FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Schimbare majoră pentru microbiști » Ce se întâmplă cu posturile de sport din grila Digi

Posturile Digi Sport vor fi aranjate altfel în noua grilă Digi - RCS pentru Bucureşti
Posturile Digi Sport vor fi aranjate altfel în noua grilă Digi - RCS pentru Bucureşti

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2022 17:56 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 19:14

Modificare importantă pentru fanii sportului abonați în rețeaua RCS & RDS: se schimbă ordinea canalelor TV, iar posturile de sport ajung primele pe telecomandă! Vezi la jos ordinea COMPLETĂ a posturilor TV. 

Noua ordine a canalelor TV va intra în vigoare miercuri, 12 octombrie, iar paginademedia.ro a aflat care va fi noua componență a grilei. 

Atenție, noutatea îi vizează doar pe cei care dețin un abonament la pachetul digital, deci nu li se aplică și celor cu abonament analogic.

Sunt schimbări importante ce vizează canalele de sport: posturile Digi Sport vor fi pe primele opt poziții în grilă, urmate de posturile Prima Sport, Sport Extra și Pro Arena (toate cu opțiunea de HD). În total, 21 de canale sportive se vor regăsi în acest calup.

Noua grilă Digi - RCS pentru Bucureşti, publicată de Pagina de Media: 

  • Canale de SPORT: pozițiile 1-21
    Primele canale sunt ale posturilor de sport. Pe primele opt poziţii - canalele DigiSport, cu DigiSport 1 pe, evident, 1. Urmează canalele Prima Sport, apoi Sport Extra şi Pro Arena.
    Sunt 21 de canale în acest calup.
     
  • Canale GENERALISTE: pozițiile 22-52
    Zona de generaliste este deschisă de posturile publice TVR (şase canale), urmate de Pro TV (27/28), Antena 1 (29/30), Kanal D (31/32), Prima (33/34) şi Happy (35/36). În acest tronson sunt şi canalele Metropola, Etno, Kapital TV şi A7 TV.
    Interesant este că tronsonul de generaliste este "închis" de ZU TV, un post muzical.
     
  • Canale de ŞTIRI: pozițiile 55-75
    Nu mai puţin de 20 de posturi de ştiri sunt în acest calup (până acum, ştirle erau împărţite în două zone).
    Partea "informativelor" este deschisă de TVR Info, urmată de B1 TV, România TV şi apoi de Digi 24 (59 - varianta HD, 60 - varianta SD). În această zonă au intrat şi Profit News, Euronews, dar şi Aleph News, postul fondat de Adrian Sârbu şi posturile internaţionale CNN, Deutsche Welle şi BBC.
     
  • Canale de FILME: pozițiile 76-111
    Multe canale de filme în grila pentru Bucureşti. Primul este Acasă (din grupul Pro), urmat de Film Now, Pro Cinema şi Diva. În zona filmelor mai sunt canalele AXN, HBO, Cinemax şi Bollywood.
     
  • Canale pentru COPII: pozițiile 112-124
    Nickelodeon este primul în zona copiilor, unde mai intră, printre altele, Minimax, Cartoon Network, Disney, Boomerang, Duck TV, Tralala, JimJam şi DaVinci.
     
  • Canale de DOCUMENTARE: pozițiile 125-159
    Este cea mai consistentă zonă din grilă. Primele posturi sunt cele din grupul Digi - Digi World, Digi Life, Digi Animal World, urmate de Discovery, TLC şi History.
    După poziţia 159, în grila Digi pe Bucureşti urmează zona de Religioase (Trinitas, Angelus, Speranţa TV), apoi cea de Muzică, Alte Tematici, Minorităţi, Locale/Regionale, Adult şi 4K.

FOTO / Cum arată noua grilă de programe DIGi - RCS pentru Bucureşti

Schimbare majoră pentru microbiști » Ce se întâmplă cu posturile de sport din grila Digi

Ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Legii Nr. 190/2022, prin care Parlamentul României a modificat Legea Audiovizualului Nr. 504/2002 și a aprobării de către Consiliul Național al Audiovizualului, în ședința publică din 5 octombrie 2022, a avizelor de retransmisie, avem obligația de a modifica grila de programe TV, recepționată prin serviciul de televiziune prin cablu. 

Astfel, DIGI demarează procesul de reorganizare a grilei, conform modificărilor din legea audiovizualului și, începând de miercuri, 12 octombrie, clienții din București și Ilfov vor recepționa noua grilă. 

Reorganizarea acesteia în toate județele se va realiza etapizat, după evaluarea impactului real al acestor schimbări asupra abonaților, respectiv în funcție de capacitatea companiei de a prelua și soluționa eventualele sesizări ale clienților cu privire la modificarea grilei. Compania își propune să creeze o grilă de programe TV standardizată, cu o structură de bază similară la nivel național.

- Comunicat RCS & RDS

VIDEO Orlando Nicoară: „Fotbalul nu poate fi gratis la nesfârșit. Se va ajunge la pay-per-view”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Conspirație pentru distrugerea Craiovei Maxima, cu complicitatea lui Mircea Lucescu » Aurel Țicleanu: „Ruptura s-a produs înainte de Euro’ 84”

O nouă delegare în Liga Campionilor pentru Istvan Kovacs » Ce meci va conduce arbitrul român

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
donbaas
donbaas  •  11 Octombrie 2022, 08:50
Postat de Adievantdematinal pe 10 Octombrie 2022, 23:01

Comentați aiurea. Digi a fost forțat de CNA să rearanjeze grila la presiunea lui Adrian Sârbu, supărat că tâmpenia lui de Aleph News a fost pusă la capătul telecomenzii. Iar Sârbu are ceva trecere&influență pe la CNA. Jumătate din membrii CNA i-au fost salariați în Trustul MediaPro pe vremuri. Și au trăit foarte bine la Sârbu pe vremea aia.

Greșești. Este vorba de modificarea legii, în Parlament. CNA nu are inițiativă legislativă, în domeniu, ci doar aplică ceea ce e scris în lege.

steaua.libera
steaua.libera  •  11 Octombrie 2022, 00:42

Frumoasă ordinea!

Adievantdematinal
Adievantdematinal  •  10 Octombrie 2022, 23:06

Uuuuupppsss! Au dispărut din grilă marile investiții în televiziune ale Anei Maria Prodan, Realitatea Sportivă și Realitatea Stars?!?! :)))) Văd că nici Aleph Business nu mai e.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close