FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

DEZVĂLUIRI Caz uluitor la Botoșani: acuzat că a luat „galben” intenționat cu Sepsi! „Cineva a mers cu 10.000 de lei la casa de pariuri” » Conducerea clubului va sesiza Comisia de integritate a FRF

Articol de , - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 18:36 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 19:22

După ce fotbalul italian e zguduit de scandalul pariurilor în care sunt implicați mai mulți fotbaliști, în frunte cu unul dintre starurile echipei naționale, Sandro Tonali, și fotbalul românesc se pregătește de un caz asemănător ♦ Situație explozivă de la FC Botoșani, unde clubul își suspectează și chiar își acuză un fotbalist că a luat în mod premediat un cartonaș galben, în meciul Sepsi - FC Botoșani, de luni seară.

Despre acest caz a scris în premieră astăzi site-ul fanatik.ro, iar GSP a discutat cu persoane din interiorul clubului moldav, care au oferit detalii uluitoare de-a dreptul.

+34 FOTO

Scandal cu pariuri în Liga 1 la FC Botoșani! 

Toate semnele de întrebare au fost ridicate chiar de antrenorul Dan Alexa.

Cel care, pe finalul primei reprize a meciului de la Sf. Gheorghe, într-o discuție cu secunzii săi, când echipa era condusă, scor 1-2, i-a anunțat că la pauză va face o schimbare de sistem și în locul lui Pinson îl va introduce pe Drole.

Acesta din urmă, fiind informat, tocmai pentru a se încălzi, a avut o întrebare pentru antrenori: „Intru în locul lui Pinson?”.

La scurt timp, Botoșani a egalat și în vreme ce jucătorii se bucurau și se îmbrățișau, Drole a fugit spre teren, direct la Pinson, spunându-i acestuia ceva la ureche.

Alexa a observat momentul, ba chiar ar fi auzit că Drole îl avertiza pe colegul său: „vezi că te schimbă la pauză, vezi că te schimbă la pauză!”.

Apoi, a observat cum Pinson a încasat stupid un cartonaș galben după doar un minut. A ținut cu orice preț să dea cu piciorul într-o minge, pe care Sepsi se pregătea să o repună în joc dintr-o lovitură. Colțescu a scos cartonașul galben, iar Pinson l-a acceptat fără să comenteze nimic.

Ce au aflat cei din club: o fată a mers să parieze 10.000 de lei că Pinson ia "galben"

Alexa l-a înlocuit la pauză, conform planului, însă a informat conducerea de faptul că scenele i s-au părut extrem de ciudate și că ceva e în neregulă cu jucătorii săi.

Ulterior, în club s-a primit informația că la o casă de pariuri din Botoșani, la ora 17:45, cu 15 minute înainte de startul meciului, o persoană de sex feminin s-a prezentat și a dorit să parieze 10.000 de ron, miza fiind: Pinson încasează un cartonaș galben. 

Casa ar fi refuzat suma și a acceptat doar un pariu cu o sumă de 1.000 de lei.

Ce ar fi spus Pinson în fața conducerii: s-a bâlbâit în explicații

Având această informație, dar și suspiciunile lui Alexa, șefii clubului i-au chemat pe cei doi jucători pentru a le cere explicații.

Surprinzător, Pinson a recunoscut că a luat intenționat cartonașul galben. Când a fost pus să argumenteze de ce, a susținut că el calculase că urma să stea în meciul de Cupă, după care a spus că, de fapt, nu mai știa exact evidența avertismentelor.

"Galbenul" e al 4-lea în acest campionat și va fi suspendat pentru meciul de campionat din runda următoare, FC Botoșani - U Cluj.

Ce cote oferă casele de pariuri pentru încasarea unui cartonaș galben

  • cotele diferă în funcție de meci și, evident, în funcție de profilul jucătorului. Acestea sunt mai mari dacă jucătorii sunt mijlocași sau atacanți. Pentru stoperi sau mijlocași defensivi, cotele variază între 2,00 și 3,00, în vreme ce pentru un atacant se poate ajunge și la o cotă de 4,00 sau chiar 4,50

9 cartonașegalbene are Pinson în cele 33 de meciuri disputate în tricoul Botoșaniului

Ce ar fi spus Drole în fața conducerii: "I-am zis să joace bine că va fi schimbat"

Și lui Drole i s-au cerut explicații pentru modul în care s-a comportat în finalul primei reprize. 

Când a fost întrebat de ce a mers rapid să-l informeze pe Pinson că va fi schimbat, acesta ar fi susținut, conform surselor din club, că a dorit să-i transmită colegului său să joace bine că altfel va fi schimbat. 

Explicațiile oferite de fotbaliști au avut darul de a alimenta și mai mult suspiciunile, astfel că s-a luat în discuție inclusiv posibilitatea de a se face o plângere către Poliție.

Ce spune Iftime: "Am cerut să fie sesizată Comisia de integritate"

GSP l-a sunat pe Valeriu Iftime, patronul echipei, care a confirmat că a existat o ședință pe această temă.

Vă pot spune că există o cercetare disciplinară privind cartonașul galben încasat de Pinson. Din moment ce chiar el ne-a spus că a luat în mod premeditat acel avertisment, atunci e normal să ne sesizăm. De ce să vrei să iei un cartonaș? Am fost avertizați că cineva a dorit să parieze 10.000 de lei la o casă de pariuri din Botoșani și că s-a acceptat o sumă mult mai mică. Eu i-am cerut președintelui nostru să sesizeze Comisia de integritate a FRF
- Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

5 cartonașegalbene are Șeroni, care e fundaș central, în ultimul an calendaristic, perioadă în care a fost coleg cu Pinson, interval de timp în care a jucat cu 3 meciuri mai mult decât francezul

Din informațiile GSP, s-ar fi luat în discuție inclusiv varianta rezilierii contractului fotbalistului în cauză.

Pinson, 27 de ani, a ajuns la Botoșani în urmă cu mai bine de un an, după ce evoluase în 2021-2022 la Lokomotiv Sofia.

E născut în Franța, acolo unde a și făcut junioratul. În această perioadă petrecută la Botoșani, a jucat 33 de meciuri de campionat și Cupa României, în care a marcat un singur gol, deși e atacant lateral.

„Eu nu refuzam 500.000 de euro” » Dan Alexa, dezvăluiri șocante despre o ofertă de blat în Europa

Citește și:

Drama unei mari promisiuni a Craiovei: „Patru operații, apoi infecție. Mi-am revenit după un an, dar trăiesc cu o dezamăgire” » Unde e azi „puștiul plin de calități” debutat de Pițurcă
CSU CRAIOVA
Drama unei mari promisiuni a Craiovei: „Patru operații, apoi infecție. Mi-am revenit după un an, dar trăiesc cu o dezamăgire” » Unde e azi „puștiul plin de calități” debutat de Pițurcă
Dumitru Dragomir, reacție după decizia din procesul pentru palmaresul Stelei: „Judecătorii nu se pricep la fotbal. Instanța nu are dreptate”
FCSB - STEAUA
Dumitru Dragomir, reacție după decizia din procesul pentru palmaresul Stelei: „Judecătorii nu se pricep la fotbal. Instanța nu are dreptate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
paolo12
paolo12  •  28 Octombrie 2023, 12:40
Postat de dodo001 pe 27 Octombrie 2023, 14:56

Pentru Nea Cici orice Atacand e un potential pericol. Daca nu il poate amagi, se duce la patron pe motiv ca vrea sa il cumpere

Inseamna ca esti ***…

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

concret
concret  •  27 Octombrie 2023, 21:27
Postat de dodo001 pe 27 Octombrie 2023, 14:59

De ce locul 2 e de looser? Uite cred ca marea majoritate a echipelor care participa la Play Off ar fi bucuroase cu locul 2. Craiova a prins acum doi ani locul doi si a avut cea mai decenta participare in cupele europene fiind aproape de a intra in grupele competitiei.

In primul rand, loser se scrie cu un singur "o". In al doilea rand, pentru clubul ciobanului locul 2 e un esec, avand in vedere lotul. Campionatul Romaniei oricum e unul extrem de slab, printre cele mai slabe din Europa, iar majoritatea echipelor sunt tinute de primarii, case de pariuri, si au restante de 2-3 luni la salarii. In contextul asta, cand tipi mereu la tv ca aduci cam cei mai buni jucatori din campionat, cum sa nu fie locul 2 un fail?

dodo001
dodo001  •  27 Octombrie 2023, 14:59
Postat de concret pe 27 Octombrie 2023, 00:31

Iesi acas prostule! Zecesebist prost (pleonasm). Dinamo se salveaza si voi tot pe 2 loserilor.

De ce locul 2 e de looser? Uite cred ca marea majoritate a echipelor care participa la Play Off ar fi bucuroase cu locul 2. Craiova a prins acum doi ani locul doi si a avut cea mai decenta participare in cupele europene fiind aproape de a intra in grupele competitiei.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează