIFA în iulie de fostul vicepreședinte al Federației de fotbal din Camerun, Henry Njalla Quan Junior, și este investigat și de Federația Africană de Fotbal, precizează Mundo Deportivo.

În august, această entitate a declarat că investighează cazul, iar ancheta se află în desfășurare, dar fostul jucător beneficiază momentan de prezumția de vinovăție, până când autoritățile vor decide dacă aceste acuzații se confirmă.

FIFA a refuzat să menționeze dacă a început propria anchetă.

Carieră impresionantă pentru Samuel Eto'o

Cel mai mare fotbalist camerunez, de trei ori câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona și Inter, Samuel Eto'o s-a retras în 2019 și a fost ales președintele al federației de la Yaounde (Fecafoot) în 2021.

În 22 de ani, Eto'o a luat 18 trofee, între care trei Ligi ale Campionilor, cu Barcelona în 2006 şi 2009 şi cu Inter în 2010, reuşind 359 goluri în 718 meciuri la nivel de club.

E cel mai bun marcator din istoria „Leilor Neîmblânziţi”, pentru care a bifat 118 jocuri și 56 de goluri și cu care a cucerit Cupa Africii în 2000 şi 2002, plus medalia de aur la Olimpiada din 2000.

Ultimul club al lui Samuel a fost Qatar SC, unde plecase de la Konyaspor, după patru sezoane în Turcia.

VIDEO Filmare ȘOCANTĂ din Qatar: Samuel Eto'o îl atacă în afara stadionului și îl face KO cu o lovitură din MMA!

Citește și:

Anunț de ultimă oră la FCSB » Soarta lui Ștefan Târnovanu a fost stabilită: „Nu facem d-astea!”
RAPID - FCSB 4-0
Anunț de ultimă oră la FCSB » Soarta lui Ștefan Târnovanu a fost stabilită: „Nu facem d-astea!”
Simona Halep, antipatizată de rivalele din circuitul WTA? Detaliul remarcat de jurnaliștii englezi
SIMONA HALEP
Simona Halep, antipatizată de rivalele din circuitul WTA? Detaliul remarcat de jurnaliștii englezi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează