FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Adevăratul motiv al transferului lui Ionel Ganea la Bistrița, dezvăluit: „Mi-a promis 3 puncte la meciul direct”

Ionel Ganea
Ionel Ganea

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 ianuarie 2022 11:31 / Actualizat miercuri, 12 ianuarie 2022 13:24

Invitat în emisiunea GSP Live, Sandu Boc (75 de ani), fostul fundaș al celor de la Petrolul, Dinamo, Sportul, Rapid și Craiova, a dezvăluit un episod petrecut pe vremea când era președintele la Craiova și l-a cedat pe Ionel Ganea la Gloria Bistița pentru promisiunea că la următorul meci va fi „răsplătit” cu 3 puncte.

Totul se petrecea în 1997, atunci când Sandu Boc a venit la Craiova ca președinte. Antrenor atunci la olteni era Ilie Balaci, iar Ionel Ganea era atacantul echipei. 

FCSB vrea schimbare protocolului din Liga 1 » Gigi Becali e dispus să achite suma necesară
FCSB
FCSB vrea schimbare protocolului din Liga 1 » Gigi Becali e dispus să achite suma necesară

Boc a dezvăluit că Balaci l-a rugat să-l dea afară pe Ganea de la echipă, acesta găsind o rezolvare la Bistrița, acolo unde Jean Pădureanu i-a promis că îi va da victoria la meciul următor, dacă Ganea este cedat gratis.

Sandu Boc: „Pădureanu n-avea bani de dat și a zis să îl dau pe gratis că-mi dă el 3 puncte”

„Când m-am dus la Craiova președinte i l-am dat pe Ionel Ganea gratis lui Jean Pădureanu la Bistrița ca să-mi dea 3 puncte când mergem să jucăm la ei... La Craiova la echipă era antrenor Ilie Balaci. M-a chemat și mi-a zis „Sandule, te rog dă-l afară și din oraș!». 

Ganea mai avea de primit 5.000 de dolari de la Ilinca (n.r. - George Ilinca, acționarul de la acea vreme al oltenilor). A venit cu familia la club, s-a așezat la birou și a zis «Eu nu plec de aici!». I-am zis apoi «Băi Ganezule, nu am de unde să-ți dau banii ăștia, stai să vedem». Și l-am sunat pe Pădureanu, a zis să i-l dau lui. 

N-avea bani de dat și a zis să îl dau gratis că-mi dă el 3 puncte (n.r. - la următorul meci direct). Și l-am dus la Bistrița. Am luat eu 5 jucători de la mine, nea Jan 5 de la el, ne-am întâlnit într-un parc. A doua zi, meci egal, 1-1. Nu mi-a mai dat puncte. Dar mi-a aranjat alte 3 puncte la o echipă, o indirectă și tot a rezolvat”, a declarat Sandu Boc la GSP Live.

La Bistrița, Ganea a evolua timp de două sezoane, atacantul făcând pasul apoi la Rapid

Citește alte știri din Liga 1:

Răducioiu începe treaba la Dinamo » Ce le-a promis jucătorilor

FCSB vrea schimbare protocolului din Liga 1 » Gigi Becali e dispus să achite banii necesari

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
polistul68
polistul68  •  12 Ianuarie 2022, 20:47

Ce-mi plac povestile astea...ei le vor amuzante..dar nu realizeaza cat de penibili devin...si ne miram ca fotbalul nostru merge in jos..pai cum sa mearga cu reciprocitati, antrenori numiti pt nume sau relatia cu patronul/imrpesarul, arbitraje jalnice, diplome de antrenori obtinute dupa nsite niste cursuri la care...nu rpeda NIMENI...penibili, oricum...

robertino2
robertino2  •  12 Ianuarie 2022, 15:28

Ce inseamna sa faci puscarie la viata ta, cum e cazul lui Boc. Iti perfectionezi metodele, nu te reabilitezi.

1.fcu
1.fcu  •  12 Ianuarie 2022, 13:38

Atunci aranjau patronii meciurile. Azi frf cu lpf si cu arbitrii stabilesc cine promoveaza, cine retrogradeaza, cine merge in play-off. Alta cooperativa, dar mai toxica.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează