FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

Schimbare radicală în Liga 1 » Cum s-a transformat relația dintre patroni și antrenori în doar 5 ani

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 26 octombrie 2017 17:24

Antrenorii din Liga 1 primesc în acest sezon mai multă încredere din partea patronilor, Valentin Suciu, destituit de la Sepsi, fiind doar al 5-lea antrenor schimbat în Liga 1 în actualul sezon după 15 etape, față de 19 câți erau acum 5 ani.

Tehnicianul lui Sepsi a fost demis după ce elevii lui au fost eliminați din Cupa României de CSU Craiova. Nici după eșecul în fața lui Juventus din Liga 1 nu stătea prea confortabil în scaunul de pe bancă, motiv pentru care a ieșit să își critice jucătorii pentru viața lor extrasportivă.

Anunțul demiterii a fost făcut chiar de patronul Laszlo Dioszegi în cadrul unei conferințe de presă, iar interimatul la echipă va fi asigurat de secunzii Sandor Nagy și Laszlo Kulcsar.

Sepsi a ajuns la 8 meciuri fără victorie, ultima oară când a câștigat fiind la Poli Iași acasă, acum aproximativ două luni de zile. Asta după ce a avut un început foarte bun de sezon, când a reușit să învingă campioana României, Viitorul.

Statistica e de partea antrenorilor

Schimbarea lui Suciu este a cincea în actualul sezon al Ligii 1. Startul a fost dat de Chiajna, care după o singură etapă din sezonul 2017-2018 l-a dat afară pe Dan Alexa, urmat de Vasile Miriuță, ajuns recent la Dinamo, pentru ca de "vulturi" să se ocupe într-un final Ion Moldovan. Dan Oprița a fost dat afară cu scandal de la Juventus în etapa a 7-a, iar Cosmin Contra a lăsat Dinamo pentru naționala României după 10 etape.

Față de anii trecuți, numărul de schimbări de antrenori la finalul etapei a 15 a scăzut radical! În sezonul 2012-2013 nu mai puțin de 19 tehnicieni au fost schimbați de pe banca echipelor lor!

În sezonul 2015-2016 numărul scăzuse la aproape jumătate, doar 10 "principali" schimbați, pentru ca în acest an competițional să le fie oferită mai multă încredere celor care stau pe banca echipelor, fiind schimbați doar 5 tehnicieni.

24,4%este procentajul punctelor câștigate de Suciu în acest campionat, adică 11 din cele 45 posibile

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mosvasile
mosvasile  •  26 Octombrie 2017, 19:09

Dar relatia dintre patroni-se stie care e ala- si ziaristi ?Daca un ziarist a innebunit peste noapte, si nu "canta" asa cum "trebuie" individul fara nici un dumnezeu-decat banul-intervine la conducerea publicatiei sau a postului ca sa-l dea afara !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează